Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako do zapečene skorje

kako do zapečene skorje

pri peki v kruhomatu? Imam united, tistega okroglastega, rumenega, zaenkrat zmerno zadovoljna, čeprav mi kar parkrat tudi ni uspelo, pa tudi na sredini je testo vedno bolj vzhajano kot na robovih, kjer je bolj zbito. Ampak, OK, to pripisujem tudi temu, da vztrajam na polnozrnatih variantah, ki pač težje vzhajajo…
Najbolj me pa muči, kako do zapečene skorje. Probala sem vse možne variante, pa se naokoli lepo zapeče, po vrhu pa ostane bled, čeprav je noter lepo pečen. Imelo me je že, da bi tik pod pokrov nastavila alu folijo, ki bi odbijala vročino nazaj na površino hruha, vendar ne vem, kako ga pritrditi.

Kakšna ideja? Je pri vaših kruhomatih lepa, hriustljava in zapečena skorjica?

tudi pri našem je isto. na vrhu nima lepo zapečene skorjice, ob robovih je bolj zbit kot v sredini. pomagat žal ne znam, samo povem, da imamo isti problem, aparat je pa čisto eden brez imena.

Nimam aparata in pecem vedno klasicno. A od l.2003 je o tem veliko napisanega…malo lahko pobrskas.
Lep vecer

Živjo!
Ne vem zakaj nimate lepo zapečene skorje. mi lahko pri našem aparatu nastavimo zapečenost in ker imamo radi, da skorja hrusta vedno damo na najbolj zapečeno. Je lepe rjave barve povsod;okrog in okrog.
Tudi zgneten in vzhajan je dovolj. mogoče dajete preveč moke (pri nas je bilo v navodilu, da je potrebno dat za eno kilo kriha 900 g moke, ka je bilo absolutno preveč zato smo nekajkrat probali z manj moke in pristali pri 750 g za 1 kilo. Kruh je lepo pregneten, lepo vzhajan in zapečen. Aja peče se pa natanko 3:18 ure. Dolgo časa, vendar se splača.

LP

Tudi v mojem severinu se kruh zapeče lepo okrog in okrog, samo zgornja skorja ostaja mehka, brez barve in v bistvu kuhana. Meni je to logično saj zgoraj pač ni grelca, ki bi skorjo zapekel.
Običajno se ne sekiram, če pa hočem kruh ” za v izložbo” potem pred koncem peke v navadni pečici prižgem grill, noter postavim skodelico vode da se segreje. Kruh stresem iz kruhomata, postavim v plitev pekač in dam v pečico za cca 3-5 minut da gril še zgoraj naredi skorjo. Izpade čisto solidno. Je malo več dela s tem, ampak za ljubitelje skorje na kruhu je tudi čisto okej.

lp tinca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close