Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako in kje hranite očiščeno solato

Kako in kje hranite očiščeno solato

Sem jo preveč (kristalka) natrebila in oprala. Kako jo naj shranim, da bo čim dalj sveža? Jo dam v vodo in hladilnik ali brez vode v taper- ver in v hladilnik?

vrzi jo kuram.
jutri dopoldne pa na vrtu naberi svežo, saj ne bo mraza.

V plastični posodi,brez vode. Kupljena zdrži 2-3 dni, če je domača še dalj. Kakšni kosi ratajo mal rjavi, pa jih odstraniš.

Zavijem v čisto kuhinjsko krpo, ki jo prej navlažim, in dam v hladilnik. Če ne porabim takoj naslednji dan, krpo spet navlažim, če se je posušila.

Nikakor v vodi. Jaz jo dam v stekleno posodo, pokrijem s pokrovko in v hladilnik. Drug dan malo sperem pa je.

Če imaš možnost jo vakumiraj, tako se različnim živilom podaljša svežino.

jaz vedno celo zrežem, operem, dam v tupperware, odcedim vodo če je je še kaj in v hladilnik.

Jaz imam lock&lock posodo, ki ima spodaj mrežo, da solata ne stoji v vodi in jo hranim v hladilniku.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Očistimo, zrežemo, operemo in centrifugiram. V vrečki v hladilniku zdi tudi 5 dni in več.

Solate se ne trga (reže) in pere vnaprej. Najbolje je, da jo kupljeno (sploh če je zelo mokra), zaviješ v kuhinjske papirne brisače (preprečiš gnitje) in daš v vrečko ter sproti režeš liste in jih pereš.

Če pa že vztrajaš na predhodnem čiščenju, pa glej, da očiščena ni mokra in jo daj v plastično posodo ali vrečko.

Sicer pa ne računaj, da s kupljeno solato konzumiraš vitamine – pravzaprav bi namesto solate lahko jedla papirnate brisače 😉
V manj kot četrt ure po rezanju z vrta solataizgubi 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vitaminov, v eni uri pa 48 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Torej…..

Ko jo date v pac eno posodo, pa da nimate kaksne mrezice, daste spodaj kaksen sloj papirnate brisace, da popivna odvecno vodo, torej da ne stoji v vodi,,ker gnije

V plastično skledo dam na dno papirnato brisačko, solato dobro odcedim, zaprem s pokrovom in dam v hladilnik.
Včasih jo dam v hladilnik v vrečki, tudi takrat dam na dno papirnato brisačko.

jaz vedno celo zrežem, operem, dam v tupperware, odcedim vodo če je je še kaj in v hladilnik.[/quote]enako tudi jaz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close