Najdi forum

Kajzerice

Najbrž je že katera poskusila speči kajzerice.

Za testo bi se že znašla, naredila bi kot za žemljice, zanima pa me, kako jih oblikovati?

Natassa

Kajzerice bi naradila tako, da bi oblikovala majhen hlebček in zarezala (res na lahko) po vrhu v obliki križa. Morda kar iz testa za muffin žemljice? Upam da se bo javila še kaktera z izkušnjami, jaz jih še nisem delala ;-))

Mislim da so tiste trgovinske oblikovane na mašino, zato imajo zareze na vrhu.

Kaj pa če bi probala krušno testo razvaljati in narezati na kvadrate. Potem vogale zapogneš navznoter do sredine (zunanje oblike bi bile potem štirikotne kajzerice) in jih daš vzhajati. Ker nič ne namažeš robove, bi se potem pri peki sprijelo skupaj, tako da bi dobila kompaktno kajzerico.

Lp, Ela S

No, kot bi slutila:)
Danes sem pekla mufin zemlje in moz je rekel: Ne bi naredila kaksno kajzerco?

Nekaj vzhajanih se rahlo zarezala. Pekla sem v papirnatih skodelicah; imele so kriz:)

Elin predlog se mi zdi pameten. Ce jih das potem v okrogle papirnate skodelice, ali v modelcke za mufine, se bodo ob vzhajanju kvadratki spremenili v koroge, ker vzhajano testo vse zapolni.

Sploh so te papirnate skodelice imenitne tudi za kvaseno testo. Kjer se drzi papirja, je skorjica zlatorumene barve. Lepo za pogledat:)

Naslednjic pecem CROSS BUNS. Je aromaticno, polno bozicnih zacimb in ingverja in kaksna rozinca. Na vrhu je pa kriz iz sladkornega leda.

Imenitno se poda h kuhanemu vinu ali caju…zlasti v teh mrzlih dneh.

Lep pozdrav Babi

Punce, hvala za nasvete.

Muffin žemljic še nisem poskusila speči, ker je od nakupa kruhopeka doma vedno dovolj sveže pečenega kruha :))

Morda poskusim na “muffin način” in takrat sporočim, kako je šlo.

Natassa

Natassa!

Napravi te zemljice, ne bo ti zal. Moja knjiga z receptom zdaj krozi po vsej soseski, potem ko sem dala pladenj sveze pecenih naprej:) Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close