Kako dokazati mobing na delovnem mestu?
Šefica je sociopatka, patološka lažnivka, manipulatorka in narcis obenem. Nikomur ne privoščim tega. To je grozno, kako se izživlja nad mano in še nad marsikom. Menjava službe je neizogibna. Škoduje mojim živcem. Če bom tu ostala, bom zbolela. Ne bom pa samo mirno odšla, ampak jo nameravam prej prijaviti zaradi mobinga. Seveda za to potrebujem tehtne dokaze, ampak kako priti do njih? Posnetek verjetno ni veljaven dokaz. Ali pač? Ali sem morda upravičena tudi do odškodnine, ker njeno obnašanje že načenja mojo psiho?
Prosim za nasvete. Vesela bi bila, če bi se našel kdo, ki se je soočal s podobno težavo, in zaupal svoje izkušnje.
Šefica me mobingira, 15.06.2021 ob 10:19
Šefica je sociopatka, patološka lažnivka, manipulatorka in narcis obenem. Nikomur ne privoščim tega. To je grozno, kako se izživlja nad mano in še nad marsikom. Menjava službe je neizogibna. Škoduje mojim živcem. Če bom tu ostala, bom zbolela. Ne bom pa samo mirno odšla, ampak jo nameravam prej prijaviti zaradi mobinga. Seveda za to potrebujem tehtne dokaze, ampak kako priti do njih? Posnetek verjetno ni veljaven dokaz. Ali pač? Ali sem morda upravičena tudi do odškodnine, ker njeno obnašanje že načenja mojo psiho?
Prosim za nasvete. Vesela bi bila, če bi se našel kdo, ki se je soočal s podobno težavo, in zaupal svoje izkušnje.
Dnevnik z datumi in citiranimi izjavami oz. dogodki. Ne domišlijski spisi. Posnetki ne veljajo uradno, ampak če jih imaš jih lahko neseš na kadrovsko. Btw si o tem že govorila s kadrovsko? Pri nas to kar resno jemljejo in če daš prijavo se obravnava na upravi.
Pri nas je bilo tudi tako in se je šlo v tožbo. Ne jaz. Drugi pa.
Pač oddaljila sem se od šefa. Komuniciram nujne stvari in to je to. Na provokacije ne odgovarjam in vseeno mi je koliko je on narcis ali karkoli drugega. Moj šef sicer je vse to, kar si naštela, ampak od kar sem se s tem nehala ukvarjati, mi je bolje. To je njegov problem. Jaz oddelam svoje z odgovornostjo in sem pridna. Odmakne se od izražanja svojega mnenja, odmakne se od obrekovanja in nima mi dosti kaj.
Drugi nasvet- o še bolj pomembnih stvareh lahko komuniciraš pisno preko maila in to je tudi tvoj dokaz potem.
Posnetek na sodišču ne velja. Morda celo fašeš kazen za nedovoljeno snemanje. Ne igraj se s tem.
Pojdi do psihiatra in mu vse povej, joči, razlagaj na dolgo in široko in pazi, da si on to vse zabeleži. Pojdi še drugič in mu povej isto, pazi, da si vse to zapiše, predvsem o tisto maltretacijah in izživljanjih nadrejene. Ponavljaj in ponavljaj to, da ti povzroča tesnobo, tiščanje v prsih, da ne moreš zjutraj vstati in iti v službo, da se treseš ko samo pomisliš na to osebo, itd … In pojdi še tretjič in povej isto zgodbo, pazi, da si psihiater vse natančno zapiše, povej vse in še več, nato pojdi do dobrega odvetnika, ki bo spisal dopis v kadrovsko in napovedal tožbo s kazensko ovadbo zaradi mobinga in zahtevkom za visoko odškodnino.
In potem čakaj na odgovor firme. Če je kolikor dovolj velika, boš kmalu dobila ponudbo z dokaj visokim zneskom odpravnine/odškodnine.
Forum je zaprt za komentiranje.