Najdi forum

kaj za morje

Ker gremo konec meseca na morje(prikolica), bi rabila nekaj idej, kaj si naj vnaprej skuham in zamrznem.Saj ne bi rada na morju preživela pol dneva za štedilnikom!
Najbrž bom naredila polnjeno papriko, pa kakšen golaž …
Dobrodošla je kakršna koli ideja, saj nismo izbirčni in jemo skoraj vse. Če se vam ljubi, pa lahko zraven napišete tudi recept!
Hvala in lepo se imejte še naprej!

Bolonjska omaka za testenine se dobro obnese zmrznjena.

Pa, če ti kaj pomaga, pri Mercatorju so zdaj v akciji piščanjčji zrezki s sirom (panirani, zmrznjeni, od PPja). To vržeš v ponev, pa pomfri zraven (tudi iz skrinje), pa solato – pa imaš kosilo v 10 minutah.

Tudi če si podušiš kako zelenjavo, boš prihranila veliko časa. Za na zrezke, za v rižoto… Največ časa v kuhinji, se mi zdi, itak vzame pripravljanje zelenjave (čiščenje, lupljenje, rezanje).

Sicer pa jaz (aploh na dopustu) prisegam na testenine. Medtem ko se skuhajo, pripraviš omako, vse skupaj ponavadi ne vzame več kot pol ure.

Hej!

Jaz sem mojim za na jadrnico naredila gosto paradiznikovo omako( na hitro, ne cisto spasirano, da se se cutijo koscki )iz domacih paradiznikov, zacimb in bazilike. Napolnila sem malo vecje plasticne posodice, zamrznila in odnesli so v hladilni torbi. Pride prav za testenine, riz, kar tako na rezine popecenega kruha, natrtega s cesnom in pokapljanega z olivnim oljem (bruscetta). Poskusi, zelo prija k dobri kapljici:)))
Nekaj posodic je napolnjenih z poprazenimmi buckami, jajcevci, grobo narezani cebuli.
Vedno pridejo prav popecene mesnate paprike, ki jih potem mariniras v olju. Ni jih treba niti zamrzniti, ker zdrzijo kak dan, ce jih das v primerno posodo.

So ze poslali sporocilo, da jim je omaka sluzila ze prvi vecer po dooolgi poti do Paga. Imajo jo kar za nekajkrat. Pa so se je nekako branili. Sem vedela, kako jim bo prislo prav.

Ce imate radi pasulj, leco v omaki, kuhano ciceriko, fizol…vse to pride zelo prav.Mi smo bolj za povrtnine, ne toliko za meso.

Lepo se imejte na morju Babi

Jaz si ponavadi vzamem 2 paketa (cca 3 kg ) mešane zmrznjene zelenjave, če je na vrtu si pripravim domačo, če pa n, je pa tudi Etaina dobra. Potem si pripravim meso – purana in piščanca, tako, da je primeren za razne omake ali rižote. naši imajo zelo radi rižote z veliko zelenjave in malo mesa. Zadeva je hitro in enostavno pripravljena. Dodamo še malo naribanega sira in veliko skledo solate (paradižnikove) in ni ga junaka, ki bi se tej dobroti uprl. Radi imajo tudi ribe.

Poznam problem, tudi sama imam prikolico in smo dosti “dol”.
Pred leti sem v tamale tupervarke naredila polivko za špagete, osnovo za golaž (pred moko in vodo), celo goveje zrezke v omaki…
Sedaj pa takih stvari praktično ne jemo več.

Ker pa meso sicer jemo še vedno, si zamrznem nekaj puranovih in piščančjih zrezkov, morda tudi rostbif in na tanko narezane svinjske kotlete brez kosti… To je potem v par minutah pečeno, zraven pa skuhaš rezance, krompir ali riž..

Letos sem nesla tudi suhe gobe in delala omako – za čez testenine in za v riž- gobe namočim, da postanejo mehke in jih uporabim kot sveže, zalijem z vodo v kateri so se namakale.
Omako narediš v 5 minutah (pokuha naj se zadeva potem še kake 5 minut)-olje, gobe, česen, sol, poper in zalijem s sladko smetano (250 g v tetrapaku- smarana za kuhanje)- čebule ne dam, je boljše brez.

Purana popečem (5 min), pokrijem z rezinami sira, potem pa ga potresem še malo po ponvi in dolijem malo smetane (mleko?) da nastane omaka. Malo popra in že je omaka za čez široke rezance..

K svinjski ribici-narezani lahko daš zr4aven narezano zeleno papriko na kocke, dajo super aromo in potem doliješ 1/2 kozarca vode, pa je “zosek” za čez karkoli, da ni suho. Ali pa zraven narediš krompirjevo solato….

Za brezmesne reči pa rabiš kakšne piksne pelatov (ali sveži paradižnik), papriko, bučke, stročji fižol…. Hitro je narejen džuveđ ali zelenjavna rižota…
Še enostavneje pa je odpreti stekleničko kakšne brezmesne Barilla polivke in jo zliti na testenine 🙂 pa še dobro je.

Daisy

Hej, Dejzi!

Tako o kupljenih Barilla kozarcih tudi hci razmislja in so res dobre omake;so tudi pri meni v uporabi. Toda letos sem dvakrat pri prijateljih nabrala tako cudovite paradiznike ( od navadnih do pelatov in malih cesnja-
iz teh je omaka res nekaj posebnega), 1 dm velike bucke, paprike in jajcevce, da mi je bilo skoda ne porabiti jih.

Kupovati in vlagati je zguba casa in denarja. Ce je pa kaj na vrtu ali v sadovnjaku, se splaca.:))) Lep pozdrav Babi

Hvala vsem, da ste si vzele čas!

Upam, da mi bo mama uspela narediti kaj po vaših receptih, saj dobro kuha, vendar vedno mene sprašuje, kaj bi jedli. Tu pa je kar nekaj okusnih jedi. Bomo sprobali!

Lep večer vsem!

Dejzi to bo še meni prav prišlo. Kar sline se mi cedijo. Sicer ne gremo na morje- smo že bili ampak recepti pridejo prav tudi ko pridseš ves zmatran iz služeb domači pa že sprašujeo kaj bo za jest. Hvala.
LP MINA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close