Kako delite stroške – svež par – razlike v plači
Glede na sosednjo temo o delitvi stroškov najemnine.
Mene pa zanima kako zgleda, če ste svež par, par zmenkov je za vama. Ona recimo 600€ plače in si seveda ne more privoščit kaj veliko. On recimo 1300€ plače.
Kako delite stroške, ko greste kam? Gresta raje tja, kjer si lahko tudi ona privošči? Pustite, da vse on plača?
Kaj pa potem, ko je skupno življenje, kako delite stroške?
Seveda tudi obratna varianta, če je on tisti s 600€ in ona 1300€.
Zanimiva tema… 🙂
Po mojem je tu prvo iskrenost.. da se pove kakšne so zmožnosti vsakega posebej.
Pri nama je bilo tako, da je imel on nekaj časa večjo plačo kot jaz, pa je plačeval kosilo, jaz pa pijačo ali sladoled. Izleti so bili dogovorni, glede na plačilne sposobnosti v tistem trenutku.
Zdaj po tolikem času dajeva vse pol pol.
Ja, verjetno tudi tako naredijo nekateri. :))
Sicer pa, saj veš, človeka med pogovorom spoznavaš, ga sprašuješ, on govori o sebi, ona o sebi, informacije prihajajo na plan, slej kot prej se zve vse, če je le časa in interesa dovolj. 🙂
Kako ga naj jaz povabim, če on vabi, jaz pa zavrnem, češ, da je to predrago za moj žep, potem pa se ponudi, da plača, jaz pa rečem, da ne.
Sem za cenejšo varianto, ampak on reče, da njemu je pa tisto ceneno, brezveze in tako naprej. Potem nikoli ne pride do kaj več, ker pač nočem,da mi plačuje stvari, ki si jih sama ne morem privoščit.
Tisto sem nadaljeval od Japkice, pač on te povabi na večerjo v restavracijo, ti pa njega k sebi domov in boš servirala nekaj dobrega, ali pa sebe, če ne znaš kuhat 🙂
To kar pa si zdaj napisala… ma zakaj pa jo imaš med nogami? Izkoristi jo če je tip snob, bodi pa še ti. Saj kakšne pametne prihodnosti s takim snobom najbrž nočeš imet. Torej pojdi naj te časti, dokler bo plačeval… potem pač povej da te ni vreden, ker ni našel v tebi tistega kar bi moral in to išče z denarjem… 🙂
Valda pustim, da tip plača. No, če bi vedela da mu ne znese, bi se ponudila, da jaz plačam, sam s takimi ponavad ne grem ven. Mal sem preračunljiva, ampak mi je tko mimo tisto cenkanje in preračunavanje, kaj je kdo plačal, kdo je na vrsti, koliko je kdo dal, da rajši sedim in počakam, da zrihta:) Jaz, da sem tip in da povabim punco ven, pa da mi začne nabijat, da bo sama plačala al svoj del ali vse, bi bilo zame pod častjo, zato tega nikoli ne naredim tipom.
par “pacientov” tukaj bi komentiralo, da je s tistim/o, ki ima višje dohodke nekaj narobe, da se samo tako zna izprsit … sicer ima pa majhnega tiča, problem z erekcijo in prezgodnji izliv ☺
Mislm, da si kr velik…
hahahaha lepo si se potolažla. Tako hude krivice si pa res ne zaslužijo.
Lepo je, če ženske kdaj ponudijo ali pa celo tudi kdaj plačajo. Večji stroški za potovanja, počitnice se pa normalno delijo (tako kot življenski stroški). Če si ženska ni sposobna sama plačat dopusta, potem je nesposobna ali sponzoruša in takšne ne rabim.
na nekaj pozabljate v svoji ozkosti:
da je eden od para lahko finančno, družbeno … (nad)uspešen … potrebuje “back office”, ki vse ostalo poštima.
Nemci so pred desetletji izračunali, da je “gospodinjsko delo” žene moškega, ki je takrat zaslužil 3.000 DEM (danes je to cca 10.000€) vredno 2.000 DEM. Danes bi bilo to v sorazmerju
Na začetku veze mi je tako prehitro da bi hodila nekam kjer bi bilo drago. Kaka pijačka, izlet,… ne pa potovanja itd…
In če bi mi šel s takim da je kaj zanjga ceneno, zame pa ne bi bilo potem je to dovolj velik razlog, da bi razmišljala da nisva za skupaj in šla po svoje. Sem bolj za to, da sva na isti ravni razmišljanja in tudi finančno. Ne bi sicer odpadel prvenstveno zaradi prevelikih dohodkov če bi pametno razmišljal.
Forum je zaprt za komentiranje.