Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako do dišečega perila

Kako do dišečega perila

Zadnje čase so se Persil in Ariel tako pokvarili, da dobesedo smrdij. Vse isti kalup smradu.
Govorim za tekoči prašek, kajti v prahu sem alergična na nikelj. Zakaj tako smrdijo, saj včasih so ti praški dišali po svežini. Tudi bel Perwol bel so umaknili iz prodaje, ki je bil vreden zlata. Mehcalci morajo biti pri meni brez vonja in uporabljam  tiste za dojenčke.  Danes je soseda obesila perilo in tako lepo diši, prav sveže. Mislim pa,  da se mi svojega vonja navadimo in zato ne vonjamo, ker, ko me je obiskala prijateljica in prespala, je rekla, kako mi perilo nežno diši, jaz ga pa sploh ne voham.

A ve ro resno uporabljate razkuzila za perilo in antibakterijske prake in kaj vem kaj vse?

Da bi pa prale na dovolj visoki temperaturi in z dovolj vode vam ni padlo na pamet?

Pa da vsaj 1x na mesec zazenete prazen stroj na 90, da se prepere sam stroj, spucate boben, predalvek, gumo in podobno?

Odgovor na objavo uporabnika
Resno?, 07.08.2025 ob 22:09

A ve ro resno uporabljate razkuzila za perilo in antibakterijske prake in kaj vem kaj vse?

Da bi pa prale na dovolj visoki temperaturi in z dovolj vode vam ni padlo na pamet?

Pa da vsaj 1x na mesec zazenete prazen stroj na 90, da se prepere sam stroj, spucate boben, predalvek, gumo in podobno?

Glej, obstajajo oblačila, predvsem športna, ki jih ne smeš prati na več kot 30, pa se tam goljufam in jih vseeno perem na 40. Na več resnično ne upam.

In ker so za šport, so včasih res konkretno prepotena.

Pralnega stroja pa ne čistimo tako kot ti pišeš, ker belo perilo vedno perem na 90 in to ni samo en boben na mesec.

Nobenega praška za perilo ne tekočega ne gela. Samo še šampon za pranje perila. Ni treba ne mehčalca ne kisa.

Ne razumem sploh, kako vam lahko perilo smrdi. Kaj pa, če nekaj ne štima z vašimi nosovi?

Še nikoli v življenju mi ni perilo smrdelo, pa perem doma čisto vse, tudi teniske, odeje, povštre, jakne, tepihe, delavske kombinezone… in seveda perilo.

Belo vsaj na 60, brisače, posteljnino in bombažno perilo na 95, pisano bombažno na 60, sintetiko na 40, volno in garn posebej na 40 z manj obrati na centrifugi. Pač pa vse z dodane več vode, nikoli pa na programih z manj vode . Sploh ne na sport programih ali eco.

Belo z Ariel praškom Mountainspring, pisano s tekočim Ariel color. Mehčalec dam vedno, ampak ne polno dozo, Lenor ali Silan sensitiv brez parfuma, menjavam izmenično. Drugih praškov in mehčalcev nikoli, že 40 let ne. Dodatnih razkužil, parfumov in nekih odstranjevalcev madežev še nikoli nisem rabila, vse se opere s prve. Pa vsi smo kadilci, mimogrede. In alergiki, zato nobenih parfumov. Tudi deodorante imamo brez vonja.

V omari vse diši dolge tedne, ko oblečem, pa ni nobenega vonja, razen po svežem.
Stroj očistim enkrat letno, predvsem iztočno cev in filtre in predal za prašek.

Res pa perilo obesim TAKOJ, ko je pranje zaključeno. Cunje mi ne stojijo v stroju niti tri minute, ker potem pa bi imele vonj po plesni in postanem. Pa preveč mehčalca tudi povzroči kontra efekt.

Kaj delate? Perilo vam stoji v stroju par ur, ne? Druge možnosti ni, da bi smrdelo. Pa količino vode zmanjšate namesto da bi jo povečale ali pa včasih spustile dvakrat splahnjevanje. Pa kratke programe ukinite.

Luisa340, 07.08.2025 ob 21:20

Anonimno378, 07.08.2025 ob 21:15

Prfuknene prasice zlezete iz gnoja in potem naslednja generacija ko v srednjem veku poliva parfume namest da bi se umil pa opral!!! SI KJE VIDU MEŠČANA POLITEGA S PARFUMOM IN PUHTECEGA OD VSEH MOŽNIH VONJAV. BOL NA ČEFURJA ASOCIRA ANE PRASICE, KO NITI PRAT NE ZNATE. PROKLETE KUZLE, OTROKE POŠILJATE V RAZRED, PRIDEJO KO DA BI IIH POTUNKALE V ARIEL IN PERSIL. PIZDE NEUMNE. VAM BI MORAL OTROKE ODVZET. https://www.islandhealth.ca/sites/default/files/2018-03/we-share-the-air.pdf

Ti boš pametoval o frocih ja. Tep bi jih mogli vzet, psihopat prifuknjen. Spizdi s te teme, ker te do tu voham, da puhtiš po gnoju. Prijavi se na terapijo rajši, kot na forum. Čustveni odpadek.

Bo šlo dragec?

Čustveni odpadek ???..upam da te fraze ne pozabim..bi mi prišla prav na dnevnem novoju..žal.

Dišeča, 07.08.2025 ob 21:53

Anonimno378, 07.08.2025 ob 21:25

Dišeča, 07.08.2025 ob 21:23

Anonimno378, 07.08.2025 ob 21:20

Dišeča, 07.08.2025 ob 21:14

Anonimno378, 07.08.2025 ob 21:06

Rozastaroza, 07.08.2025 ob 20:43

So že ble teme, ampak kar dolgo nazaj. Torej vprašanje kot v naslovu. Kako do dišečega perila? Kaj uporabljate? Nekako se mi zdi da ko operem cunje, nič ne dišijo. Pač dišijo, ko jih obesim malo, sušim na zraku. Potem pa vonj kar izzveni. Se pa zelo hitro posušijo, pa vseeno ne dišijo.

Imam prašek, včasih tekoči, tu pa tam dodam tudi mehčalec. Ali pomagajo te dišave za perilo, ki jih dobiš v DM?

Daj na alergike pomisli prekleta prasica. Daj nas boste zadušil. Svinje smrdljive naparfumane z deodoranti in cenenimi parfumi, ko ee mi skozla potem parfumiran prašek, mehčalec in prekleta,pofukana smrdljiva pizda bi dajala še umetne dišave po vsem tem. Šamponi, balzami, kreme, losjoni vse das parfumano nase ane koozla sebična, ostali naj crkavamo okol. Vse ribe bojo pocrkale zarad takih kuzel kot si ti. Stuširaj se, umij z alkoholom ali peroxidom pod roko, še enkrat stuširaj z gelom brez vonja. Potem daš gor antiperspirant brez vonja. V DM KUPI PRAŠEK BREZ PARFUMOV IN NEHAJ DUŠIT LJUDI OKOL 0TEKLETA PRASICA SMRDLJIVA KO SMRAD IZ POR PREKRIVAŠ Z 10 PARFUMI. KDO HOČE VOHAT TEBE, TVOJ ŠVIC IN SMRDLJIVE UMETNE PARFUME. ZAPRI SE V BAJTO IN NE HOD MED LJIDI. PSIHOPATKA sebična SMRDLJIVA.

Lol, to govorijo tisti ki najbolj smrdijo. Smrduhec en, se zgovarjaš na alergije in ostale stvari

JEBI SE. KO BOŠ NA URGENCI, KER SE JE KOOZLA, KI JE IZ GNOJA ZLEZLA POLILA S POL LITRA PARFUMA, MI POVEJ. UPORABLJAM ANTIPERSPIRANT IZ TUJINE, KI SE DA SAMO 2X ALI 3X NA TEDEN IN ČEZ DAN BEL VICHY BREZ VONJA DODATNO POLETI ZA VSAK SLUČAJ. PREMIŠLJUJEM O BOTOKSU, SAMO JE CCA 500 NA PAJSKO, DRŽI POL LETA. ZMERAJ UMITA, STUŠIRANA.

Lahk se zarad mene kopaš v vodikovi peroksidni megli in se parfumiraš z zrakom iz Himalaje, pa boš še zmer smrdeu, gnilad

Bolj težko. Sem ženska in ne moški in ne jem mesa, tako sa mi smrdljive maščobne kisline ne smrdijo iz por, ust… Za higieno zelo skrbim. Tako, da podjebavak koga drugega.

Kaj ma veze če si ženska al moški? Še zmer si gnila in boš gnila ostala. Lahk se poliješ z nevem čem pa boš smrdela. Sprejmi to. Ne asne ti higijena, če si gnila od znotraj hahahaaha

Ne zunaj ne znitraj. Usmrajenec polit s parfumi, ko si odpiraš teme pid 10 imeni.

Moraš imeti res eno bedno življenje, da si dopisujes sam s sabo ali kaj. Ker JE ZELO očitno. Ne vem kaj se ti je ugodilo v živlhenju, da se usajaš na cel svet, skrivaš za kvazifilozofiranjem in prepričuješ sam sebe, da ne rabiš nikogar. Ma ja…

Stara forumašica (res ta prava), 07.08.2025 ob 22:23

Glej, obstajajo oblačila, predvsem športna, ki jih ne smeš prati na več kot 30, pa se tam goljufam in jih vseeno perem na 40. Na več resnično ne upam.

In ker so za šport, so včasih res konkretno prepotena.

Pralnega stroja pa ne čistimo tako kot ti pišeš, ker belo perilo vedno perem na 90 in to ni samo en boben na mesec.

Poskusi kdaj oprati perilo brez praska in bos videla, koliko se peni voda.

Pralni stroj je potrebno oprati svinjarije od praska, ki zastane v njem.

Tudi jaz perem belo na 90 1x na teden, brisace in posteljnino na 60 ali 90, vso perilo na 40 in redko kaj na 30, pa vsake toliko zalaufam prazen stroj, da se izpere.

Razen volne in svile in morda se kaksnega finega kosa perila, ki je obcutljiv in jih perem na 30 ali manj, vse ostalo perem minimalno na 40, ce prezivi fajn, ce ne prezivi, ga ne rabim!

Tudi jaz imam rada svežino, brez nekega močnega vonja. Perem sicer normalno, s pralnim praškom in malo mehčalca, ampak vedno z več vode in nikoli ne natrpam stroja, operem, ko je boben napolnjen malo čez polovico, največ 3/4. Pralni stroj ima tudi program za čiščenje, ki ga vklopim enkrat mesečno, redno čistim gumo okoli vrat in predalček za čistila.

Večino oblačil perem na 60, kakšno volno in občutljivejše tkanine na 40 in z manj obrati, belo na 95. Sušim zunaj, v sušilca dam brisače in posteljnino in kadar je zanič vreme pustim obleke zunaj, da jih prepiha in se napol posušijo, potem pa samo do konca v sušilcu na nižji temperaturi.

Obleke imam vedno svežega vonja, niso pa ekstra dišeče, da bi lahko določil znamko mehčalca 😀

ja, vonj po svežini.. jaz imam mehčalec za dojenčke oz občutljivo kožo in tej so zelo nežnega vonja.. prašek pa čim bolj svež vonj, včasih je bil rex pa so ga žal nehali delat, svetoven mi je bil.. ne maram močnih vonjev, všeč pa mi je, da diši po svežem.

Samo tako ko ene perete ni čudno, da so spet garje.

Resno?, 08.08.2025 ob 06:15

Poskusi kdaj oprati perilo brez praska in bos videla, koliko se peni voda.

Pralni stroj je potrebno oprati svinjarije od praska, ki zastane v njem.

Tudi jaz perem belo na 90 1x na teden, brisace in posteljnino na 60 ali 90, vso perilo na 40 in redko kaj na 30, pa vsake toliko zalaufam prazen stroj, da se izpere.

Razen volne in svile in morda se kaksnega finega kosa perila, ki je obcutljiv in jih perem na 30 ali manj, vse ostalo perem minimalno na 40, ce prezivi fajn, ce ne prezivi, ga ne rabim!

Perem vedno s povišanim nivojem vode in zelo pogosto še po pranju vklopim program za dodatno mehčanje in izpiranje, seveda gre samo z vodo, mehčalca nikoli ne uporabljam.

Na koncu je voda čista, se nič ne peni.

Mene ne moti to, da perilo “ne diši”. Važno je, da je oprano in čisto in da ne smrdi po znoju.

Prati je treba na malo višjih temperaturah, 40 stopinj je premalo, majice pod pazduho našpricam z alkoholnim kisom in dam vedno še enkrat na izpiranje. Perilo sušim na svežem zraku.

Edino, ko perem bunde, dodam mehčalec ali pa deke, drugače mehčalca sploh ne uporabljam.

Anonimno378, 07.08.2025 ob 23:51

Moraš imeti res eno bedno življenje, da si dopisujes sam s sabo ali kaj. Ker JE ZELO očitno. Ne vem kaj se ti je ugodilo v živlhenju, da se usajaš na cel svet, skrivaš za kvazifilozofiranjem in prepričuješ sam sebe, da ne rabiš nikogar. Ma ja…

Mislim, kdo se usaja? Ti napadas vse v tej temi. Nevem kdo si sam s sabo dopisuje? Si pozabla tableto vzet? Pojdi na popoldanski počitek da ne boš tako nervozna. Al pa si najdi jebača, nevem kako ti še naj pomagam.

Jaz bi pa rada, da bi mi dišale spodnje hlačke. Kaj priporočate gospodinje?

Uporabljam samo koncentrat tekoči prašek iz kanistra 5l. Perilo diši po svežem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close