Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako do potrdila o zaposlitvi, če ga delodajalec noče dati?

Kako do potrdila o zaposlitvi, če ga delodajalec noče dati?

Za zavarovalnico potrebujem še potrdilo podjetja o zaposlitvi, a mi ga nočejo dati (pogodbo imam za nedoločen čas).
Sedaj pa me zanima ali mi je to dolžan dati po zakonu ali je to odvisno od njegove dobre volje?

Mora ti ga dat.
Raje se pozanimaj, če sploh plačuje prispevke, da ne bo pol kakšnih šokov…

Saj sem mu rekel da mora, a noče. Kako ga naj prisilim?
Za prispevke sem skoraj ziher, da jih plačuje, … Kje pa to lahko preverim? DURS?

Hvala.

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/kako-hitro-preveriti-ali-je-zdravstveno-zavarovanje-placano

Hvala, sem preveril in imam urejeno.
Še kakšna ideja kako do potrdila? 🙂
Čekiram po netu, pa nič ne najdem glede tega.

Ne vem, lahko zjutraj vprašam, pa sporočim.

Lepo prosim, ja. Hvala ti.

Zmenjen, bom vprašala. Nekje po 9-ti ti sporočim.

Kaj pa je razlog, da ti ga ne želi dati? Enostavno mu zagrozi, da ga boš prijavil na inšpektorat za delo.
Čudnega delodajalca imaš tole. Mi smo vedno spisali vsa potrdila, ki so jih zaposleni rabili, ne glede za kaj ga je potreboval.

Čist izi: kamen u robec pa na gobec 🙂

Hec hec

Mogoče pa potrdilo napiši sam in jim ga napisanega daj za poštampljat in podpisat.

saj imas en kup dokumentov, ki veljajo isto. imas bančni izpisek? pogodbo, kakšen sklep z stampilko podjetja itd.

Saj imaš tudi pogodbo o zaposlitvi.

Pa za koga ti to delaš?! Gotovo je zasebni sektor, ane? Ker v JS si kaj takega, da ti ne bi izdali potrdila o zaposlitvi, ne morejo privoščiti.

Res imaš enega gnoja za delodajalca. Inšpektorat za delo naj ga pokliče in mu pove, da ti je potrdilo dolžan izdati.

Kaj je razlog, da mi nočejo dati potrdila? Nihče ne pove, jaz pa vseeno vem – upiranje avtoriteti 🙂
Ker nočem delati po 16 ur. No, saj nihče noče, ampak vseeno delajo. Jaz pa povem, da ne bom, ker nočem, niti se to ne sme in grem lepo domov.
Ja, imam dokumente – pogodbo, bančne izpiske, plačilne liste, kopije bolniških listov, odločbe zdravstvene komisije, …
Imam pa tudi kamen in robec :-)))

Čistizi – potrdilo podjetja je že na obrazcu zavarovalnice za prijavo nezgode, kjer potrdijo, da sem zaposlen pri njih in da sem bil od takrat do takrat v bolniškem staležu. In tu ne dobim žiga in podpisa.

Zasebni sektor je, ja.
Se bom pozanimal na inšpektoratu, če lahko ukrepajo. Potem me pa čaka verjetno odpoved :-)))

Pozanimaj se za kakšnega dobrega odvetnika za delovno pravo. Če te bodo odpustili zaradi bolniške, je to protizakonito.

No, najbrž se bodo potrudili najti kaj drugega, npr. ukinjanje tvojega delovnega mesta ali pa da nisi dosegal zastavljenih ciljev… vse drugo, samo bolniškega staleža ne bodo omenjali. Najbrž niso neumni.

Nesi obrazec zavarovalnice tja, kjer vam obračunavajo plačo, saj ravno oni najbolje vedo in lahko tudi preverijo, da si bila v navedenem času v staležu.

On sem 🙂
Saj sem odnesel tja, a je rekla, da ima navodila, da mi tega ne sme izpolniti.

Sploh ne prosiš za neko posebno potrdilo, saj ti ga ne potrebujejo napisati, samo ta obrazec zavarovalnice potrdijo.

Enostavno greš do odgovorne osebe in rečeš, da potrebuješ njegov žig in podpis, izpolniš sam. Lepo mirno, vljudno se usedeš in poveš, da boš kar počakal na žig in podpis.

Saj sem prosil le za izpolnitev potrdila podjetja, da sem zaposlen pri njih, da sem bil v bolniškem staležu, ter žig in podpis.
Ampak noče oz. pravi, da ne sme. Je bila čisto preplašena.
Lahko zavarovalnica od njih zahteva potrdilo? Jaz pošljem brez tega, pa se naj oni ubadajo naprej? Sanjam, ane 🙂

Greš z izpolnjenim obrazcem, ki ti ga je dala/poslala zavarovalnica, do vodje oddelka, direktorja…do vrha.

Razmišljam pa – očitno je šlo za poškodbo, je šlo slučajno za poškodbo pri delu?

Glede prispevkov pa svetujem še tole http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageuploads/Sporocila_za_medije/Nova__storitev_Razkritje_IREK21.pdf

Saj ima navodilo od vrha, saj zato, …
Poškodba izven dela. Je pa precej tudi poškodb pri delu, pa vsem izpolnejo brez pripomb. Sem pa pričakoval nekaj podobnega, ker je to že stalna praksa pri nas – če greš v bolniško, ne dobiš dopusta, katerega so ti odobrili že mesec dni nazaj, znižajo plačilni razred, greš na drugo delovno mesto, včasih celo v drug kraj, kar izveš zadnji dan, ipd. Delaš po 12, pa sploh ni dela, ampak npr. pometaš. Iste sankcije so, če se ne udeležuješ zabav, ki jih prireja firma.
Hvala za link, bom prebral kasneje, ko bom imel več časa.

Ojoj, ojoj. Dobronameren nasvet: poišči si drugo službo in daj odpoved. V takšni firmi je škoda zdravje in živce izgubljat. No, saj ne more biti drugače v tej “transparentni” SLoveniji – golazen na vrhu, golazen povsod, kam prideš.

ne dat odpoved!! na bolniško idi. porabi dopust.
vmes prijavi inšpektorju vse.
vse kar veš povej, poj ko kanarček, ko kvartet.
vse zblebetaj.
ne dat odpoved. idi na bolnisko.

Očitno je, da si v zelo slabih odnosih z delodajalcem, da si ogromno v bolniški, da ne želiš opravljati svojih delovnih obveznosti…
Vprašaj se ali oni rabijo tebe ali ti rabiš njih.

Kako to, da vas tako veliko živi še v socializmu?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close