kako animated gif v photoshopu
Ali mi zna kdo pomagati, kako narediti animirani gif v photoshopu. Pobijam se s helpom, ampak nikakor ne najdem Rollover funkcije. Res pa je, da se s PS ne razumem ravno najbolje (beri:nekej že poštimam, kej velik pa tudi ne). Bi pa poskusila narediti en animirani gif, če bi se me kdo usmilil s kakimi trotl navodili.
Hvala!
LpMaruša
V Photoshopu vsako slikco narediš v svoj layer (v eno datoteko), odpres v (svoj program) ImageRedy, kjer narediš toliko framov kot je layerjev. Na vsakem frame-u pustiš prikazano slikco iz zaporedja. Posnames kot animated gif.
Drugače je pa za takšne lenuhe kot sem sam naslednji program več kot odličen,
sicer pa ni brezplačen –
program se pa imenuje Gif Animator , po mojem te bo prikaz
uporabe programa navdušil
jaz imam s tem programom animated gif narejen v cca. 10 minutkah (vmes še pijem kavo)..
lp
Klemenxxx, mogoče veš za kakšen dober zastonjski program za animirane gife? Sicer imam Babaroso, ampak ima zelo slabo ločljivost (ali karkoli že to je) in ko objavim na netu (in tudi že prej ko postavljam) je slikica motna, črke spacane …
Kar si mi napisal zgoraj, bom jutri poskusila narediti. Mogoče mi pa uspe 🙂 Do takrat sem pa objavila eno statično dokajneestetsko veleumnost 😉
Hvala!
Maruša
Ta “slaba ločljivost” verjetno ni problem Babarose ampak samega GIF formata. GIF format podpira le 256 barv, animirani gifi pa pogosto vsebujejo le 32 ali celo 16 barv, ker bi potem animiran gif hmalu zrastel na nekaj 100K. Ker nekateri do spleta še vedno dostopajo preko navadnih ali gsm modemov, bi te taki verjetno prekleli ko hudiča.
Forum je zaprt za komentiranje.