Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj za kaselj?

Kaj za kaselj?

Sosedo slisim da kaslja ponoci in kot da se ne more ali ne zna izkasljat. Prehlajena je in starejsa, sama. Bi sla v lekarno po sirup. Pri nas v lekarni so redkobesedni, nic ne znajo svetovat.
Lani sem ji kupila Bisolvon. Pravi da bi kaj drugega. Nimam izkusenj, prosim za nasvet.

Potrebuje sirup za izkašljevanje ali sirup za umiritev kašlja ali morda kako cigareto manj?

jaz prisegam na Fluimukan prašek (se raztopi v vodi ali čaju).
kašelj naredijo “moker”, lažje se izkašljaš.
https://www.fluimukan.si/izdelki/fluimukan-200-prasek/?utm_source=Google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_content=product&utm_campaign=2019_Lek_Fluimukan_SEM_letni&gclid=Cj0KCQiA_rfvBRCPARIsANlV66Pj1P5b_ig7VnBs2N7ZmXZf0JYkRK89nQTwqYHXW9OEdrQkSUT3x-8aAqO3EALw_wcB

Ponavadi pomaga Trpotčev sirup (če gre za kašelj kot posledico prehladnega obolenja).

Vicks Vaporub mazanje na prsi in hrbet (pljuča) vsak večer pred spanjem.

Hvala. Bom kar vse te ji kupila. Sama placam, ker vem da nima. Samo da ji pomaga. Da revo ne pobere od kaslja.

Za kašelj bi morda pomagalo, če bi kakšno noč prespala na balkonu. Mislim, da so temperature pravšnje.

Kašelj, ki se vleče tedne in je zelo močan, je lahko tudi znak bronhitisa ali atipične pljučnice, čeprav bolnik nima vročine. Morda bi bilo dobro, da gre soseda k zdravniku in jo le-ta napoti na pregled krvi – mogoče potrebuje antibiotike?

Danes sem poklicala njeno ambulanto, medicinka je rekla naj ji nabavim sirup. Da naj jo ne vozim na pregled. Ce se bo cez 2 noci ponoci davila zaradi kaslja naj poklicem resilca. Kaksen nasvet.😐

Danes sem poklicala njeno ambulanto, medicinka je rekla naj ji nabavim sirup. Da naj jo ne vozim na pregled. Ce se bo cez 2 noci ponoci davila zaradi kaslja naj poklicem resilca. Kaksen nasvet.😐
[/quote]

Grozljivo, kakšna površnost. Koliko časa pa gospa že kašlja? Jaz sem sicer imela dušeč kašelj z izkašljevanjem – t. i. moker kašelj. Hodila naokrog, v službo, preizkušala razne sirupe in čaje, brez uspeha,tri tedne.

Ce je hud kaselj, je nevarno za pljucnico. Drugace pa imam jaz pogosto suh kaselj, pa mi zelo pomaga praniali pljucni caj. Pa Panatus.

Vroca voda scepec ingverja zlicka meda to pit veckt dnevno

Pit caj koprive da se kri scisti

Grgrat zajbelj

Pucat nos 3kat/dan prsilo za nos na osnovi slane vode krasen je

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close