Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kako draga je Praga?

kako draga je Praga?

No, sej naslov že pove vse.
Je za Slovenca Praga draga, noramlna – je tako, kot pri nas, poceni ali zelo poceni?

Sem bila pred enim mesecem – nekoliko dražje kot pri nas.

Zelo tezko je najt dober hotel za malo denarja. Vstopnine niso vec tako poceni, se vedno pa lahko jes meni zunaj za primerno ceno.

Splača se jesti v restavracijah izven centra mesta, vzame ti mogoče par minut časa več, prihraniš pa lahko veliko. Itak imaš podzemno in se samo pelješ postajo ali dve več . S kolegico sva vedno hodili v predel Bubeneč, dobra restavracija je na poti od postaje podzemne, mimo supermarketa, k hostlu z istim imenom.
Hostli so poceni, hoteli malo manj, ugodni hoteli so ponavadi kar dosti oddaljeni od centra.Mogoče ti prav pride ta spletna stran;

http://www.hostelworld.com/hostels/Prague

Vstopnine so kar zasoljene, ampak nikoli mi ni bilo žal. Sploh ti njihovi teatri so zakon. Zlato uličko sem že parkrat videla, ko pa sem bila zadnjič v Pragi, so računali res hudo vstopnino in sva rekli, da sva študentki in sva jo odnesli z več kot 50% popustom na ceno vstopnice.
Splača se ti vzeti tedensko (če greš za 1 teden) karto za podzemno, ker ni draga, kontrole pa so pogoste in se je nemogoče voziti brez vozovnice.
Lahko je Praga zelo draga, recimo, kavo lahko plačaš npr.10 evrov, 1 meter stran, pri sosednjem kafiču, pa manj kot dva evra.
Je pa to zame najlepše mesto na svetu in upam, da ga kmalu spet obiščem.

Hvala vsem za odgovore!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close