Kako do legalnih XP-jev
Microsoft Slovenija na svoji spletni strani obvešča o novi ugodni možnosti legalizacije XP-jev, in sicer z nakupom paketa Get Genuine, ki stane 185 EUR. Zanimajo me druge možnosti legalizacije in ali je nakup tega paketa res ugoden? Menda je celo nova Vista cenejša od tega paketa. Gre torej zgolj za zavajanje občanov s strani Microsoft Slovenija?
Spoštovani kolega Sith…
Vsako človeško bitje ima pravico da je nevedno, druga stvar pa je, da Gogija razumem, ker sem tudi sam računalniško nepismen, tvoj odgovor njemu pa je nekoliko zajedljiv, vzrok pa je v preveliki vednosti.
Tvoj odgovor je za povprečnega uporabnika povsem nekoristen, kdo hudiča od navadnih ljudi pa ve, kaj je DSP licenca. (Down Sindrom Perhaps?)
Poleg tega je tvoj stavek nedokončan…
……….Ja, Get Genuine je dražji od Viste ali Xp vendar DSP licenc…..ali manjka nekaj med vendar in DSP ali pa na koncu navedka v oklepaju, a ne vem kaj…spregan glagol, določnik, samostalnik…mogoče besedica “brez”..
Šalo na stran…poanta vsega je, da če bi Microsoft postavil ceno za operacijski sistem, ne vem…10, 15 tisoč bivših sit, bi lahko nelegalne kopije, pirate in črnorazpečevalce iskali kot iglo v senu. Tako pa za oper.sistem plus office paket, plus še kaj malega zraven daš pol Slovenske plače, ne vem…po moje bodo še pekači pregorevali.
Zadnje čase je hvala bogu na voljo dovolj povsem spodobnega nadomestnega programja, katega izdelavo je Microsoft skušal na vse načine ovirat in preprečevat, in to povsem brezplačno, da se ni treba nikomur trest za nelegalnimi kopijami.
Poleg tega, kot vidim, berem, vse več podjetij in celo nekatere državne uprave (nemška) prehajajo na OpenOffice in podobno.
Je skrajni čas.
Medolino, se povsem strinjem s tvojim razmišljanjem o ceni Windowsov; očitno so se precenili in trg napačno ocenili. Zaslužek ob nižji ceni bi bil gotovo dosti višji. BTW, jaz osebno ne poznam nikogar, ki bi imel legalne Windowse…še, tisti, ki so jih imeli, so imeli nemške in so potem dali gor slovenske nelegalne…še ena od abotno bolnih MS iznajdb; Slovenci naj bi namreč kljub temu, da so enkrat že kupili original nameščene (tuje)Windowse, morali še enkrat kupiti enak operacijski sistem po enaki(previsoki) ceni.
Forum je zaprt za komentiranje.