Kako dolgo kuhati stročji fižol?
Fižolova juha ? Jaz popražim malo čebuje nas olivnem olju in dodam malo sveže rdeče paprike in korenčka. Potem dodam fižol (svež iz skrinje ali suh, namočen čez noč) in še malo popražim. Zalijem z vodo. Ko je fižol napol skuhan dodam na kocke razrezan krompir in mali košček prekejenih rebrc. Kuham cca.pol ure (poskusiš, če je vse skuhano). Potem odstranim meso, da lahko s paličnim mešalnikom vse spasiram. Zakuham zdrobljene rezance. Na koncu solim in malo popopram ter dodam veliko svežega sesekljanega peteršilja.
nana nina, 19.05.2009 ob 08:31
Ma kako eno uro, halo! Razen če hočete poc od poca!
Kuha se kakih 15-20 minut, z vilico ga malo prebodeš in vidiš, kake trdote je, da gre vilica lepo skozi. Malo odvisno od okusa, ali imaš raje bolj na zob ali mehkejšega.
A celo uro je pa čist tu mač.
To je pa zelo, zelo od sorte in starosti fižola odvisno. Mi imamo vsako leto isto sorto, pobiramo mladega in je kuhan v cca 20-30min max.
Eno leto je naneslo, da je bil cel teden dež, ko bi ga bilo idealno pobrat in je bil že malo starejši. Sicer nobena katastrofa, ne postane takoj nitkast in je še vedno super, se je pa takoj poznalo, kuhala sem ga skoraj 40min.
Eno leto nisem dobila prave sorte in sem kupila na blef, sem ga morala kuhat skoraj 1uro. Drugače dober, mesnati veliki stroki, ampak kuhal se je celo večnost. In je bil ravno prav kuhan, mehak in malenkost čvrst na zob. Daleč od poca…
Tako, da po 20min probaš in vidiš kje si. Trotl ziher varianta…
Forum je zaprt za komentiranje.