Kako do potrdila o zaposlitvi, če ga delodajalec noče dati?
Kaj je razlog, da mi nočejo dati potrdila? Nihče ne pove, jaz pa vseeno vem – upiranje avtoriteti 🙂
Ker nočem delati po 16 ur. No, saj nihče noče, ampak vseeno delajo. Jaz pa povem, da ne bom, ker nočem, niti se to ne sme in grem lepo domov.
Ja, imam dokumente – pogodbo, bančne izpiske, plačilne liste, kopije bolniških listov, odločbe zdravstvene komisije, …
Imam pa tudi kamen in robec :-)))
Čistizi – potrdilo podjetja je že na obrazcu zavarovalnice za prijavo nezgode, kjer potrdijo, da sem zaposlen pri njih in da sem bil od takrat do takrat v bolniškem staležu. In tu ne dobim žiga in podpisa.
Pozanimaj se za kakšnega dobrega odvetnika za delovno pravo. Če te bodo odpustili zaradi bolniške, je to protizakonito.
No, najbrž se bodo potrudili najti kaj drugega, npr. ukinjanje tvojega delovnega mesta ali pa da nisi dosegal zastavljenih ciljev… vse drugo, samo bolniškega staleža ne bodo omenjali. Najbrž niso neumni.
Greš z izpolnjenim obrazcem, ki ti ga je dala/poslala zavarovalnica, do vodje oddelka, direktorja…do vrha.
Razmišljam pa – očitno je šlo za poškodbo, je šlo slučajno za poškodbo pri delu?
Glede prispevkov pa svetujem še tole http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageuploads/Sporocila_za_medije/Nova__storitev_Razkritje_IREK21.pdf
Saj ima navodilo od vrha, saj zato, …
Poškodba izven dela. Je pa precej tudi poškodb pri delu, pa vsem izpolnejo brez pripomb. Sem pa pričakoval nekaj podobnega, ker je to že stalna praksa pri nas – če greš v bolniško, ne dobiš dopusta, katerega so ti odobrili že mesec dni nazaj, znižajo plačilni razred, greš na drugo delovno mesto, včasih celo v drug kraj, kar izveš zadnji dan, ipd. Delaš po 12, pa sploh ni dela, ampak npr. pometaš. Iste sankcije so, če se ne udeležuješ zabav, ki jih prireja firma.
Hvala za link, bom prebral kasneje, ko bom imel več časa.
Forum je zaprt za komentiranje.