Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako gledate na 43 letne

kako gledate na 43 letne

Izgovor – kakšen izgovor? Koliko poznam tipe ni edini, ki na tak način fura življenje (tudi takšne ženske se najdejo) in ne vem kaj bi naj bilo s tem narobe; vsak človek ima izbiro kakšen slog življenja bo izbral in ravno tako, kdaj ga bo spremenil. Izgovor…svašta.[/quote]

Nič ni narobe, samo nekateri ljudje furajo svoj bulšit dalje in mislijo, kako fajn ga prodajajo. V bistvu so zafrustrirani in lažejo sami sebi. Zato se mi je zdelo na mestu, da komentiram, kako je za nekatere le priročen, površinski izgovor. Zgolj to, vsak pa naj živi kot hoče in zna:).[/quote]

So? Saj se vsak sam odloča za to kaj spiše, če laže drugim laže najbolj sebi, če taji frustracije sebi škodo dela pa vendar ne moremo kar tako na suho po nekaj postih priti do zaključka, da je nekdo v resnici na polno zafrustriran in da je na smrt srečen, da vsaj tu lahko prodaja svoj bulšit (ki ga ti tako rada kupuješ/komentiraš). Kaj pa ti misliš, da nam prodajaš, razen postov, katere je včasih prav tečno čitati, ker so vsi tako isti, včasih me asociiraš s pisanjem na Markota, ki ga tako ali tako težko berem (pa vem, da nisem edina!). Vkolikor bi ti bilo RES vseeno oz da dovoliš, da vsak naj živi tako kot hoče, se ne bi v ta “izgovor” vtikala.

Sumim, da ti je že skrajni čas, da si vodo v akvariju zamenjaš :)))))))))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Kaj me hočeš prepričat?:) To kar svetuješ meni (čemu naj se izogibam), sama počneš:). Torej želiš meni dobro, nase ne misliš?:) Ah dej no, altruizem ni tvoja lastnost:).

Seveda se vedno vsak sam odloča, ne moreš sprejeti odgovornosti za sosedovega Janeza. Meni je hudo, ko vidim ljudi v začaranem krogu, kot bi se vrteli v bučki (mimogrede, tudi v trgovini z malimi živali, ti ne bodo prodali ribice za v bučko). Ljudem privoščim najboljše. In če v povprečju opazim več prodajanja bulšita kot je dejansko stanje, povem svoje izkušnje, ki seveda ne veljajo absolutno za vse. To je moje subjektivno mnenje, zato ga kot takega tudi jemlji. Imaš težave z branjem tujih mnenj? Za kaj so forumi?:) Mislim opcij je veliko, nenazadnje me lahko gladko preskočiš. Saj to si že večkrat obljubljala, pa se ne držiš svojih načel:). Predlagam pogled v ogledalo, svojega namreč, mojega pusti pri meni:). Verjemi, da sem dovolj samokritična, razmisli še ti v tej smeri.

Evo, zdaj grem menjat vodo, malo svežine ne škodi:).

Kaj me hočeš prepričat?:) To kar svetuješ meni (čemu naj se izogibam), sama počneš:). Torej želiš meni dobro, nase ne misliš?:) Ah dej no, altruizem ni tvoja lastnost:).

Seveda se vedno vsak sam odloča, ne moreš sprejeti odgovornosti za sosedovega Janeza. Meni je hudo, ko vidim ljudi v začaranem krogu, kot bi se vrteli v bučki (mimogrede, tudi v trgovini z malimi živali, ti ne bodo prodali ribice za v bučko). Ljudem privoščim najboljše. In če v povprečju opazim več prodajanja bulšita kot je dejansko stanje, povem svoje izkušnje, ki seveda ne veljajo absolutno za vse. To je moje subjektivno mnenje, zato ga kot takega tudi jemlji. Imaš težave z branjem tujih mnenj? Za kaj so forumi?:) Mislim opcij je veliko, nenazadnje me lahko gladko preskočiš. Saj to si že večkrat obljubljala, pa se ne držiš svojih načel:). Predlagam pogled v ogledalo, svojega namreč, mojega pusti pri meni:). Verjemi, da sem dovolj samokritična, razmisli še ti v tej smeri.

Evo, zdaj grem menjat vodo, malo svežine ne škodi:).[/quote]

Tvoj post bi vzela mičkeno bolj resno, če bi prej napisala, da si si vsaj že vodo zamenjala, to je bistvena težava ogledalo pa kar sebi pridrži. Meni določaš, kako naj jemljem tisto kar preberem, sorry ženska toda nisi vredna tega angažiranja; to kar preberem jemljem izključno tako kot meni paše, tudi zato se temu “placu” reče forum.
Since when so načela equal promises? Ali to velja pri vas v ribnikih, ribog(n)ojnicah, akvarijih….? Zeh….

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

:)))) Ej, prav oči so se mi orosile od smeha:). Veš, da sem skoraj šla staviti (sama s sabo), da boš skočila v luft:).

Ah zmedena, ničesar ti ne določam, kje si pa upam:)). Ne se počutit tako ogroženo, res ni potrebe. Predlagam, da me daš na ignore, kajti tvoje angažiranje se ne sme preleviti v žrtvovanje. Živi in pusti živeti, a ne:). Ja ja, tudi zame velja…si bom zapisala za uho:).

:)))) Ej, prav oči so se mi orosile od smeha:). Veš, da sem skoraj šla staviti (sama s sabo), da boš skočila v luft:).

Ah zmedena, ničesar ti ne določam, kje si pa upam:)). Ne se počutit tako ogroženo, res ni potrebe. Predlagam, da me daš na ignore, kajti tvoje angažiranje se ne sme preleviti v žrtvovanje. Živi in pusti živeti, a ne:). Ja ja, tudi zame velja…si bom zapisala za uho:).[/quote]

Skočila v luft…hahahaha…..zato pa zeham kot tvoje ne ravno posrečene zmazke čitam. Zapiši za uho kaj ti paše, me ni treba o tem informirat (lahko pa si ga odrežeš, da boš kot Van Gogh, vendar ne pričakuj zaradi tega slave…haha). Ogroženo…za kozlat, kakšne na dan privlečeš.
Predvidevam, da imaš precej izpolnjeno in bogato socialno življenje, če moraš sama s seboj sklepati stave…kaj tako mizernega že dolgo nisem tu prebrala….zeh. Ignore ne bi smel biti problem, so že človečki na tem forumu, katere sem sem prestavila na “ignore”, z veseljem te dodam k njim 🙂

No vidiš, da ni težko:). Splakni si usta, ker od kozlanja ti je lahko ponovno slabo:). Drži se! Zdaj sem nevidna….

No vidiš, da ni težko:). Splakni si usta, ker od kozlanja ti je lahko ponovno slabo:). Drži se! Zdaj sem nevidna….[/quote]

Zveniš zelo izkušeno kar se tiče kozlanja. Nevidnost določam jaz in NE ti, upam da ti vsaj toliko klikeri v glavi delajo, da ti je vsaj to jasno; ker ostalo kakor ugotavljam po tvojih postih, da so sama “drva”.

No vidiš, da ni težko:). Splakni si usta, ker od kozlanja ti je lahko ponovno slabo:). Drži se! Zdaj sem nevidna….[/quote]

Zveniš zelo izkušeno kar se tiče kozlanja. Nevidnost določam jaz in NE ti, upam da ti vsaj toliko klikeri v glavi delajo, da ti je vsaj to jasno; ker ostalo kakor ugotavljam po tvojih postih, da so sama “drva”.[/quote]

:))))) Res si odlična:). Kapo dol:). Si v reali tudi tako neposredna in napadalna?:) Treniraš kakšen poseben šport?:) Glej, če ti bo zaradi tega lažje, naj ti povem da imaš že od samega začetka možnost odločanja, določanja, presojanja…tega ti nihče ne jemlje, to je tvoja svoboda:). S pridom jo uporabljaj:).

mizerno je žvet s tako konfliktnostjo! kterič že???

Zveniš zelo izkušeno kar se tiče kozlanja. Nevidnost določam jaz in NE ti, upam da ti vsaj toliko klikeri v glavi delajo, da ti je vsaj to jasno; ker ostalo kakor ugotavljam po tvojih postih, da so sama “drva”.[/quote]

:))))) Res si odlična:). Kapo dol:). Si v reali tudi tako neposredna in napadalna?:) Treniraš kakšen poseben šport?:) Glej, če ti bo zaradi tega lažje, naj ti povem da imaš že od samega začetka možnost odločanja, določanja, presojanja…tega ti nihče ne jemlje, to je tvoja svoboda:). S pridom jo uporabljaj:).[/quote]

Napadalna po potrebi, večinoma pa zelo direktna, treniram marsikaj, ostalih buč ne bom komentirala, ker mi gre preveč na smeh :)))

mizerno je žvet s tako konfliktnostjo! kterič že???[/quote]

Pha…pojej se pa dober tek :))))

Ena taka evergreen tema v časih, ko je skorajda bogokletno biti zrelih let ali bognedaj star.

Jaz se v svoji koži dobro počutim, vidim veliko vrstnic, ki so luštne, urejene, zadovoljne, srečne … Vmes je tudi kaka res huda mačka, mislim, tiste tri gube pa res niso pogreb. Zase lahko rečem, da sem veliko bolj samozavestna kot pred desetimi leti, veliko manj mar mi je, kaj si mislijo drugi, ne sekiram se za vsako malenkost, glede mnogih stvari sem postala bolj flegma. Gube so del življenja, po 40. letu ti pač pripadajo, vsaj veliki večini in redke so srečnice brez. Meni je pomembno, da sem zdrava, da imam fajn službo, v kateri sem zadovoljna, otrokom gre dobro v šoli, lepo rastejo, imajo neko vizijo zase in mislim, da gredo v pravo smer …
Hja, kar se tiče moških, je pa seveda bistveno drugače. V mladosti sem jih morala s palico odganjati, zdaj bi se morala pa potrudit, da bi me kdo še sploh pogledal, ha ha, ampak v bistvu mi ni do tega, ker je najpomembnejše tisto, kar imaš doma. Sicer pa nikoli nisem veljala za bejbo, ki bi tipom padla v oči na prvo žogo, sem pa vseeno imela svoj krog oboževalcev in je stalno dogajalo. Fajn je bilo. Danes sem mnenja, da če te po 20 letih zakona mož še vedno kdaj z naslado lopne po riti, je to vse, kar rabiš. No, zame je to vse, kar rabim.
Življenje je lepo, če si srečen in zadovoljen, vse ostalo so manj pomembne podrobnosti. Med te podrobnosti sodijo tudi leta in tudi zunanjost.

Si pa ena izmed redkih 40 plus-letnih, ki to prizna, čestitke 🙂 Ponavadi so kar mlajše kot pri dvajsetih, pa še muloti z njimi na veliko varajo svoje punce.

Jaz še nisem spoznala ženske v 40-letih, ki bi se norčevala iz mlajših žensk. Prej bi rekla, da se nekatere ženske pri 40-ih obnašajo neprimerno svojim letom. Včasih so bolj otročje od najstnic. Komaj čakajo kakšno žurko, da se bodo tam lahko nalile in čisto spozabile. Glede vez med mlajšim moškim in (nekoliko) starejšo žensko, pa ne temeljijo vse zgolj na seksu. Poznam precej uspešnih parov, ko je ona starejša od njega in ne vem, zakaj posploševanje, da mlajše moške pri starejših ženskah zanima samo seks. Mogoče je moški toliko zrel, da ga vrstnice ne privlačijo? So bili tudi primeri, ko je starejša ženska prevzela moškega mlajši ženski. Tu sta sicer dve možnosti – možno je, da je toliko izkušena in pregnana, da ga je ovila okoli malega prsta, možno pa je tudi, da mu ta starejša bolj značajsko ustreza kot mu je tista mlajša.

Skratka, ženske naj se obnašajo in tudi oblačijo svojim letom primerno. Če pa slučajno kje vidite ali spoznate par, ko je ona starejša, pa se tudi ni potrebno vnaprej zgražati in obsojati. Glede izkušenosti na področju seksa je pa tako, da so mnoge mlajše ženske danes bolj izkušene na tem področju od starejših, ker precej bolj zgodaj s tem začnejo.

.

Si pa ena izmed redkih 40 plus-letnih, ki to prizna, čestitke 🙂 Ponavadi so kar mlajše kot pri dvajsetih, pa še muloti z njimi na veliko varajo svoje punce.[/quote]

Hja tako pač je, lažem pa ne, vsaj hote ne. Sem zelo začudena, ko na starševskem preberem zelo samozavestne izjave okroglih žensk, da se na cesti tipi ozirajo za njimi (kako to sploh vedo, če se one ne ozrejo???) ali da so pri 40 videti kot 30-letnice in da jih malodane ne vprašajo za osebno, ko gredo kupit cigarete.
Okej, možno, da na prvi pogled izpadejo mlajše, če so majhne in drobne – ob takih človek avtomatično pomisli na deklico, ne na zrelo žensko. V šoli je mamica enega od sošolcev takšna in se mi je vedno zdela kot mulka, potem sem jo pa pred kratkim srečala z njeno kolegico, frišno mlado mamico, in se na obrazu seveda vidi razlika, da sta vsaj deset let narazen. Ampak to pač tako je, saj je tudi prav, da se vidi, če je pa res. Mislim, ne vem, kaj je narobe s tem, če zgledam stara 40 let, če sem pa tudi v resnici toliko stara oziroma celo par let več?

Meni so dost bolj seksi 40+ letnice, ki se obnašajo kot 40+ eltnice, kot pa 40+ eltnice, ki hočejo bit najstnice.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Spider, tudi sama mislim, da je za toliko stare ženske najbolj primerno, da se tako tudi obnašajo. Ne pa, da pri teh letih skačejo naokoli v cunjicah, ki se kupujejo na otroškem oddelku, si izposojajo nakit od svojih hčerk, ki hodijo v osnovno šolo ipd….obnašanje pa je tudi temu primerno – otročje, nezrelo. :))

Kaj pa menite o 40-letnicah, ki jim je tole glavni hit sezone? :))

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0%5B/quote%5D

Heh…morda to, da jih ne bi bilo napačno spoznati, predvidevam da te še premorejo nenormalno veliko volje do življenja in so nam lahko (mlajšim) v zgled 🙂

Je pa hud komad, me ne preseneča skorajšnja milijardna številka ogledov.

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0%5B/quote%5D

Ej, lahko bi napisala opozorilo :), čeprav se mi je kar zdelo, kaj bo. Take komade poslušam po “službeni dolžnosti”, zaradi otrok, pa še njim so zanimivi enkrat ali dvakrat, potem pa pozabijo nanje.

Je pa veliko še dosti bolj šponskih komadov, ob katerih mame podivjajo kot najstnice. Pri nas je prepoved predvajanja tegale, ker mene preveč zasrbijo podplati:

http://www.youtube.com/watch?v=PWgvGjAhvIw

Komad je že star in ne vem, kje so ga moji sploh zvohali, jaz sem ga poznala že zdavnaj prej. So me prijetno presenetili.

Da ta komad poslušaš, ti ne zamerim, ker je zelo dober komad. :))

Kakšno pa je letom primerno obnašanje in oblačenje, očitno tudi glasba? S čim bi se v določenem obdobju smeli ukvarjati in s čim ne? Kam bi smeli hoditi in kam ne? Tega pa res ne razumem. Oblačenje? hmmm, klobuk, recimo. Včasih so ga starejši moški kar obvezno nosili, mlajši sploh ne. No, zadnje čase je spet kar postal moderen, vsaj nekaj malega nazaj. Jaz ga recimo nikoli nisem maral, ampak zdaj pa res ne vem ali bi ga prej moral nositi, ker bi bilo to primerno, zdaj pa ne, ker včasih z njim vidiš tudi mlajše. Pa jeans recimo. Je primerno, če se po 40-tem pojaviš v njem in zakaj ne? Oz. zakaj naj to ne bi bilo primerno recimo pred nekaj deset leti, zdaj pa morda je?

Ma dajte no, vsak naj se oblači predvsem svoji postavi in sploh figuri primerno menda, katera pa ni nujno strogo pogojena s starostjo. Se bo pač treba sprijaznit, da morda nekateri(e) zgledajo pač (recimo temu tako) atraktivneje od drugih iste generacije, morda delujejo tudi mlajše kot v resnici so. Precej imajo pri tem tudi geni, precej pa tudi to kaj in koliko kdo naredi zase in za svoje telo (in ne nazadnje tudi za psiho ter pamet). Predvsem na slednjem pa lahko dela čisto vsak in ko bodo rezultati, bo nase tudi lahko navlekel kaj malo bolj oprijetega in krajšega, kljub svojim (kao) letom.

Seveda, antilopa, ti moraš imeti v vsaki temi prav … Jaz jih pa pač poznam kar precej, ki bedastočijo: mlade so danes same debele, zanemarjene, pa ne znajo se oblačit, se na znajo rihtat, ne znajo tega in onega mi smo boljše, veliko moških nas ima raje kot ta mlade in bla bla … Kot da so zaradi ene par primerov same take.

Nič ne de … 40 plus-letnice, za tolažbo: če nič drugega, ste v vaših mlajših časih vsaj z lahkoto prišle do dostojne službe, imele več možnosti kot izobražene in sposobne mladenke danes. Marsikateri sposoben mlad danes ne dobi službe zaradi vas. Pa bo z vašo garantirano plačo ostalo dovolj denarja za kozmetiko, obiskovanje salonov, depilacijo, botoks, kirurga in ostale neumnosti. Ta mlade (tudi izobražene) pa se bodo zaradi fizičnega dela itak prej postarale, pa še denarja za rihtanje ne bo.

Seveda, antilopa, ti moraš imeti v vsaki temi prav … [/quote]
Saj je samo rekla, da je še ni spoznala. Če je ni spoznala, ima očitno prav. 🙂 Tebi se pa svet podira zaradi tega, ker je še ni spoznala. A se naj zdaj še njej podere, ker ti pa si jo spoznala in želiš imet prav? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se strinjam, žal nam okolje ša kako rado pokaže vzorce, da so ljudje, ki nimajo pravega občutka za estetiko in navlečejo nase kar jim pride pod roke (ali ideja iz revije) – to je nespametno v katerikoli starosti in pri katerikoli postavi…zlasti ženske ga rade v teh korakih pošteno lomijo, ko kakšna mlajša punca (ali dama) baročnih mer navleče nase precej izrezano majčko in ozko mini krilo z najmanj 4 x premajhno št. Ko vidiš kaj takega, je tako ali tako vseeno koliko je takšna oseba stara – to ni ravno magnet za spoznavanje, kajne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close