Kako do prenočišča v Egiptu?
v egipt mislimo odpotovati konec aprila, začetek maja. tam mislimo ostat dva tedna, zanima pa me, kako ste si tam vi, popotniki, iskali prenočišča. je bilo to po kakšni knjigi (LP), ste kar okrog spraševali ljudi, če kdo ponuja prenočišča ali je bilo to čisto drugače?
pa zanima me še, če se je potrebno kaj cepit, predno gremo dol?
hvala za odgovore!
petra
Jaz sem bil dol za dva tedna lani aprila. Za prenocisca sploh ni problema. Ponujajo jih na avtobusnih, zelezniskih postajah, na letaliscu. Ponujajo jih tudi taksisti. Za vse se moras zelo dilat in ne popustit. Na koncu ti ceno precej spustijo.
V Kairu smo se scenkali v centru mesta za dokaj soliden hotel za 30 EGP/osebo (1 EGP=32 SIT), v ostalih mestih pa smo spali v preprostih penzionih, ki so bili cisti in dokaj solidni. V Luxorju in Asuanu smo placali 10 EGP/osebo, v Dahabu pa 7,5 EGP/osebo. V Asuanu smo sli pogleat v Youth Hostel in bili zelo razocarani, pa se malce drazje bi placali.
Nad Egiptom smo bili zelo navduseni, saj so ljudje zelo prijazni (vcasih ze malo vsiljivi), vse pa je zelo zelo poceni. V glavnem pa dol definitivno se gremo, saj imamo v planu se puscave in oaze.
Ce te se kaj zanima pa vprasaj.
Pozdrav, Frenk
hvala za odgovor,frenky! kolk si pa dal za letalsko karto in od kod si šel? jaz sem gledala, da je še najcenej trenutno it z munchna. kolk ste pa zapravli v egiptu samem po osebi (prenočišča, hrana, pijača, kakšen spominek…) in kje si kupil vizo? kolk vas je šlo dol? mi bomo najmanj trije, lahko pa nas bo tudi osem. je za večjo skupino težje najti prenočišča???
veš, mam še tolk vprašanj! 😉 ste se, ko ste šli nazaj, na letališču prej javili za odhodni let? v neki knjigi sem namreč zasledila, da je to potrebno storiti.
pa še to- kolk kg težki nahrbtnik si nosil okol??? pa imaš kakšen predlog, kaj od prtljage je dobro imeti s sabo, oz. kaj je nepogrešljivo v egiptu?
kolk stane liter vode v egiptu- se je da skoz dobit?
uh, upam, da ti ne bo pretežko odgovorit na vsa vprašanja! 😉
hvala!
seveda lahko tudi drugi prispevate kakšen napotek!
petra
Vizo se dobi ob pihodu na letališče. Nobenih posebnih postopkov.
Javljanje za odhodni let: To samo še enkrat potrdiš, da boš tisti dan res letel. Letalske družbe imajo navado, da prodajo več kart (tja do 15%) ker so pogruntal, da se vsi potniki pol ne prikažejo na letališču, pa da avion ne bi letel prazen.
Ko ti pokličeš ti oni samo dokončno rezervirajo sedež. Ker če ne, se zna zgoditi, da bo avion poln (% osipa manjši kot ponavadi + ker nisi potrdil do roka, so v zadnji parih dneh še kakšno karto prodali ”misleč” da ti ne prideš) in ti ne moreš gor. V tem primeru ti mora letalska družba priskrbeti drug let.
To potrjevanje ni obvezno, samo riskiraš, da ne dobiš sedeža na avionu.
1,5 litra vode stane 2 EGP. Prodajajo na vsakem vogalu.
Za oblečt pa predvsem daljše tanke hlače. Kratke pa samo za kakšen Sharm ali Hurghado. Pa kej za na glavo proti soncu. Pa kakšne dolge rokave, če ponoči zahladi.
Pa če si študentka vzem s sabi ISIC izkaznico. Na vse vstopnine 50% popusta.
pozdravljeni!
hvala za odgovore! še dobr, da je tud voda tko pocen. mene je pa že blo strah, da bojo pa na vodi služli, če že drugje ne tako zelo.
glede dolgih hlač- mojajo tud moški imet dolge hlače? kaj pa hlače do pod kolena (za moške in ženske)?
ja, isic izkaznico sem si pa glih ene par dni nazaj šla zrihtat, ker sem že prej prebrala, da je fajn za študente, da jo imamo!
hvala še enkrat!
petra
obleka – hlace (m/ž) naj bodo cez kolena, za ženske tudi majice čez ramena…
voda – tudi zanjo se moraš cenkat… cene so različne. za 1,5l lahko navadno daš 2-3, lahko tudi 5.. na neki postojanki je tip zahteval 10, sem se mu smejala in ni hotel spustit cene nikakor, je rekel “in the city maybe, not here” 🙂 ampak ga nisem upoštevala in jo kupila nekje kasneje… take sile spet ni bilo. lažje se zmenite, če vas več kupuje – skupinski popust :))
(to je info izpred 14 dni) lp
Forum je zaprt za komentiranje.