Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako do Norveške?

Kako do Norveške?

Živjo,

starša sta se odločila, da preživita letošnji dopust na Norveškem in ga preiščeta po dolgem in počez. Sta pa že nekoliko v letih in jima bi bila dolga vožnja v breme. Kako torej do Norveške, z avtovlakom, spalnikom, z letalom….Če ima kdo izkušnje naj jih prosim deli z mano, morda kak naslov, kje iskati info o prenočiščiš, trajektih ipd.

Hvala za pomoč,

Petra.

Lahko posredujem informacije o popotovanju po Norveški z avtomobilom. Vsekakor priporočam, Norveška je zelo lepa država. Naj pa opozorim, da kar draga.

Kako pa do Norveške. Mogoče Ryanair, zapeljete ju do Milana, od tu direkten let v Oslo, ali pa iz nam bližnje destinacije do Londona in nato v Oslo ali Haugesund. Kako je z najemi avtomobilov, ne vem.
Druga možnost, potovanje z lastnim avtomobilom do Kiela na severu Nemčije, nato trajekt (22 ur) do Osla in nato počasi po Norveški.

Ceste so lepe, omejitve hitrosti so stroge, narava je prečudovita…….

tudi jaz grem letos julija na norvesko, pa me zanima kaksne so cene hrane in pijace po trgovinah?

Norveška je tako velika, da je pot do Norveške pravzaprav manjši problem. Torej, na Norveško in po Norveški izključno z avtom.

Glede cen pa tako: nivo cen je precej višji kot pri nas, zato se je potrebno izogibati lokalom. Cene v trgovinah so sicer precej viške kot pri nas, ampak z nekoliko preračunljivosti se da normalno shajati. Kampi so presenetljivo poceni, verjetno cenejši od hrvaških.

Zaenkrat hvala za nasvete, prebrala sem tudi vaša starejša sporočila. Nasvete bom posredovala staršem in vas čez nekaj časa po vsej verjetnosti ponovno zaprosila za pomoč 🙂

Po vsej verjetnosti, pa se bosta odpravila z avtom. Ima morda kdo izkušnje z avtovlakom?

lp, petra

mi smo potovali z avtodomom. cene v trgovinah so nekoliko višje kot pri nas, vendar znosne, je pa tudi res, da smo mi kupovali samo kruh, jogurte, zelenjavo, sadje in podobne reči, ostalo smo imeli s sabo. fino je, ker se lahko kjerkoli ustaviš in prespiš, tudi na parkingu. ceste na severu so zelo ozke, vijugaste, drugače lepo prevozne, ampak ne moreš ravno hitro, tudi če bi hotel. na severu je prometa zelo malo, vglavnem avtodomi – turisti. na jugu obvezno spanje po kampih, pa ne tolko zaradi predpisov, ampak ker je poleti “sezona”, precej turistov in zelo kradejo. mi smo imeli to srečo na jugu švedske…narava je prečudovita, temperature ugodne, na severu stalno dan, kar zna malo motit ponoči, ampak je fina izkušnja. če te zanima kaj bolj podrobno se mi lahko oglasiš tudi na mail: kpockaj@yahoo.com

Letalo (poceni) leti iz Krka v Oslo. Začeli so v aprilu. Vem le, da je ugodno in najbolj enostavno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close