Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kakijeva marmelada

kakijeva marmelada

Ali mogoče katera dela kakijevo marmelado? Kako? Jaz jo potrebujem tako, da je čim bolj zdrava.
Hvala in Lp.

Jooj, kje se pa toliko kakijev dobi, da celo za marmelado ostanejo? Pri nas jih namreč z mamo pojema od šuba ;). Poglej pod Babin post, kjer je pisala o nadomestkih za želatino… Tisto bi bila potem bolj “zdrava” varianta (če imaš pomisleke glede želatine oz. želina). No, mislim da…

Tud jst se pridružujem; pojma nimam, kako bi se lotila kakijeve marmelade; mi jih tud dobimo, da j skoraj ne morem pojest

Kakijeva marmelada se naredi iz popolnoma zrelih kakijev na isti način kot vsakadruga marmelada, samo slakorja daš MANJ, ker so kakiji že tako sladki. Lako delaš s kožo ali brez.
Upam, da ti bo uspelo; moji kakiji so še presurovi.

LP

Hej,jaz je sicer ne delam,ker je res zelo sladka.Mina ti je prav povedala,tudi zelira hitro,ker ima kaki kar precej pektina.Mislim,da bi bilo dobro proti koncu dodati malo limoninega soka,ker pomaga pri zeliranju in se sladkost bi malo nevtraliziral.Sicer je to bolj moj problem,ker vecina ima rada sladko marmelado. Kuhaj manjse kolicine -do 1 kg ociscene teze in bo kuhana v 20 minutah. Raje veckrat po malem kot veliko kolicino.
Tako hitro izhlapeva tekocina in je kmalu gotovo.Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close