Kako dolgo še popusti
Zanima me, če imate informacijo, kako dolgo bodo še popusti za Citroene. Ni mi namreč jasno, zakaj trajajo popusti že skoraj pol leta. Krajši konec pa
potegnemo kupci, saj se tudi vrednost rabljenega avta močno zmanjša.
Zavarovalnice in avtohiše pa vodijo ceno novih vozil za cca. 1 mio. dražje.
Ni mi jasno, kako je lahko cena rabljenega Citroena v Nemčiji (1,5 leto starega) višja za 0,5 mio SIT, kot pa pri nas stane novi!!!
Zamislite se prodajalci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ni tako samo v nemčiji…tudi pri nas se kaj podobnega najde :)))
tudi jaz sem recimo gledal na avtonetu megane grandtour letnik 04 in 05, pa je bil marsikateri dražji kot pa naročen nov model 2006 direkt iz tovarne…renault je dajal ali še daje popuste 950.000 sit za ta model.
Tko da potem sploh nisem razmišljal in sem raje za isti denar novega kupil, kot pa rabljenega.
Z vstopom v EU smo morali izenačiti cene avtom, ker pa je pri nas standard toliko nižji vsi prodajalci dajo komercialni popust. V tujini je normalno, da se sam v salonu spogajaš za 2000-3000 eur popusta. V SLO ti ga da uvoznik.
Niso samo pri Citroënu taki popusti, so pri vseh znamkah, nekje pač več drugje manj.
Pupusti pri Citroenu sigurno še bodo in že trajajo 2 leti. No, pred dvema letoma smo kupili Berlingoja HDI za 600.000 sit ceneje, zdaj reklamirajo 900.000 pupusta, na koncu smo zgubili samo za 100.000 opreme (sedežni paket), ostalo je isto, ker so spremembe pri serijski opremi.