kako do kredita
pozdravljeni,
zanima me kako naj s fantom (bodoči mož) prideva do kredita za hišo. Problem je v službah. Jaz imam pogodbo za določen čas (3 mesece, kar se lahko vleče v nedogled ali pa zamenjam službo, ko bo možnost), delam v javni upravi Fantu ,ki tudi dela v javni upravi pa podaljšujejo za 5 let in ni možnosti za ndč.
Potrebujeva nekje 50.000 do 60.000 EUR kredita, imava pa zemljo, ki jo lahko zastaviva, na kateri bi tudi postavila hišo (montažno). Pripravljena sva plačevati 400 do 500 EUR na mesec. Trenutno kupujeva tudi avto, ki ga imava že nagledanega in rabiva 10.000 EUR kredita. Šla sva se pozanimat v Sparcase , kjer ti dajo kredit po zmožnostih. Kaj naj narediva, ali naj najprej vzameva kredit za avto za 5 let in potem za hišo. Katera banka še pride v poštev, če imaš zaposlitev za določen čas? imava prihodke (plača + dodatki) 1700 EUR. Načrtujeva tudi družino. Trenutno sva v najemniškem stanovanju. Najemnine plačujeva 300 EUR. Zahvaljujem se vam za kakršen koli predlog in vas lepo pozdravljam.
Moje izkušnje so take, da sva najprej vzela kredit za stanovanje leta 2001. Brez avta sva bila še eno leto po nakupu stanovanja in uporabljala javni prevoz. Avto sva kupila 5 let rabljenega za cca. 4.500 EUR in ga še danes voziva. V tem času sva odplačala kredit za stanovanje že lani in letos za avto.
Če nimate urejenega javnega prevoza potem razumem, da potrebujeta avto. Ne vem pa, če je res potrebno imeti avto za 10.000 EUR. Jaz bi dal prioriteto hiši in potem šele avtu.
Vprašajta se kaj vama je bolj pomembno.
Forum je zaprt za komentiranje.