Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za večerjo?

Kaj za večerjo?

Tuhtam ,kaj bi za večerjo…
Sestavljena naj bi bila iz polnozrnatih izdelkov, zelenjave in mesa. Pa ne da se mi preveč kuhat.

Polnozrnata žemlja, pršut in rezina paradižnika ali solate 🙂

Pri nas je tako, da je večerja odvisna od tega, kakšno in kdaj je bilo kosilo. Če je kosilo že bolj KOčerja, potem je za večerjo samo kaj lahkega.

Recimo:

piščančji zrezek na žaru in skleda solate
lignji na žaru
popečen piščanec na rukoli ter različna zelenjava popečena na žaru
popečen mladi sir in solata

Po stari navadi bom najprej malo pokomentirala polnozrnate izdelke. Zame neka modna muha. Sodelavka kao pač uporablja vse “polnozrnate “izdelke in ima vsaki mesec bolj debelo rit.

Kot odgovor pa – seveda polnozrnate testenine z mletim mesom kateremu dodaš zelenjavo ( korenček, grah…..) ali pa za vse zdravojedke tako opevana Veeeeeeelikkkkkkaaaaa skleda solate.

Smo na zdravi prehrani pod vodstvom strokovnjakov iz Stične. Tam pravijo, da so živila iz polnozrnate moke zdrava. Meni osebno je dol visi, kaj pravi moda o zapovedi prehrane, lahko pa povem, da sem nekaj tednov jedla le polnozrnata zivila, zadnjih 10 dni pa pretežno iz bele moke (je bilo treba porabiti še stare domače zaloge), pa sem ugotovila, da mi je bela moka “težka”. To sem sicer pogruntala šele po skoraj enem tednu, ves čas mi pa nekaj ni štimalo. Ali je kaj na tem modnem zdravem ali pa sem se jaz samo navadila polnozrnatih izdelkov, pa ne vem.

Polnozrnate testenine bomo imeli že jutri za kosilo in večerjo, tako da danes odpadejo. Je pa to moja najljubša hrana :))

Bo pa za večerjo verjetno meso na žaru, polnozrnat riž in mešana solata.

Silveli, good one! Meni je tudi tako smešno, ko ženske napišejo: in za večerjo bo veeeeliiikaaa skleda solate 🙂 Kot bi se hotle hvalit, kako veliko solate pojejo. Bolno 🙂

Ja normalno da je veeeliiiika skleda solate, ce imajo veeeliiike druzine 🙂

Ja, veeeeliiikaaa skleda solate obdelane s konzervansi ….

Aja … ne bo obdelana s konzervansi, zato ker je kupljena na BIO tržnici :))))
BIO prodajalci pa v začetku marca na čisto naraven način pridelajo strašansko lepe in velike glave zdrave solate :)))))

Ja, še odgovor:

meso – hrenovka
zelenjava – ajvar
polnozrnat kruh

Meni je pa smešno ko ženska napiše: jaz sem zjutraj seksala in vmes sem tipu predlagala da bi me v ritko. In potem me je in mi je prišlo tako kot pride samo pri analnem seksu.

Silveli, bo treba mal literaturo na temo prehrana predelat 🙂

Polnozrnati OH-ji, pa niso dietno živilo, temveč polnovredno,..in če prevedem, od tega ne boš suh, temveč boš v telo vnesel veliko več hranljivih snovi, kot pri “navadnih” osiromašenih izdelkih. Malo poguglaj, saj bo šlo.

Aja pa še ideja za večerjo, mi smo bili danes zelo na izi, saj smo imeli pozno kosilo.

Jedli smo pašteto iz sardin na opečenem črnem kruhu, čaj in jabolko.

Kako narediš pašteto iz sardin?
In kako ste popekli kruh? V toasterju, pečici, ponvi?

Pašteta iz sardin:
-2 konzervi sardin v ol. olju
-1 mala čebula
-4 kapre
-petršilj
-žlička gorčice
-žlička majoneze
-sol, poper
-maslo
-1 trdo kuhano jajce (ali pa ne, jaz ga danes nisem dala)

Vse skupaj zmešaš v sesekljalniku in daš v hladilnik za pribilžno dve uri.

Kruh narežem na rezine in ga popečem v pečici na rešetki (prej ogreta pečica na ful) z obeh strani.

hvala 🙂

To bomo sprakticirali naslednji teden, samo brez majoneze in z jajčkom 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close