Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za kosilo?

kaj za kosilo?

Da se še jaz pohvalim – moje praznično kosilo (sama kuhala za 28 ljudi):
– goveja juha, gobova juha
– pečen zajec, pečena kokoš, pretaknjena govedina – hvala Babi – ful uspela, piščančji žur
– zdrobovi kroketi, pražen krompir
– zelena in zeljna solata, hren
Za sladico:
vanilij-skutne rezine, sahar torta (spekel mož) in pitulice – so že kar klasika na feštah

Zraven dober domač vinček in domač jabolčni sok.

tinkarca, mi prosim zaupaš recept za zdrobove krokete? Pliz!

Za zdrobove krokete glej post VladkeK z dne 24.01.2004 – 15.39 pod isto temo – Kaj danes za kosilo.
LP

Če je to Vladkin recept, potem sem ga našla. je super.Zanima pa me, če se lahko zamrzne. Pozdravček.

Pupica, jaz jih sicer še nisem zamrzovala, a mislim, da ne bi smelo biti kaj narobe.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala, Vladka. Saj imam tudi jaz raje sveže pripravljeno, ampak včasih časovno ne gre. Je pa takoooo okusno. Pozdrav!

Zdravo – Vladka in Pupica.
Jaz sem jih zamrznila, da lahko moji fantje sami pripravijo kosilo. Obnesejo se dobro.
Sončen pozdrav!

tinkarca, hvala. Gremo v akcijo. Pozdravček!

Pozdravljeni!

Včeraj mi je tašča prinesla vrečko regrata. Prvi letos, skoraj sredi zime bi lahko rekla 🙂

Ker ga moja boljša polovica ne mara preveč, ga malo okoli prenesem in naredim regratovo rižoto.

Cvetačna juha, rižota iz regrata.

Na malo olja prepražim nekaj čebule. Dodam malo mesa, kakršno koli, najboljše je jagnetina. Dušim do mehkega. Dodam liste regrata, ki so prbl. na 3 cm dolgo narezani. Malo podušim, dodam riž, dolgozrnat, zelo dober je divji. Pustim, da postekleni in se nekoliko popraži, ter zalijem s pelati, ki jih 1:1 razredčim z vodo. Dodam nekaj bazilike in malo žafrana. Ko je riž kuhan in voda s pelati vsa povrela pa postrežem. Pri tej jedi lahko uporabite tudi cvetove regrata, zelo so okusni.

Pa dober tek!

Mmmm… tale regrat…. no ja, bomo malo sanjali o njem :o)

Pri nas smo imeli včeraj testenine z bučkami, paradižnikom in sirom, zeleno solato;
danes pa bodo goveji zrezki, krompirjevi svaljki in brstični ohrovt v solati. Za sladico sem spekla čokoladni biskvit, ki ga bom danes napolnila s stepeno smetano zmešano z zmikasnim anansom (hvala za idejo, Mishika).

Le dan vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

včeraj: pražena mešana zelenjava z dimljenim tofujem
danes: osličevi fileji v pečici, cvetačni pire
jutri: riževi rezanci z bučkami, kitajsko zelje v solati

Še moj predlog: Kremna bučna juha, testenine z gorgonzolo, skleda večbarvnega radiča s fižolom in bučnim oljem. Bilo je res okusno, lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Ooooo, regrat! Jaz bi ga tudi, pa tukaj zraste sele enkrat sredi aprila… 🙁

Ja, sicer je bila pa vceraj za vecerjo in bo danes za kosilo rizota s piscancem in porom.

vceraj domaci njoki z gorgonzolo ….mesana solata.

danes ali kislo zelje,krvavice,ozenjena polenta

ali siroki rezanci z ostrigarji, radic s krompirjem lp petra

a se vam ne zdi, da je tale koš že zvrhan enih postov.
Predlagam, da vsak dan napišete novo temo:KAJ DANES ZA KOSILO-1 pa 2,pa3 itd.
Tako se vam bo hitreje odpiralo in vse skupaj bo bolj pregledno.
Samo predlog, ne se takoj jezit .

Avena, bi mi lahko zaupala kako narediš cvetačni pire?? prosim…..:)

LP

Danes je še ričet, jutri bo domača pica (delno vnaprej pripravljen, ker bomo cel dan okrog letali), pojutrišnjem?, v nedeljo pa verjetno zrezki v sirovi omaki z Vladkinimi ocvrtimi zdrobovimi kroketi. Pozdravček!

Pri nas danes zdravo ne bo, bo pa dobro:
– pohani goveji zrezki, Vladkini kroketi iz skrinje, ohrovtova solata, zame regrat in za posladek krofi, če jih bo še kaj ostalo (sinova prideta namreč prej)
Lep snežni pozdrav!

polenta z gobami, solata-paradiznik,rukola. jutri zelenjavna juha, pecen piscanec , zelje s krompirjem v solati. lp petra

Ojla!
Bi mi lahko morda katera pomagala?Jutri bi delala pico,pa bi zaradi časovne stiske že danes zvečer pripravila testo,ga dala v hladilnik,jutri pa razvaljala..A je to sploh dobro?Potem se verjetno jutri testo ne bo nič dvignilo ali se motim?Ker ne bi želela imeti potem pico tanko kot list papirja.
Drugače ga vedno pripravljam sproti.Najlepša hvala,lp

Nika, ko sem jaz gledala eno oddajo Jamie Oliver-ja, ko je ravno pripravljal pizze, je rekel, da testo lahko počaka v hladilniku. Ampak on je testo razdelil, razvaljal na kroge za enega, jih polagal na pomaščeno alu folijo in tako zlagal eno na drugo.
Upam, da sem ti kaj pomagala…
Jaz pa še “kolebam”, naj naredim musako ali lazanjo :o)
Lep dan vsem!

Vladka

Vladka hvala,jaz bi lazanjoMnjam..lp

Zdravo! Jaz sem ga zadnjič zamesila, malo je vzhajal, potem pa sem ga dala v hladilnik. Po vrhu je sicer testo malo razpokalo – verjetno bi morala namazati z oljem ter pokriti s folijo. Bilo je vseeno “užitno” in predvsem hitro..

Hej!
Danes jota z repo,krompirjem in fizolom(jaz dam vedno se malo jecmencka).
V njej se je kuahal kos prekajenih obranih kosti in sem z njih obrala za moza se dovolj mesa.

Za spremembo,namesto pecenih ali dusenih jabolk, so danes bila krasna jabolka v srajckah.

Zelo po mojem okusu. Lep pozdrav Babi

Včeraj: mineštra, slivovi njoki
Danes: juha, puranji zrezki z gobami in skutni knedeljni

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close