Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za zakljucek

kaj za zakljucek

cisto na hitro rabim nasvete in ideje kaj pripraviti za zakljucek v sluzbi?odhajam od hise in ljudi je treba nekako pocastit, jaz pa nimam ideje…razen za narezke….

Narezki, namazi, solate (francoska, grška, …), pitulice, slano pecivo, polnjena jajca, paradižnik s tuno, pizzete… Še marsikaj bi se našlo. Nisem pa mislila, da moraš vse to zložiti na mizo. Le nekj idej za širši izbor sem ti skušala dati.
Če ti je kaka od teh idej všeč in rabiš kako pojasnilo o pripravi, vprašaj.

Pa na sladko pecivo ne pozabi, v poštev pridejo razni piškotki, pa skutine ledene kocke in razni biskvitki z nadevi in prelivi – tako da daš košček hitro v usta. Varianta pa je tudi, da namesto peciva prineseš sladoled v banjicah, zraven kornete in lončke in si ga vsak po želji vzame (tako je naredila naša odhajajoča sodelavka in smo bili navdušeni).

ja kaksen recep za solato, pizzete, polnjena jajca in kaj o to pitulice?hvala….

O pitulicah je bilo tu že ogromno napisanega. Svetujem , da poiščeš z iskalnikom v zadnjem letu ( bom provala, če najdem prej jaz).
Pizzete: naredim testo za kruh, razvaljam v pravokotno obliko, namažem s paradižnikovo omako s precej origana, gor posujem zmleto šunko in sir (ne preveč) in zrolam. Potem to rolado še surovo narežem na cca 1 – 1,5 cm rezine in jih polagam v pekač. Spečem. Boljše je sicer toplo, a se zelo obnese tudi mrzlo.
Polnjena jajca: jajca v trdo skuham in prerežem po dolgem na pol. Rumenjak lahko vzamem ven, ni pa nujno. Posebej zmiksam tuno in majonezo, par kapar, lahko tudi kak jajčni rumenjak. S tem napolnim jajca. Ta mešanica je uporabna tudi kot samostojen namaz ali pa jo uporabim za vitel tone (hladno pečenko narežeš na tanke rezine in namažeš s tem namazom – zlagaš kot torto v dve plasti).
Solate bom raje prepustila kaki drugi, ker jih jaz zelo poredko delam in še to od oka.

Našla link za pitulice. Je pa ogromno debat o tem in izpeljank.

Upam, da dela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close