Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako dolgo kuhate golaž?

kako dolgo kuhate golaž?

Kako dolgo kuhate golaž, da meso postane mehko? Jaz ga že kuham skoraj 2 uri in pol pa meso govedina še vedno ni mehka.

3-4 ure, zmeren ognej, da počasi vre, ne da šprica vsepovprek….

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Kuham kakšni dve uri, meso pa so plečka od žrebička, mehka in slastna. Če je meso tako, da se ne skuha, ne pomaga, tudi če kuhaš dva dni. Tako se nekoč v Rusiji pri Švejku kupili staro kravo za golaž, so jo kuhali več dni, pa se vseeno ni omečila.

En trik, če lahko.

Ko je čebula popražena, dodamo meso. Tega na hitro popražimo in nato zalijemo z belim vinom. Tako pražimo cca 20 min, preden zalijemo z vodo. Vino namreč precej zmehča meso.

Cca dobre tri ure v to je všteto tudi praženje čebule. Kuham pa vedno za cca 20 pircij in ga dam potem v skrinjo. Zato rabim 3kg čebule in ravno toliko mesa.

4-5 ur.

Enako kot Yo, s tem, da vedno kuham iz bočnika starejše kravce. Meso se na koncu kar topi v ustih, pa taka fajn omakca se naredi. Če nimam pravega mesa, potem golaža ne kuham. Ne maram nobenih približkov.

Julija

Vsaj 4 ure.

V ekonom loncu, da vre cca 10 – 15 minut.

Pa temu rečeš golaž?

Zagotovo 3 ure ali več. Odvisno od mesa. Ponavadi pol govedina, pol srnina, s tem, da govedino kuham 1 uro dlje kot srnino.

Hvala za tole, pravkar sem izbruhala celotno kosilo, pa sem si samo predstavljala kako izgleda tvoj “golaž”. Si ne predstavljam kaj bi bilo, da b dejansko šla in poskusila jest kaj takega…brrrrr…

Golaž najraje delam na štedilniku za drva, da se dela počasi in da se meso zmehča. Nikoli ne gledam na uro, vedno pa gledam na to, da je meso mehko (ne cunjasto) in da je golaž okusen. K temu pripomore predvsem dovolj čebule, dobro meso in ostale začimbe z domačega vrta.

Hvala za tole, pravkar sem izbruhala celotno kosilo, pa sem si samo predstavljala kako izgleda tvoj “golaž”. Si ne predstavljam kaj bi bilo, da b dejansko šla in poskusila jest kaj takega…brrrrr…[/quote]

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 kr ena, ti si nenadkriljiva v pogruntacijah…

Torej tisti, ki nimamo vrta, ne moremo skuhati dobrega golaža?

Torej tisti, ki nimamo vrta, ne moremo skuhati dobrega golaža?[/quote]

tako nekako.

Jaz ga kuham 2 do 2,5 ure. Meso pa mi moj mesar nareze tisti kos, ki je za goveje roladice, zadnji konec kjer je ze preozek, da bi naredil dovolj dolge zrezke za rolade. In nareze mi ne prevelike kose mesa, ker nam je tako boljse.

Ker kos, kakšne roladice?

Samo enkrat sem naredila golaž v ekonomu, lahko rečem samo, ogabno.

Drugače pa ga delam vsaj 3,5 – 4,5 ure, to pa je golaž za prste obliznit.

To smo že 1000x obdelal. Vsako meso narezano na koščke v neki omaki, po možnosti zgoščeni z moko, ni golaž. Tako kot bolonjska omaka ni kuhana prej kot v 5 urah, pa tako poimenujete vsako polivko. V bistvu sploh ne veste, kaj kuhate in kaj jeste. Pa še najmanjši šmorn je, kako je ali ni mehko meso, tudi vse ostalo je nek mimohod.

To foro z vinom sem že pogruntala;). Za golaž kupim bočnik. Kuham približno 4 ure.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close