kako do “pozabljenih” delnic?
Mediji obveščajo, da se morajo imetniki delnic, ki so bili iz registrskega računa pri KDD prenešene na skupni namenski račun javiti do 31.12.2021? Gre baje za 50.000 lastnikov vrednostnih papirjev. Zakaj teh lastnikov nihče ne obvesti, saj sem tudi sama morda med njimi…. Imam namreč prednike, za katere z gotovostjo sumim, da so bili lastniki delnic (nimam pa glede tega nobene dokumentacije, zato delnice tudi niso bili stvar dedovanja )? Kje bi lahko preverila eventualno lastništvo delnic mojih preminulih prednikov?
delnice, 14.12.2021 ob 14:14
Mediji obveščajo, da se morajo imetniki delnic, ki so bili iz registrskega računa pri KDD prenešene na skupni namenski račun javiti do 31.12.2021? Gre baje za 50.000 lastnikov vrednostnih papirjev. Zakaj teh lastnikov nihče ne obvesti, saj sem tudi sama morda med njimi…. Imam namreč prednike, za katere z gotovostjo sumim, da so bili lastniki delnic (nimam pa glede tega nobene dokumentacije, zato delnice tudi niso bili stvar dedovanja )? Kje bi lahko preverila eventualno lastništvo delnic mojih preminulih prednikov?
Kolikor vem, sodišče pridobi pred zapuščinsko obravnavo podatke po uradni dolžnosti, tako kot za lastništvo nepremičnin, avte, denar na računih.
zakaj176, 14.12.2021 ob 14:22
Zakaj pa je potem kar 50.000 lastnikov neznanih, če sodišče pridobi vse podatke po uradni dolžnosti? Očitno so pri teh nekaj tisočih potomcev pošteno falili, ha, ha,..
ko so uvedli plačljivo vodenje računov teh delnic, nas je večina ugotovila, da bi vodenje računa stalo več, kot so te delnice vredne. zato je tam ostalo sparkiranih toliko “delnic”
Forum je zaprt za komentiranje.