Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 3

Kaj za kosilo 3

Vladka hvala, tvoji recepti so zakon!:)) Te bom najela za osebno kuharico:))
lp D.

Ona, hvala. Sicer ne vem, katere recepte še misliš, a mi je v veselje, če še komu pomagam…
Prijetno nedeljo vsem! Kaj bomo danes jedli, pa še ne vem :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Sonca pa ni in ni in mi imamo na jedilnikih še kar “zimsko” hrano:

sobota: bikovi prašniki v omaki s pridihom kitajske kuhinje ( to nam je pripravil prijatelj kuhar, ker si jih sama za prvič nisem upala naredit)
včeraj: pasulj, ki mi ni ne vem kako ratal, pa sem prebrala vse poste na to temo (sicer ga pa jaz tako in tako ne jem)
danes: “makaronflajš” in poslednji regrat brez cvetov

Lep dan!

danes bo list v pečici in zraven solata iz mladega krompirja s pestom

Pri nas smo pa včeraj imeli čufte v paradižnikovi omaki, pire krompir in zeleno solato s koruzo;

danes pa bo juha z zdrobovimi žličniki, pečene piščančje perutničke, ocvrt krompirček in zelena solata s paradižnikom.

Hladi se še biskvit za rolado, kaj pa bom dala vanjo, bo stvar trenutnega razpoloženja in zaloge v hladilniku :o)

Lep dan, čeprav menda pri vas deževen!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Danes bo vnaprej pripravljen golaž s kruhovimi cmoki, zelena solata. Pozdrav!

Pri nas tudi golaž in polenta, pa zelena solata s krompirjem.Za posladek pa potica (zak+loga velike noči-iz skrinje). Jutri pa skutini rezanci in kompot (se že veselim).

sobota – pečene postrvi na žaru polnjene s tržaško omako s krompirjem v kosih (mnjammm pojedla sem kar dve)
včeraj – pohana cvetača
danes – krvavica, zelje, žganci
sreda – glede na to, da planiram celodopoldansko odsotnost, bodo najbrž pituljice, ker lahko počakajo v hladilniku
Pozdravček Mateja

Vidim, da imamo zadnje dneve podobne jedilnike:
– nedelja pečene postrvi po tržaško, krompir v kosih, zelje v solati
– včeraj goveja juha in kuhana govedina v solati
– danes čufte v paradižnikovi omaki, polenta in mehka solata

lp

lp, orehek

Hej,Mateja! Ste lepo praznovali sinetov rojstni dan? Kaj si dobrega spekla?
Saj vem,karkoli si naredila,je uzgalo. Vsi obcudujejo na sliki tvoj poprtnjak.

Zdaj sem ga pa verjetno pokronala;zato vprasam sta Tajc in Tejacap isti osebi? Vem,da sta obe Mateji.Sineta ima Tajc in tudi poprtnjak je njen.

Danes sva pa jedla domace siroke rezance,zabeljene z dusenimi gojenimi in divjimi belusi,parmezan.Moz se majhen zrezek na zaru.
Skleda radica z rukolo. Majhen sladoled. Lp Babi

Včeraj je bil ričet, danes bo pašta šuta, jutri piščanec, zelenjava, solata in riž, v sredo francoski krompir, v četrtek segedin, v petek mesno-sirna pogača z zeleno solato. V soboto pa sveže ribice (na tone), lp Silvia

danes fizolovka z “bleki”,regrad
jutri njoki s sirovo omako,radic s fizolom
cetrtek pa verjetno goveja juha,zel.priloga,krompir,solata !??
v petek pa na morje /ce bo vreme !?? /.!!…….cez vikend pa kaj svezega iz ribarnice 🙂 lp petra

Danes je možek doma (ima dopust – jupi!!!) in bo pripravil škampe na žaru, zraven pa kar zeleno solato in topel kruhek.

ne, nisva isti, sva pa obe Mateji – moja pa je tista blond punčka, ki jo je Primož na srečanju skoz imenoval po mojem nicku, ker si je sposodila priponko (blond z lasmi do ramen, stara 7 let). Se ji je tako dopadlo na srečanju, da se je že naročila za naslednjega, da gre z mano obvezno. Imam pa sina starega 10 mesecev, ki je bil navdušen jedec, ki je zdržal do 9h zvečer, potem pa zaspal (na sliki stojiva v prvi vrsti levo, on je preoblečen v rdeč pajacek)
Pozdravček Mateja

Hej; ze vem,deklica me je veckrat poiskala z ocmi in se nekajkrat tudi stisnila k meni.Zelo nezen in prijazen deklic! Tebe in malcka se dobro spomnim,tudi brez fotke.
Vprasala sem zato,ker je Tajcin fantic ,mislim enako star kot moj vnuk;celo rojstni dan praznujeta v istem mesecu.

Kosilo pa :zelenjavna minestra in kaksna pitulica;posladek- jagode s kepico sladoleda

Vsem lep pozdrav s soncne obale Babi

Danes: pizza z mozzarello.
Jutri: ponarejeni možgani.
Petek: žganci
V soboto pa ne bo kosila, za večerjo pa nas bodo presenetili Španci (upam, da bo tudi kaj za vegetarijance)

lp Majuška

Danes: še golaž od včeraj, zelena solata
jutri: pečena puranja krača, juha????, solata

No hčerkin rojstni dan smo v redu praznovali.
Smo pa celo stvar poenostavili. Kosilo je bilo bolj na hitro. Goveja juha z domačimi rezanci. Potem pa v pečici prečen pomfri in puranji zrezki ter piščančji kroketi (JATA). Pa solata (ki jo je prinesla moja mama) z jajčki. Na koncu pa še sladoled in pana cotta.
Za popoldanske obiske sem pa spekla Evitine ježke (moji niso zgledali kot ježki, tako da sem morala vsem povedati, kaj je to) in pa skutine ledene kocke. Pa narezek kot za žegen, ker smo imeli ravno na velikonočno nedeljo.
Mislim, da je bilo kar dobro in z zelo malo truda.
LP Mateja

Hej.Tajc! Spet sem zafeclala,ja deklica.Ker sem bila v tem mesecu toliko v mislih pri nasem fantu,sem avtomaticno tudi tebi pripisala fanta.Saj ne zameris!? :))) Lep dan Babi

Špageti z rakci in melancanami, zeljnata solata s paradižnikom in kitajskim zeljem ter za sladico (spet) Panna Cotta, danes s prelivom iz svežega manga.

Lep dan!

Vladka

Nimam kaj zamerit. Hvala lepa, ker ste se spomnili rojstni dan moje nadobudne hčere.
Lep sončen pozdrav iz Črnuč. Sem ravno uspela prvič pokosit travo in sem zelo zadovoljna sama z seboj.

Tajc,to pa je zelo lepo slisati,da je kdo zadovoljen sam s seboj!Tako je prav in potem je vse svetlejse in lepse.Pri nas je danes tudi prava topla pomlad in vse vabi ven. Pozdravcek Babi

midva sva imela
v ponedeljek zelenjavna omaka s koščki piščančjega fileja, riž
v torek špageti z mesno omako
včeraj pražena zelenjava po kitajsko in riž
danes greva pa na “tastov” rojstni dan, kjer bo sigurno nekaj odličnega, kot vedno.

Pri nas danes nič posebnega… goveji golaž in vodni vrabčki, mešana solata (paradižnik, paprika, kumara, koruza) in za sladico sem morala ponoviti biskvitno rolado s smetano in mandarinami… je bila najstarejši hčeri tako všeč :o)
Lahko noč!

Vladka

Piščančji paprikaš, kruhovi cmoki + ful dobro pecivo, ki ga je naredila mamina prijateljica (za Jasno in dojenčka – je napisala:-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close