Kako doma pobarvati sive lase samo ob ušesih?
Sicer imam svetle lase in pramene, ki pa si jih dam na pol leta ali še več, več res ni potrebno, ker se sivi med moje blond in še pramene lepo vklopijo – sivine je malo. Sem tudi precej visoka, tako da se mi ravno ne vidi na vrh glave in še tam ni nekega narastka – sivi so lepo vmes med svetlimi in prameni, tako da res ni potrebe po stalnem barvanju.
Najbolj sive lase pa imam spredaj ob ušesih. Te pa se pokažejo, sploh ker nosim očala. K frizerki hodim na 2 meseca in res se ne bi vsakič barvala. Kaj lahko vmes storim sama? Frizerka mi tiste profi barve za domov že ne bo dala. Kako naj to uredim sama?
V DM-u imajo trenutno neke naravne rastlinske barve Respect – imajo švedsko blond, platinasto blond … Ima kdo izkušnje s temi barvami?
Ali pa napišite, kako rešujete to sivino ob ušesih, drugje ni potrebe. Hvala za nasvet.
Ker se “pramenaš”; doma ne boš dosegla zadovoljivega rezultata sama z barvanjem. Če bi se v celoti barvala, potem ni problema, ker pa delaš pramene, bo pri ušesih prehuda vidna razlika.
Zdaj pa: ali hodiš k frizerki pramenat tudi predel pri ušesih na 1mesec, ali pa se poštrihaš sama s to svojo eko Respect izbrano barvo od ušes do konic. Druge ni – ker boš grdo nenaravo izgledala, če boš sama doma eksperimentirala okoli ušes z barvo, glede na to da imaš narejene pramene povsod nakoli. Boš umetno izgledala, zelo neprofi pobarvana. Pa nisem frizerka.
Naravna barva ( taka, ki jo omenjaš) ponavadi ne prekrije dobro sivih las in tako, da bo vidno naravno in nepobarvano umetno- mora barva vsebovati vsaj 9% peroksid in amonijak, ter določene pigmente ( vijola), da ubije rumeni podton barve na siv las. Sama doma že cca 20 let barvam sivčke, zato vem, kakšne so izkušnje. Imam sicer naravno barvo mišje blond, barvam se na slonokoščeni odtenek (ki je seveda brez rumenega podtona, kot kakšna švedsko blond) in deluje super naravno. Prekrije mi vse sive lase, vedno, ob uporabi 9% peroksida. In ja, moram barvat narastek ob ušesih na 3 tedne, prej kot v mesecu dni, ker so mi sedaj po 40+ spet hitreje začeli rasti lasje 🙂
Pa še to: nikoli “platinasto blond” odtenka na naravo sive lase, niti s 6% peroksidom – ker ti jih ne bo prekrilo, samo še bolj posivijo, ker se siv pigment barve zelo vpije v naravno siv las.
Forum je zaprt za komentiranje.