Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za večerjo?

Kaj za večerjo?

Vaflji iz pinjenca

125 g razmehčanega surovega masla
50 g sladkorja
2 žlici vanilijevega sladkorja
ščep soli
4 jajca
250 g moke
žlička pecilnega praška
1/8 do 1/4 pinjenca (jaz uporabim kar mleko)

Surovo maslo mešamo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, soljo in jajci toliko časa,da se zmes dobro speni. Moko presejemo s pecilnim praškom in jo po žlicah dodamo maslu, vmes pa po malem dolivamo v testo mleko. Mleka mora biti toliko, da je testo gladko tekoče (težko kapne od žlice).

Model za vafle tanko namažemo z oljem in ga razgrejemo. Vsakokrat vlijemo v vročo pripravo majhno zajemalko testa in pečemo 4 do 6 minut, da se zlato rumeno zapeče.

Po priporočilu iz knjige jih jemo še tople, rahlo posute s sladkorjem ali na vsakega damo kepico ledene stepene smetane.

Babi in Tajč,
sedaj sta mi pa naredili skomine po tistih pravih belgijskih vafljih, ki sma jih letos z bratom jedla v Bruslju in še enem kraju an severu ob Atlantiku. Ooooohh, če pa obstaja še kaj boljšega, ko se v rahlem vetru ustaviš ob ograji in gledaš na morje, in ješ še tople, s smetano in jagodičjem polnjene sveže vaflje…Kar pregrešno!! komaj čakam na poletje, da spet grem tja!
Sama sem jih tudi že poskušala pečt ko sem prišla nazaj, in sicre sem jih pekla po receptu za kvašene vaflje….polagala pa sem jih kar na toaster plošče…pa so bili zelo dobri. Njam!

LP, zala

Zala,zdaj ti bom povedala,da sem imela staro pripravo za kot za najboljse napolitanke tanke krhke vaflje.

To je okrogla tezka posoda,premera 15 cm,ki ima dno in pokrov speto skupaj(oboje je v bistvu dno z vtisnjenim lepim vzorcem).Vse to drzita dva dolga kovinska rocaja,ki imata na koncu les,da se ne specemo. V to vlijem zlico ali dve testa za vaflje,zaprem in nad ogenj ali plamen plina. Najprej drzim na eni strani,potem obrnem.
Dobim pravo oblato.Ker je zraven se lesen stozec,se toplo(dokler se ne utrdi) ovijem okrog in nastane krasen kornet za dober domaci sladoled,ali pa razrezem na cetrtine za ploscice za v sladoled. Primerno tudi za kasate.

Ker imam sedaj steklokeramicno plosco, je ne morem uporabljati,ker se ne prilega(zaradi kota rocajev).
Seveda je to pripravo vnuk odnesel s sabo in zdaj on to cara. Lp:)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close