Najdi forum

Kako do Prage?

Ali je kdo že bil v Pragi? Midva misliva iti s svojim avtom tja, pa me zanima, po kateri poti je janbolše iti? Ima kdo slučajno podrobno opisano pot? Zelo bi bila hvaležna.

Hvala

Tole je najhitrejša varianta, če potujeta v nedeljo pa sploh, ker na cestah ni tovornjakov: Lj – Mb – Graz – Dunaj – Brno – Praga. Približno 8 ur+.
Avtoceste ni edino med Dunajem in češko mejo, vendar je cesta OK.
Ne pozabita kupit vinjete na češki meji.

Lep se imejta!

ni treba it preko Brna, kar ti skrajša pot za 2 uri

hihi, seveda se pot tudi skrajša, če namesto iz ljubljane greš kar iz maribora

🙂

Hvala

Michelin je eno, izkušnje pa drugo. V Prago potujem vsaj 5x na leto že deset let, preizkusila sem že vse mogoče variante in ta preko Brna je preverjeno najhitrejša.
Druga opcija se sicer fino sliši, a je cesta lokalna in precej slabša, veliko je traktorjev.
Srečno pot, pa kakorkoli že se bosta odločila.

LP

Ja, greva na pot jutri popoldan, pa sedaj res več ne vem, kako in kje?

Ali mi lahko bolj opdrobno poveš za pot, ali imaš kje zapisano, izhodi,….

Kar Brna se drži. Smerokazi v Dunaju te bodo usmerili na pravo pot.

Ja, seveda, sicer je pa čisto preprosto.
Do Dunaja bosta znala, a ne :))
Tam sledita napisom na tablah: CZ Brno. Dobro je označeno. Ne se prestrašit, ko se večpasovnica kar naenkrat spremeni v dunajsko ulico, lepo peljita naprej – oznake bodo CZ, Drasenhofen, Mikulov (meja) ali pa cesta št. 7. Ta del od Dunaja do meje ni avtocesta, vendar je precej OK.
Od meje naprej samo sledita oznakam Brno, in nato Praga. Sploh ni komplicirano. Pozorna bodita le – če se odločita za varianto Brno Praga, da na Dunaju sledita oznakam Brno. Druga pot, preko Znojma in Jihlave se precej vleče, veliko je lokalnega prometa, traktorjev…tako, da res priporočam kar avtocesto. Ena varianta je še Salzburg, Linz, Krumlov, vendar tudi te ne priporočam.
Pozorna bodita v Pragi, dobro je, da imata kakšen zemljevid mesta, ker je promet precej kaotičen, veliko je enosmernih ulic ipd.
Lepo se imejta in nashledanou!

HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z vlakom – povratna karta. Arny

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close