Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako bi vi ravnali?

Kako bi vi ravnali?

Pozdravljeni.

Zanima me kako bi vi ravnali v mojem primeru. S partnerjem se poznava kar nekaj let, par pa sva slabo leto. Ker živiva v neposredni bližini, sva večino časa v njegovem stanovanju… Vse lepo in prav, a se stvar zakomplicira, ko je letos maja ostal brez službe. Prešel je v obdobje nekakšne depresije, ki sem jo nekako prenašam. Je to normalno, da človek prespi cele dneve do večera in je buden do šestih zjutraj? Vsaki dan?

Moram reči, da se sicer razumeva, redkokdaj prideva v konflikt. Se pa zakomplicira tudi pri izkazovanju ljubezni… Če ga ne prosim, me ne objame, ne dobim poljuba. Ne razumem, da te ima nekdo rad, pa ti ni zmožen izkazati in izreči besed.

Trudim se sprejeti situacijo, ker ga imam rada.

Zanima me vaše mnenje, kako ravnati, kako nadaljevati in ali se spača nadaljevati, ker iskreno, razmišljam o odhodu vsak dan.

Moram omeniti, da redkokdaj greva kam, pa še to na mojo pobudo. Zaenkrat sva prišla samo do morja dvakrat (drugič ko sva šla, je prespal cel teden pod klimo), do njegovih staršev enkrat na 14 dni in to je to. Mojih niti še spoznal ni.

Lep pozdrav

Prva stvar –  njemu povedat, ne nam.

Druga stvar –  mu povedati, da se tako ne greš in ga vprašati, ali si želi kaj spremeniti, ali pa mu stanje (tudi brez tebe) ustreza.

Če izjavi, da si želi spremeniti, določita en razumen rok do katerega naj se spravi v približen red

Če ne, je pa itak jasno.  Za tango sta potrebna dva.

narobe je kot prvo to, da si se ti tako na hitro “vselila” v njegovo stanovanje in najbrž kar takoj prevzela gospodinjenje. Najprej se odseli nazaj k sebi, nehaj ga podpirati. Izguba službe je kar hud problem, vendar mu očitno znese, da cele dni previsi na netu, službe pa ne išče, ker za mladega fanta se služba takoj najde.

Pomagaj mu, da se pobere, pogovorita se iskreno o prihodnosti, kje lahko najde delo itd.

Človek v stiski in ti bi kar šla,ja kar pojdi.

pri nekaterih je to normalno, ampak ni prav. KEr sta partnerja, je na vas, da ga dobesedno povlečete iz hiše in se začneta gibat. Mu pač povejte, da bo našel drugo zaposlitev, če bo to še letos ali čez 1 leto, ni važno, med tem časom je marsikaj kar lahko počne ali naredi – kolesarjenje, pohodništvo, telovadba, urejanje stanovanja, popravljanje stvari – skratka cela paleta aktivnosti, ki jih lahko počne dokelr ne najde nove zaposlitve.

Torej lepo zavihajte rokave in poskrbite zanj – ne bo lhako, boste mogli vztrajat, bodo lahko tudi žaljivke, ampak to je to.

Ne, ni normalno.

Normalno ni, da ti vse to prenašaš in normalno ni, kako se obnaša on.

Če si mlada in lepa, imaš na izbiro katerega koli fanta. Če nisi, pa je bolje biti sam, kot takole.

Predvsem pa se TAKOJ odseli v svoje stanovanje in mu ne bodi služkinja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close