Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 5

Kaj za kosilo 5

Mi pa smo jedli jajcevce po parmsko (domace, take, ki malo pikajo),moz zrezek na zaru
in skleda radica z rukolo. Sladoled z visnjevim prelivom.

Jajcevci po parmsko
Ocvrte panirane rezine jajcevcev zvecer zlozim v plasteh v pekacek tako:
plast jajcevcev, malo paradiznikove omake,parmezan in nacufana bazilika-
ponovim dve ali tri plasti.Na vrhu omaka in kar veliko sira.Pustim cez noc.
Potem 20 minut priblizno v pecico.
Zelo preprosto, nic besamela in prsuta kot delam pasticcio.
Je dobro,osvezilno. Seveda mi je moz vceraj ukradel nekaj hrustljavih rezin, preden sem jih dala v omako. Lp Babi

Ha, včeraj sem se “razkuhala”, zato bo danes za kosilo, kar bo kdo želel:

– prekajena rebrca in “tafče na grafče”
ali
– golaž, polenta in solata

LP

babi,tako je moj oce delal jajcevce! mislim pa,da jih ni paniral- ali pac!? kolikor se spomnim,so bili le popeceni- ostalo isto.
sama sem jih tako delala pred nekaj leti-samo 1x. je pa zelo dobra ideja,da “ponovim”. tokrat bom naredila panirane.
danes imam v planu-bucke/cukine/,mlad krompir,mlado cebulo- vse skupaj popeceno in veliiiko skledo domace solate ! lp petra

Hej, Petra!
Sta obe varianti. Vcasih jajcevce samo ocvrem, vcasih pa paniram. Za pasticcio, kjer je tudi besamel, naredim popecene.
Panirane naredijo jed izdatnejso in bolj nasitijo, kaj ne?

Lep dan pred dolgim vikendom Babi

včeraj: kuhan basmati riž skupaj s sezamovimi in lanenimi semeni, zraven nekaj sirove omake z nekaj koščki mesa in zelena solata s paradižnikom

danes: omaka iz mletega mesa in zraven njoki s sirom ter rdeča pesa

jutri bodo pa najbrž “šnicli” s krompirjem ter veliko zelene solate

lp in lep praznični dan jutri, čeprav so obeti zelo deževni in zelo hladni:o((((

lp, orehek

Včeraj: porova juha s krompirjem, palačinke, jabočno-marelični kompot;

danes: špinačna juha z jajcem, pečena piščančja bedra, pečen krompir, zelena solata;

jutri: gremo ven na kosilo, tokrat ne na pizzo :o)

pojutrišnjem: kosilo na letalu :o))))

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

No, Maruša*

prosim, povej kako nadevaš papriko s krompirjem in….

lp E.

nama so ostali še lignji od zadnjič in sem naredila lignje na buzaro po babinem receptu in je bilo božansko,
predvčerišnjim sva jedla pa gobovo juho iz svežih jurčkov.
danes pa še ne vem, verjetno kakšno meso, krompir in solata.

včeraj: pečenka in mladi krompir iz pečice, solata, rulada s smetano in jagodami
danes: goveja juha, lazanja z mletim mesom in korenčkom, zelena solata, malo prirejene skutine ledene kocke

lp, orehek

danes smo bili v kitajski.. raca z mandlji je bila res carska:) ima mogoče kdo recept?

Pri nas pa je bila danes
-koromačeva juha s krompirčkom in smetano (zame brez),
-pečen maldi krompirček v pečici,
-dušene bučke, paprika in mlad korenček (že z domačega vrta),
-paradižnikova solata z domačim svežim sirom in baziliko, zelena solata
-za moški del pa še polpeti iz jelenjega mesa
-sladica: italijanski rogljički, milka, kavica, piškotki…..znajdi se 😉

LP, zala

Pri nas pa smo danes jedli pečeno puranje bedro, za prilogo je bil riž, solata, sladica pa pecivo s češnjami.

danes: zelenjavna kremna juha ter palačinke z jagodnim džemom ali evrokremom

jutri: rižota

lp, orehek

danes smo jedli natančno to kot pri orehku 🙂

Midva pa pašto z omako iz bučk, paprike in paradižnika… Bilo je dobro.

Jutri…pa še ne vem…

Lep dan

midva sva imela pa

v soboto domačo pico

v nedeljo piščanca, pečenega v pečici (z gorčico, česnom, belim vinom) in krompir z rožmarinom, pečen tudi v pečici (na koncu sem gor naribala sir) in zeleno solato

v ponedeljek bučkine polpete (Zalin recept) in riž z ingverjem, čilijem, parmezanom in bučkami (res ful dobro)

včeraj pa mešano solato s koščki piščančjega fileja popečenega na žaru (rukola, paradižnik, rumena in zelena papika, popečene bučke, bela čebula, mozarella, olivno olje in kis). bilo je tako dobro, da sva se zmenila, da bova danes tudi nekaj podobnega :).

Sobota: gobova juhca, kmečka rižota (kupljena zmes), jajčevci na žaru
Nedelja: juha iz zmečkanega krompirja s česnom in kruhovimi kockami, pečen piščanec z zelenjavo in pečen krompir (kar v pečici s piščanem s peteršiljem)
Čez teden pa ne kuhamo doma, večerje so pa bolj solatne in sadne.

danes
dunajski zrezki, mlad pečen krompir, zelena solata s paradižnikom

Pečen krompir; bučke s papriko in paradižnikom v omaki.

Bučke na omako in žitni polpeti.

lp, Majuška

danes bova imela pa haše, ampak bom dala malo mesa, pa veliko zelenjave – zeleno in rdečo papriko, svež paradižnik, čili, korenček. pa seveda skleda zelene solate z rumeno papriko.

Polenta s skuto; zelenjavna omaka iz paradižnika, paprike, bučk, korenja in graha. Paradižnikova solata.
Pa posladek pa jagode 🙂

Hej,Kresnica!

Zgleda, da sva sami danes.Po prijetnem kopanju v cistem morju, se je prileglo enostavno kosilo.

Ravioli (skuta,spinaca) s pestom,
solata: rdeca pesa, fizol v strocju, paradiznik in malo mozzarelle
Visnjeva pita(narejena sinoci) Lp na Bled Babi

No, še kakšen je tudi med živimi. Malo se rrelaksiram med pospravljanjem, med katerim ap tudi pečem slaščice za očetov rojstni dan. Kuhala danes sicer nisem, sem pa zato pekla.
– včeraj zvečer sem spekla skutine ledene kocke, ki se že veselo hladijo v hladilniku
– danes pa sem spekla še češnjev skutin štrudelj ter rolado s smetano in ribezom

Torej, sezona sadja je na višku, zato ga je potrebno porabiti, ne!

Pa lep pozdrav na Primorsko, pa še kam!

lp, orehek

Piščanec z ananasom in curryem; priloga riž ali kuhana zelenjava, zelena solata.
Sladica: ribezova pita, narejena včeraj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close