Kako dobro vaši očetje skrivajo razočaranje, da ste se rodile kot ženske?
Povsod oo svetu ženske veljajo za manj- ali celo ničvredne, in prav je tako. In povsod po svetu rojstvo ženske predstavlja neizmerno razočaranje. Če gledate kake videe z naslovom “gender reveal party”, se pravi, zabava ob razkritju spola novorojenca, so ljudje vedno vidno razočarani, če je novorojenec ženskega spola.
Kako torej vaši očetje (in lahko tudi mame) skrivajo razočaranje, da ste ženske? Ker to, da ste ženske, je resnično izguba za svet in veliko ponižanje za človeka.
Ženske fail, 30.12.2021 ob 19:41
Povsod oo svetu ženske veljajo za manj- ali celo ničvredne, in prav je tako. In povsod po svetu rojstvo ženske predstavlja neizmerno razočaranje. Če gledate kake videe z naslovom “gender reveal party”, se pravi, zabava ob razkritju spola novorojenca, so ljudje vedno vidno razočarani, če je novorojenec ženskega spola.
Kako torej vaši očetje (in lahko tudi mame) skrivajo razočaranje, da ste ženske? Ker to, da ste ženske, je resnično izguba za svet in veliko ponižanje za človeka.
Wao kaki gnus… Veš kaj z veseljem, milijon krat bolj bi mel punčko kot pa fanta ki odraste v takega bedaka ki si ne zasluži besede moški kot si ti.
Največja sramota za očeta je imeti hčerko, ker ve, da jo bo, ko spolno dozori, en moški z zli nameni orng prefukal in ji strl srce. Ali se slabše, obstaja možnost, da bo hčerka postala kurba in se dala dol z vsemi fanti v razredu.
Moški ponos trpi, če hčerka fuka naokrog. Tega je vsakega očeta najbolj strah!
sramota za očeta, 31.12.2021 ob 06:45
Največja sramota za očeta je imeti hčerko, ker ve, da jo bo, ko spolno dozori, en moški z zli nameni orng prefukal in ji strl srce. Ali se slabše, obstaja možnost, da bo hčerka postala kurba in se dala dol z vsemi fanti v razredu.
Moški ponos trpi, če hčerka fuka naokrog. Tega je vsakega očeta najbolj strah!
Pri nas imamo druzino kjer se sinovi pisejo enako kot oce hcerke pa po mami in baje za hcerke oce ni podpisal ocetovstva ceprav ne zanika da so njegove. Razumi babo ki to prenasa.
Tudi moj fotr ni skrival, da bi raje videl, da sem fant. V bistvu me je tudi vzgajal kot fanta, za kar sem mu danes v bistvu hvaležna, saj sem se naučiula marsikaj, česar se drugače morda ne bi, in mi ni problem opravljati t. i. moška dela.
Je pa res, da sem se morda tudi zato vedno boljše razumela s fanti in se raje in več družila s fanti kot s puncami. No, to mu pa potem ni bilo glih všeč 🙂
Drage moje dame,
glede na trende sodobnega sveta lahko trdimo, da se nam počasi a vztrajno bliža matriarhat. Dejstvo je, da morda živimo v “moškem svetu”, a kaj ko ga na treh vogalih podpirajo ženske in bodimo iskreni, še četrti bi se brez njihove spodbude znašel krepko pod gladino. No, toliko o vrednosti žensk v družbi, ki jo nekateri vse preradi podcenjujete. Sicer pa sta ravno mačizem in šovinizem pripeljala do nekega drugega družbenega konstrukta.
Kdo bi si mislil, ampak v današnji družbi lahko vidimo, da gre, roko na srce, najbolje v življenju ravno simpatičnim “tepkam”.
Moja starša nista bila odkrito razočarana, a neko prikrito razočaranje, da sem se rodil kot moški, je bilo vedno prisotno. Pogosto me je mati opominjala na to, da moji hobiji niso po njenem okusu in da si želi, da bi imel drugačne hobije. Zdaj, kot odrasel, sem spoznal, da si je mati želela hčerko in ne sina. Tudi oče si je očitno želel hčerko, saj takrat, ko sem odraščal, ni posvetil minute temu, da bi me naučil moških opravil.
Forum je zaprt za komentiranje.