Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako do Pingo Linux DVD-ja??

Kako do Pingo Linux DVD-ja??

Nujno prosim za pomoč,
rad bi si presnel namestitveni DVD Pingo linuxa 4.1 in do tu vse lepo samo tam je kar nekaj paketkov ( Pingo-4.1-i386-dvd.iso, Pingo-4.1-i386-nojoliet-dvd.iso, Pingo-4.1rc1-i386-dvd.iso ) in ne vem katerega naj snamem saj so različno veliki. Kaj z njim potem počnem, da bo stvar uporabna. Morda se ga da kje kupit? Zanima me zato, ker mi Pingo 3.0 zelo lepo dela na IBM 300Mhz in gladko vrti Dvx-e žal pa ne pozna DVDjev, kar upam, da je v novi verziji 4.1
Hvala za odgovor

Ljubezen je večna

Bo kar prava:

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Oz. preberi:

# Pingo-4.1-i386-dvd.iso: nova različica, izdana 15.10.2005 — ima težavo z zagonom na nekaterih BIOS-ih;
# Pingo-4.1-i386-nojoliet-dvd.iso: nova različica, izdana 15.10.2005 — težava z zagonom odpravljena, vendar je žrtvovana bralnost plošče na sistemih Windows — priporočamo za nameščanje;

torej si dol potegni Pingo-4.1-i386-nojoliet-dvd.iso

lp

klemenxx hvala lepa za tako hiter odgovor
sedaj snemam prvi DVD, torej bo treba še drugega, ali potem to zapečem na DVD in zadeva bo Boot?
lp

Ljubezen je večna

ne ni potrebno ti samo ta zadnjega posnemi.
saj je pingo samo na 1.kos dvdja.
Eden je v redu, kot sem napisal ima pa ena iso slika težave pri zagonu.

lp

No ja bom tega, ki ga snemal najprej probal pa ti javim, je pa zanimivo kako lepo delajo dvxi na ThinkPadu 333 Mhz. Tako, da sem disk razdelil na pol in na 10 Gb bodo winsi na drugih 10Gb pa Pingo in če se ga navadim bo morda ostal na koncu sam.
lp

Ljubezen je večna

Datoteka je dol potegnjena in razrarana, zapečena na DVD. Jaz pa BUAAA ne dela?! Kje je napaka? Zadeva niti se sama zažene niti se jo da v Linuxu kako zagnat? Če se kdo pritožuje ker se mu Winsi sesuvajo, kaj bo šele rekel za Linux, ki te že na začetku zatre. Počutim se kt bi prvič videl računalnik, pa vsi tako hvalijo ta Linux, v resnici pa ne dela strojna oprema, teško ga je naložit..
Da neham jambrat ali ima kdo kakšen pameten nasvet, jaz bi ga vseeno rad nalopžil kot drugi operacijski sistem na notesnik.
Lp in hvala

Ljubezen je večna

Linux si dolpotegni tukaj:: preizkušeno deluje že brez instalacije(se zažene kar iz CD-ja ali pa ga instaliraš.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Kaj si naredil – razaral – kako, saj je to iso datoteka.

Kako si pa ti to zapekel ???

Oprostite samo meni so XP ji napisali zraven datoteke Pingo-4.1-i386-dvd.iso Rar-arhiv in jaz sem mislil stvar razraram in zapečem pa bo delala? Torej imam na računalniku dotično datoteko, Kako jo naj zapečem, da bo stvar delala??
Hvala za odgovore

Ljubezen je večna

jah – itaq pa še kaj..

torej .iso datoteko zapečeš npr. z nerotom.
V meniju si izberi opcijo BURN IMAGE

ali ZAŽGI SLIKO

potem si izbereš .iso datoteko in to je to..
Ker si pa ti v windows okolju vse skupaj razaral – si pa uničil:
– velike / male črke
– pravice
– spiske datotek

itd itd itd, pa še natakarica pr’Kamn’u je menda ušla – no vidiš. :))

lp

ti kar zapeci kot sem napisal – pa bo vsse ok.

Sedaj je pa nastal drug problem, NERO namreč nekaj joka v stilu prevelike datoteka za ISO?

The file…is larger than 2 GB and therefore cannot be stored in an ISO file system. Please use the UDF file system to write such larges files. This can be done by selecting another compilation type.

Klemen help kaj naj pa sedaj naredim

Ja in koliko pa je velika pri tebi ta dvd datoteka ??
1,2?? GB

Ne ampak 2.7 GB. Sem pa poiskuil Nerota nahecat in sedaj nekaj kuha.
HURA DELA
Klemen tole si pa zaslužu enga p´r Kamnu
HVALA

Ljubezen je večna

Še en problemček s tem Linuxom,
je najnovejši 4.1, še kar prijazen za začetnika, samo ne dela mi ne DVX niti DVD filmi. Pri stari Pingo 2 verziji je to vse že po defoltu delalo. Torej klaj naj naredim in kako, da bom lahko gledal filme, muska zenkrat dela.
Lp

Ljubezen je večna

Poizkusi startat program mplayer, če ga pingo vsebuje..

lp

Seveda ko vstavim cd ali dvd v enoto se mi odpre mapa z datotekami na mediju, izberem odpri z…MPlayer. Potem dobim sporočilo v okencu z naslednjo vsebino:

Fatal error!
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device
OK

Ljubezen je večna

Hja najbrž video kartica ni v redu konfigurirana.

poizkusi dodat parameter npr:

mplayer -vo sdl ime_datoteke
to narediš kar v terminalu, ali konsole

ali

mplayer -vo
da vidiš parametre, ki jih pozna ?

lp

Torej je napaka v prepoznavanju grafike in zvoka, saj se mi čudno zdi, da mi ne pusti boljše resolucije kot 800×600 in zvok sicer dela bolj potihem, če grem v nadzorno središče pa pravi, da nima podatkov o zvočni napravi.
Eh Klemenxx, če bi jaz imel kaj več pojma o teh Linux konzolah…tako pa je moj prvi računalnik poznal dos, pa potem win 3.1 pa….Samo ko sem prvič inštaliral pingo 2.0 z Monitorjevega DVDja je vse delalo Dvx-i kot v kinu razen DVD jev ni poznal, pa sem bil prepričan če vzamem novejše bo pa šlo in je vse malo težje literature pa nimam nobene. Samo še trma me gor drži, sicer bi vse že zdavnaj sformatiral.
Hvala za trud z mano, aja pa še tale podatek:
Stvar tlačim na IBM ThinkPad, 390E model 2626, ki ima 240Mb rama 333Mhz CPU, DVD enoto in 20 GB HDD-ja. Ali je morda stvar prestara za ta Linux?
Lp

Ljubezen je večna

Mah konzolo ali terminal startaš v grafiki tako da si izbereš npr.
Zaženi in vpišeš konsole ali pa xterm
naprimer.
Potem padeš v terminalski način dela, to je podobno kot stari DOS.
Mogoče pa v grafiki lahko zamenjaš grafično kartico, ali pa v terminalu
odtipkaj kudzu (če ga pingo ima), kudzu je program za prepoznavanje
strojne opreme, in če najde strojno opremo jo tudi zna skonfigurirati, sicer ti pa ponudi neke nastavitve.
Malce poglej v kde-ju (ali gnome) tam ko imaš strojno opremo, ali ti jo je
pravilno spoznal – predvsem grafično kartico ??
Oz kot katero grafično kartico ti je spoznal, sicer jo pa lahko tudi zamenjaš
in si izbereš katero drugo (primerno tvojem računalu).
Drugače pa sam Pingo temelji na FEDORI pa lahko na netu najdeš vsa navodila in ostale neumnosti.

Povej, kaj te heca,. oz. ali si uspel spremeniti grafično kartico ??

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close