Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 3

Kaj za kosilo 3

Kaj za kosilo 2 je že kaj velik link, zato odpiram novega…

Danes smo jedli kordon blue s sirom in riž z grahom. Bilo je na hitro, ampak dobro

Pri nas včeraj špinačna juha, sirov zavitek in jabolčni kompot s svežimi jagodami;
danes pa goveji zrezki z grahom, zdrobovi cmoki in mešana solata. Sladice ni bilo… mož je odprl hladilnik, pogledal in žalostno zaprl :o(
Sem jih pa za večerjo pocrkljala s toplimi žemljicami…

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pečena svinjska rebrca, krompir v oblicah ter zelena solata s koruzo.

Krompirjeva musaka. Sem jo pekla prvič po skoraj 10 letih.

Pri nas za večerjo dan na dan kar knapovska večerja.

Danes: Špinačne palačinke polnjene s skuto ter en močan ješpren
Včeraj: testenine s tuno + skleda motovilca
Predvčerajšnim: naredila sem ajdovo “rižoto” + skleda motovilca
idejo dobila tukaj ter bila pohvaljena

Hej,Zdenko!
Ker so secoveljski rudnik ze zdavnaj zaprli,me res zanima,kaj je knapovska vecerja.

To pomlad smo danes prvic jedli regrat s kuhanim krompirjem in popeceno panceto in tisto hrustljavo kozo. Regrat nabrala sama. Lp babi

Danes bodo: prirejeni somborski zrezki (pripravila že včeraj), kruh, regrat oz. motovilec za tiste, ki ne jedo regrata

Sem bila včeraj službeno v Postojni in sem mislila, da nam bodo za kosilo ponudili kakšno specifično jed, pa je bila sama “klasika”…

Lep dan!

Hej,Tinkarca!

Sredi poletja smo pred leti v Radovljici iskali lokal,kjer bi lahko jedli struklje.
Nismo imeli srece.Odgovor:Ni povprasevanja.Sli smo k Ancki v Kranj.
Ni prvoaprilska sala. Lp Babi

jaz sem pa včeraj naredila: krompir sem narezala na koščke, piščanca na koščke, cvetačo na cvetke, dala v pekač, polila z kislo smetano in malo mleka, potresla s sirom in v pečico. zraven sem naredila paradižnikovo solato s feta sirom in bilo je odlično. fant ni mogel prehvaliti. 🙂 če bi imela več zelenjave doma, bi z veseljem z njo zamenjala meso.

se pa že veselim domačih paradižnikov in zelenjave na sploh, ker tale kupljena zelenjava v tem letnem času ni kdo ve kaj :).

Pri nas danes piščančja obara z drobnimi žličniki (vodnimi vrabčki) in biskvitna rolada s čokoladno kremo.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Urša36 tole tvoje kosilo zveni slastno. Ali si krompir in cvetačo preden si dala v pečico kaj skuhala ?

Babi, hej. Večina knapov je živela v Zasavju. Kot je meni znano, je knapovska večerja takale: Na šporgetu sedi žena in čaka moža – knapa, da pride iz rudnika domov. Mož, ves začuden, ko stopi skozi vrata vpraša, kaj počne. Pa mu odgovori: “Večerjo ti grejem.” Če ima Zdenko res vsak večer knapovsko večerjo, je lahko zeloooooo zadovoljen. Lep pozdrav Mica, :-))))))))))

Debeljak M.

ne, krompir sem narezala na majhne kockice, cvetačo pa na majhne cvetke. pekla sem pa pri približno 180 stopinjah, malo več, kot pol ure. ne vem točno, sem pa probala z vilico nekajkrat, če je krompir kuhan-pečen. sir se je glih prav stopil, videti je bilo samo nekaj rjavih pikic. pozabila sem povedati, da sem dodala tudi na majhne kockice narezano pečeno slanino in je ful popestrila okus.

Hej,Mica! Zdaj pa razumem knapovsko vecerjo!:))
Kot sem se prvic bala,se sedaj veselim srecanja z vami. Lp Babi

Danes bomo imeli riž z bučkami, za meso pa se še nisem odločila (imam še čas do večera – mož v službi), pecivo s kislo smetano, marmelado in orehi.

Jasna, kjer so bučke, tam sem jaz!

Kako jih boš pripravila z rižem?

Pa še za recept za pecivo se zanimam! Slišati je ful dobro!

Hvala!

Vesna

sobota: juha * pečen losos * brokoli * pire * zelena solata (za sladico pa degustacija škatle s srečanja…)
jutri: brokolijeva juha * karbonara * solata * višnjev zavitek

Babi, ko boste naslednjič na Gorenjskem, štruklje (precej veli,o in dobre) dobite na Jesenicah v Ejga 🙂

Zdravo Vesna,
nič posebnega niso te bučke z rižem, v bistvu sem mislila rižota z bučkami 🙂
Naredim pa jo enako kot delam sam riž. Na malo olja popražim celo čebulo z zapiknjenimi 3 klinčki, ko zadiši, jo odstranim, dodam (v tem primeru) na kocke narezane bučke (lahko tudi kaj druga), malo popražim, dodam riž, začimbe, zalijem z vodo in to je to.

Pecivo pa je tudi enostavno. Mislim, da se je že pisalo na forumu o njem. Narediš čokoladni biskvit. (Jaz ga naredim tako: 4-5 jajc, 15 dag sladkorja + vanili sladkor – to miksaš nekaj časa, dodaš 1 dcl olja, 1 dcl vode ali mleka in na koncu 20 dag moke + pecilni + kakav v prahu. Moko, pec. in kakav čisto narahlo zamešaš! Daš v pečico, na 200 st. cca 20-25 min.) Ko je biskvit ohlajen, ga prerežeš, namažeš z ribezovo (najbolj paše) marmelado, potreseš z grobo nasekljanimi orehi in premažeš s kislo smetano pokriješ z drugo polovico biskvita in le-to premažeš s čokolado. Ohladiš v hladilniku.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala, ker je res enostavno!
LP, Jasna

Hej,jaz delam podobno kot Jasna,le da spustim cebulo.Najprej na hitro poprazim same rezine buck,da ne uspejo spuscati vode,nato posteklenim riz in dodam petersilj in cesen; naprej kot Jasna.Ne pozabi na parmezan.Lp

Mnjam…to bom tudi jaz probala. Doma imam namreč enega sladkosneda, ki vsak dan vpraša…kaj bo sladkega? Trenutno se peče kar skutin zavitek od Pečjaka…

Kresnica,pa bomo res postali in se jih nauzili. Takrat v Radovljici smo bili kar razocarani.No,druzba je bila tudi mene sita,ker sem tezila,da moramo priti do strukljev .Ostali so bili ze tako lacni,da bi pojedli karkoli.Lp

Pečene perutničke s kakšno pikantno omakico in zeljna solata.
LP, Jasna

Losos s koromačem v pečici, zraven solata s kitajskim zeljem in toplim krompirčkom. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close