Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kako in kaj na portugalskem?

kako in kaj na portugalskem?

Ojla,
zanima me kako je kaj s prevozi (kako se najbolj splaca priti tja-letalo, vlak…) in cenami na Portugalskem. Zanima me tudi, kako je ce potujes sam, je varno?
Hvala za nasvete.

Jaz sem bila 3 leta nazaj s prijateljico in nisva imeli nobenih problemov glede varnosti. Bili pa sva samo v Lizboni.Sem pa slisala ze zgodbice, da je na vlakih nevarno, da te lahko oropajo. Denarja ne smes imeti na vidnem mestu in to je to.
Po Lizboni je veliko ljudi, ki prosijacijo. Eden od njih se mi je se najbolj vtisnil v spomin – bil je namrec pohabljen. Noge je imel pri kolenu zarotirane in ni mogel hoditi normalo. Je hodil po vseh stirih, imel pa je tudi rolko. No, to je bilo precej strasljivo. V ustih je imel kozarcek iz McDonaldsa za drobiz. Se vedno imam v mislih prizor iz glavne ulice: V McD so ljudje jedli zunaj, je ta tip prirolkal do miz in molel tisti kozarcek ljudem skorajda v hrano. Grozno.
Tudi ne priporocam, da se sam sprehajas po ulicah pozno zvecer – po glavni ja, kaj vec pa ne. Enkrat sva zasli v nek cuden predel, kjer so bili samo crnci… strasljivo:)

Tja sva prisli pa z vlakom iz Madrida (pri STA sva kupili letalske karte LJ – Madrid – Lizbona). Peljali sva se v prvem razredu, ker nisva dobili drugih kart – je bilo vse pobrano. Morali pa sva nujno do Lizbone. To se prej pozanimaj, ne kupuj zadnji hip.

Cene… hm, se ne spomnim najboljse, samo vem, da je ceneje kot v Spaniji.

Mi smo šli leta 1999 s svojim avtom iz Slovenije. Kar se tiče težav z varnostjo ni bilo nobenih – niti slabega občutka nismo imeli nikoli. Cene so nekoliko nižje kot pri nas (saj bile so), sploh v nekaterih kampih smo spali za smešno nizko ceno.

Je pa Portugalska ena izmed držav, ki na mene ni naredila nobenega posebnega vtisa…

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close