Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako gredo cene navzgor

Kako gredo cene navzgor

Redno vodimo finance v naši družino, da vemo kam gre kaj, in koliko lahko prihranimo itd.

Ugotavljamo vsak mesec znova, da vedno več porabimo za hrano.

Smo 4 članska družina, prej smo porabili za hrano 700 eur, zdaj pa 900 pa jemo enako kot prej.

Kam te dražitve peljejo, da o gorivu ne govorim. Študiram da bi uvedla doma kakšne ukrepe, ker plače seveda ne gredo gor,, da bi lahko kaj privarčevali kot smo prej.

Kako vi spremljate vse to?

Preklinjam, kaj pa naj?

Mi smo trije odrasli, plus macek in en mini pes, se pred kovidom, tam 2017/18, sem imela fond za zivilsko trgovino, drogerijo in male zivali okoli 400/450€, v 2019 je slo okoli 500, 2020 ze 600/650, zdaj preko 700.

V 4-5ih letih torej kakih 80% vec.

Razlika v nasi prehrani je le sezonska, drugace kupujemo enake izdelke ze leta in leta, ker ze kar nekaj casa jemo vse obroke doma ali od doma.

Poloznico za ogrevanje se cakam… Potem bom pa ful preklinjala!

Edina sreca je, da ne hodimo toliko okoli, pa smo na garderobi in ostalih ‘priboljskih’ kar nekaj privarcevali.

Odgovor na objavo uporabnika
veliko preklinjam, 29.10.2021 ob 13:03

Preklinjam, kaj pa naj?

Mi smo trije odrasli, plus macek in en mini pes, se pred kovidom, tam 2017/18, sem imela fond za zivilsko trgovino, drogerijo in male zivali okoli 400/450€, v 2019 je slo okoli 500, 2020 ze 600/650, zdaj preko 700.

V 4-5ih letih torej kakih 80% vec.

Razlika v nasi prehrani je le sezonska, drugace kupujemo enake izdelke ze leta in leta, ker ze kar nekaj casa jemo vse obroke doma ali od doma.

Poloznico za ogrevanje se cakam… Potem bom pa ful preklinjala!

Edina sreca je, da ne hodimo toliko okoli, pa smo na garderobi in ostalih ‘priboljskih’ kar nekaj privarcevali.

Pošten, iskren, manj lažnjiv človek preklinja. In ima tudi višjii nteligenčni kvocient 🙂

.https://www.metropolitan.si/odnosi-in-psihologija/so-tisti-ki-pogosto-preklinjajo-res-bolj-iskreni-od-drugih-ljudi-znanost-pritrjuje/

.https://citymagazine.si/visoko-inteligentni-ljudje-preklinjajo-in-hodijo-pozno-spat/

.https://www.regionalobala.si/novica/kletvice-so-dober-znak-zakaj-bi-si-morali-v-svoji-blizini-zeleti-ljudi-ki-grdo-govorijo

. https://youtu.be/_39CrZ0n9aw

Cene resno nenormalno rastejo. Mi tudi vodimo evidence in mi včasih ni nič jasno ko gledam račune. Določene stvari so šle tudi po 30% in več gor. Na srečo nimamo problemov s pokrivanjem stroškov, ampak dejstvo je da je naš denar vedno manj vreden. Si ne predstavljam kako je ljudem z nizkimi dohodki. Delaš vsak dan pa komaj skupaj spraviš za osnovno preživetje. Ne pelje to nikamor.

Bo pa kmalu, ko bodo trgovinske police s hrano na tričetrt prazne. Tud denar ne bo pomagal. To se vse namerno in umetno počne, le ni jasno kak je dejanski cilj tega.

Čas je že bil, bo vsaj manj hrane končalo v smetnjakih!!!

Ja kaj pa čemo, le opazujemo lahko. Sam imam to srečo oz. znanje, da sem že pred leti skenslal/zamenjal dražje dobavitelje za storitve in energijo. Kar pa se hrane tiče pa imam precej lokalnih dobaviteljev, kjer se podražitve še ne poznajo toliko.

excell159, 29.10.2021 ob 13:38

Ja kaj pa čemo, le opazujemo lahko. Sam imam to srečo oz. znanje, da sem že pred leti skenslal/zamenjal dražje dobavitelje za storitve in energijo. Kar pa se hrane tiče pa imam precej lokalnih dobaviteljev, kjer se podražitve še ne poznajo toliko.

Skenslalo si dražje dobavitelje? Butasto kot si ne veš, da varira lahkole najmanjši del na položnici, to je električna energija, vse ostalo vsi enako plačamo ne glede na dobavitelja. Torej če imaš porabo 600 kw/h na mesec, bo razlika kvečjemu en evro na položnici med različnimi dobavitelji.

In če bodo trgovine prazne kot recimo marsikje v Angliji, bošti lačno, ne glede koliko pametovalo.

še ni, 29.10.2021 ob 13:47

Skenslalo si dražje dobavitelje? Butasto kot si ne veš, da varira lahkole najmanjši del na položnici, to je električna energija, vse ostalo vsi enako plačamo ne glede na dobavitelja. Torej če imaš porabo 600 kw/h na mesec, bo razlika kvečjemu en evro na položnici med različnimi dobavitelji.

In če bodo trgovine prazne kot recimo marsikje v Angliji, bošti lačno, ne glede koliko pametovalo.

če imaš porabo 600 kw/h na mesec, bo razlika kvečjemu en evro na položnici med različnimi dobavitelji

to pa res NI RES!

hhm, 29.10.2021 ob 13:57

če imaš porabo 600 kw/h na mesec, bo razlika kvečjemu en evro na položnici med različnimi dobavitelji

to pa res NI RES!

Ne, kaj pa je res? Prikaži izračun. Ne razumete zarukanci, da so glavnina fiksni stroški’in ki so za vse enaki glede na priključno moč in porabo, ne glede na dobavitelja. In če nekdo ohlaša’ da je nekaj odsyoykov cenejši, na položnici ni nobene omembe vredne razlike. Ljudje ste popolnoma zabiti, se vam ne da za ničemer pomagat

Gost 670, 29.10.2021 ob 14:17

Ne, kaj pa je res? Prikaži izračun. Ne razumete zarukanci, da so glavnina fiksni stroški’in ki so za vse enaki glede na priključno moč in porabo, ne glede na dobavitelja. In če nekdo ohlaša’ da je nekaj odsyoykov cenejši, na položnici ni nobene omembe vredne razlike. Ljudje ste popolnoma zabiti, se vam ne da za ničemer pomagat

zračunaj sam, ZARUKAN’C, potem se pa opraviči, da ne boš izpadel še bolj zarukan kot si!

Na žalost se vse draži. Tudi mene skrbi da bodo police prazne, ker vidim kako gre pri nas. Normalno se polnijo velike trgovine, manjše dobijo kar ostane od robe. Se dogaja da kakšne zadeve ni po teden, 14 dni.

Kar se tiče cen energentov, so v večini tam tam. Ni bistvenih razlik, na letni ravni tam okrog 50 evrov kar ni skoraj nič.

Ko se podrazi bencin, to pomeni, da se bo v kratkem podrazilo cisto vse.   Mi ne znamo kaj dosti sparat.  Ce si nic ne privosci pa ni vredno da zivis.

Za Butale, kjer so enote za električno energijo kw/h pa bi tvoje trditve res lahko držale.

hhm, 29.10.2021 ob 14:25

zračunaj sam, ZARUKAN’C, potem se pa opraviči, da ne boš izpadel še bolj zarukan kot si!

Si cepljeno tele, zaradi takih gnilih zabitežev kot si, lahko počno kar hočejo. Miljonkrat ti je bilo že pokazano kaj pomenijo številke na položnici za elektriko in da razlike za potrošnika praktično ni ne glede na dobavitwlja, tumasto ogabno pa še kar trajbaš. In sploh niso edino.

Ah, če ne bo hrane in elektrike, vam bo več ostalo za nove avtomobile, telefone, še večje televizorje. Pri teh igračah se ponavadi ne pritožujete čez ceno.

zamenjat planet

https://www.regionalobala.si/novica/avtoprevozniki-svarijo-pred-kolapsom-v-trgovinah-ne-bo-hrane-v-operacijskih-sobah-plazme-in-kisika-

@ veliko preklinjam

Dober osebni pristop… čeprav nima vpliva na cene in položnice.  ?

Ti pa si, 29.10.2021 ob 16:33

Si cepljeno tele, zaradi takih gnilih zabitežev kot si, lahko počno kar hočejo. Miljonkrat ti je bilo že pokazano kaj pomenijo številke na položnici za elektriko in da razlike za potrošnika praktično ni ne glede na dobavitwlja, tumasto ogabno pa še kar trajbaš. In sploh niso edino.

Neprijavljena, 29.10.2021 ob 14:41

Na žalost se vse draži. Tudi mene skrbi da bodo police prazne, ker vidim kako gre pri nas. Normalno se polnijo velike trgovine, manjše dobijo kar ostane od robe. Se dogaja da kakšne zadeve ni po teden, 14 dni.

Kar se tiče cen energentov, so v večini tam tam. Ni bistvenih razlik, na letni ravni tam okrog 50 evrov kar ni skoraj nič.

Povsod primanjkuje robe, tudi v velikih trgovinah.   Hodim v velike trgovine, ker jih imam v bližini in ti zagotavljam, da se kar pozna, sploh pri hlajenih izdelkih in zamrznjenih se vidijo prazni prostori in prazne skrinje – drugod trgovci lahko “razpotegnejo” druge artikle.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close