Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako imate namen poleti preživeti dopust?

Kako imate namen poleti preživeti dopust?

Mi tudi to počnemo, ampak poleg tega še 3-4 tedne “normalnih” počitnic.
[/quote]

Kaj pa so to “normalne” počitnice? Oziroma kaj so “nenormalne” počitnice?

Huh, dobro se tole sliši pri Savi. 😊
Se, da priti z busom čim bližje, pa potem peš?

Kaj pa so to “normalne” počitnice? Oziroma kaj so “nenormalne” počitnice?
[/quote]

Večina sicer to razume, ti pa želiš pametovati tukaj. Za nas to pomenijo počitnice v Španiji, Grčiji, Italiji in Turčiji, enkrat na leto pa tudi kaj bolj posebnega.

Lepo. Sva že naredila plan. Greva na HR obalo za 4 tedne, od tega bova 2 v karanteni. Nič hudega, ker tam, kjer midva dopustujeva, so v izolaciji že 50 let, tako da to ni nič kaj takega.
Ko pridemo nazaj pa še 1 teden v karanteni v SLO.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ja, seveda ste čudni! Skopuhi u božjo mater!!! Pa men se utrga, da imam kot otrok take starše!!! Da ne morete niti 1x na enotedenski dopust, daj no mir!!!
Jep, ti pa tvoj dedec kar škrtarita še naprej! Vse prišparano bosta namreč s sabo v grob odnesla…

Grmički so blizu? Kaj, a kar fuukat greš z nekom, ki ga ne poznaš, v prvo grmovje? Pa kaj si, baba ali dedec? Ker, če si peder, je še razumljivo, oni to redno počnejo. Če si ženska, pol pa……….

Večina sicer to razume, ti pa želiš pametovati tukaj. Za nas to pomenijo počitnice v Španiji, Grčiji, Italiji in Turčiji, enkrat na leto pa tudi kaj bolj posebnega.
[/quote]

Kaj pa so “normalne” počitnice za tiste, ki si tega ne morejo privoščiti?

Huh, dobro se tole sliši pri Savi. 😊
Se, da priti z busom čim bližje, pa potem peš?
[/quote]

Da. Št. 6 do Ježice… pa še 10 min peš. Če pa res do izliva Gameljščice…je pa bolj pol ure.

Kaj pa so “normalne” počitnice za tiste, ki si tega ne morejo privoščiti?
[/quote]

In pametovanje se nadaljuje. Njih vprašaj, kaj so normalne počitnice, vsak naj zase govori.

Se mi bo uspelo prebiti domov med svoje, o tem razmišljam. Moj naslednji dopust bo kmalu.
Vse ostalo je drugotnega pomena.

Zna se, na Hr obali 😉

Mi smo 13 let zapored, od kar imamo otroke (starejši jih bo letos imel 15 let), poleti vedno hodili na morje v Izolo v Simonov zaliv, ker nam je to bile najbližje, saj otroka, ko sta bila mlajša, sta med vožnjo bila neznosna in dlje kot do Ljubljane (iz Maribora) brez tuljenja nismo prišlo. Od Ljubljane do Izole pa smo, če smo imeli srečo, imeli še vsaj tri postanke. Potem pa smo se Izole tako navadili, da nismo niti razmišljali, da bi šli kam drugam. Bili smo v hotelu, imeli smo polni penzion, mivka v morju, bar in sladoled na plaži, skratka bilo je vsem, kar smo rabili. Kak dan smo se tudi zapeljali do Portoroža in Koper. Nato pa so naju z možem sodelavci in znanci pričeli zbadati, ali dlje kot do Izole ne znamo. Ker na Hrvaško sama ne želim iz principov (ker sem zavedna Slovenka in me odnos hrvaške politike do nerešenega mejnega vprašanja s Slovenijo moti, zato z mojim denarjem ne bom financirala njihove gospodarske rasti), smo se nato dve leti nazaj odločili za Turčijo. Res ni kaj, bilo je top. Ni, da ni. A za kakšno ceno ? 3.500 EUR za en teden, plus še dodatnih 600 EUR za njihovo bazarsko ponudbo. Ker se mi je toliko denarja za en teden zdelo občutno preveč (za ležanje ob bazenu ali na plaži in basanje s hrano), sva se nato z možem lani odločila drugače in smo za 3.000,00 EUR imeli skupno tri tedne počitnic. Poleti smo en teden bili v Čatežu (hotel), en teden v Izoli (apartma v neposredni bližini hotela v Simonovem zalivu), pa še za krompirjeve počitnice smo se šest dni potepali po Toskani. Tako, da letos, če bodo razmere dopuščale, spet teden Čateža in teden Izole. Nam je to povsem o.k. in povsod se že počutimo precej domače. Jaz tako ne delim mnenja tistih, ki mislijo, da so prave počitnice le kje v tujini, čeprav tudi sama rada grem v tuje kraje, vendar ne na poletni oddih, ampak da čim več vidim. Vendar tujina letos odpade, čeprav smo že za prvomajske praznike mislili obiskati Bavarsko, in bomo denar raje prišparali za naslednje leto in se takrat odpravili na kakšno potepanje kam po Evropi.

Blagor ubogim na duhu…

Irgl!

Letos smo mislili raziskovat južno Srbijo in nekako do Ohrida.

Pač drugič. Slovenija ima čisto zadosti lepih, da ne rečem prelepih lokacij. Pa ni treba da je to Bled.
Mogoče kot ideja – https://www.bohinj.si/dozivetja/juliana-trail/

Ali pa najem kamperja in po SLO. Otroci bodo uživali.

Dopusta imam točno 14 dni v začetku julija. Ne morem ga premakniti niti za dan, niti podaljšati. Močno upam, da bomo šli v Dalmacijo. Rezervirano imamo od novega leta.
Če ne….upam na hribe. Morda Velika Planina ali Bovec. Druge variante v Slo me sploh ne zanimajo.
Čeprav dvomim, da bo še kaj prosto. In za ceno pod 150 € na dan samo za nočitev za vse.
Smo velika družina.
Če se bo dalo, v takem primeru najraje ne bi imela letnega dopusta poleti, ampak za jesenske počitnice. Čeprav spet. Zelo, zelo dvomim, da ga bom dobila.

Bolj kot to, da ne bi mogli na morje, me moti, da se ne bo dalo nikamor (verjetno). V planu smo imeli iti čez Avstrijo (si par stvari ogledat), do Prage, naprej do Berlina.
Seveda, tudi za par dni na morje.
Vprašanje, če nam bo kaj od tega uspelo.

Se vidi, da znate uživati, tudi jaz sem podoben, čeprav sem velik ljubitelj slovenskih rek in jezer.

Ko boste šli na Čatež, se lahko ustavite še na Kostanjevici, kjer je na otočku lepo kopališče na Krki, zelo lepa lokacija je tudi Griblje za kopanje na Kolpi.

Potem imamo tu še Braslovško jezero, pa Bloško jezero z Križno jamo v bližini in Slivnico ter Snežnikom za ljubitelje gora.

Pa jezeri Rakitina in Podpeč pri Ljubljani, v najtoplejših poletnih dneh pa ohladitev v Iškem vintgarju in hladni Iški.

Nimam corona počitnic. Ozirali se bomo pač na stanje v svetu. Če bodo potovanja dovoljena, gremo v Grčijo, če letalskega prometa ne bo, verjetno samo do Hrvaške, če pa še tega ne bo, pa nikamor. Pa potem ob prvi priliki, ko bo mogoče.
Izleti po Sloveniji zame niso dopust. Dopust je popoln odklop in sprememba okolja za 14 dni. Kot veliki ljubiteljici morja zame pride v poštev samo morje. Pa nikakor slovensko. Čeprav grem rada na izlet tja, to ni to.

Meni je tak dopust prej muka kot užitek. Eno samo prekladanje in vozakanje sem pa tja. Pakiranje sendvičev…..ojoj.

Sem odrasla v času, ko sta starša zidala hišo. To je bilo v 80 letih in vse sta praktično delala sama. Vse proste ure in vsak dinar je šel v hišo, ampak 1 teden smo pa preživeli v sindikalni prikolici na morju, kljub vsemu. Nepozabni spomini!

Nikamor. Sem najraje doma. Lenarjenje, branje, ležalnik in limonada, delo na parceli, sprehodi po bližnjih hribčkih, sladoled … Ne rabim drugega, res ne.

Naučite se pravilne slovenščine. Vejice mala/velika začetnica. Tako je pri nas, na Hrvaškem ste pa tako in tako domači.

Meni je tak dopust prej muka kot užitek. Eno samo prekladanje in vozakanje sem pa tja. Pakiranje sendvičev…..ojoj.

Sem odrasla v času, ko sta starša zidala hišo. To je bilo v 80 letih in vse sta praktično delala sama. Vse proste ure in vsak dinar je šel v hišo, ampak 1 teden smo pa preživeli v sindikalni prikolici na morju, kljub vsemu. Nepozabni spomini!
[/quote]

Zate so bili spomini, mama je pa doma zidala, na morju pa kuhala. Jaki dopust.
Vsak pa svoje, eni imajo radi hribe, eni izlete, eni toplice, eni potovanja, eni hrvaško.

Sem jaz tebi cudna, ker mi ni problem dat par jurjev za 3 tedne lezanja na plazi?
[/quote]

Za tako preživljanje je vsak umsko sposoben, za bolj domiselno pa moraš imeti nekaj več možganov.
Glede preživljanja letošnjega dopusta pa mi je figo mar, znam tudi doma Oz. V Slo. Početi kaj zanimivega. Morja ne bo nihče odnesel.

Za tako preživljanje je vsak umsko sposoben, za bolj domiselno pa moraš imeti nekaj več možganov.
Glede preživljanja letošnjega dopusta pa mi je figo mar, znam tudi doma Oz. V Slo. Početi kaj zanimivega. Morja ne bo nihče odnesel.
[/quote]

Umsko sposoben? Ti to prav gotovo nisi, če take pišeš….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close