Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za izbirčne- pomoč prosim

kaj za izbirčne- pomoč prosim

Vsako leto za božič gostim širšo družino na kosilu/večerji.
Počasi pa mi že zmanjkuje idej, kajti eden ne je “aviacije”, druga ne svinjine, pečenke meni ravno ne dišijo; ribe smo imeli lani.

NAj dodam še to, da nas je 6 odraslih, od tega so trije moški dobri jedci, tako, da kakšne zrezke z omako, ki bi bili seveda najbolj enostavni težko naredim, ker enostavno nimam dovolj velike posode, da bi delala pa v dveh pa ne pride v poštev, ker imam premajhen štedilnik…

Rešitev bi bilo torej nekaj v pečici – ribe smo imeli lani….

KAj mi svetujete – nagibam se k teletini ali čemu podobnemu; ali obstaja kakšen dober recept za pripravo v pečici (če je še takšen, da ne bom par ur v kuhinji še bolje, ker imam majhnega otroka…)

Smo pa naklonjeni tudi tujim kuhinjam (azijska……)

VAše pomoči bom ZELO vesela.

Lep dan (pa čeprav deževen)
punči

Pri nas se odlično obnesejo polnjena telečja prsa. Sicer je nekaj pacanja s filo, peče se pa itak samo. Le občasno malo poliješ z nateklim sokom. Pa še kake posebne priloge, razen zelenjave in solate, ne potrebuješ.

lp

Julija

tole se sliši zelo njamsi – imaš mogoče kakšen poseben recept?

punči

Drugače pa – takšne vaje imam jaz včasih z ožjo družino vsak vikend. Eden ne je drugega kot piščanca, drugim že skoz ušesa gleda… Včasih dam v pečico kar v en pekač več različnih kosov mesa, od piščančjih prsi do svinjskih kotletov. Vmes zložim kakšne polovičke jabolk (ali še bolje kutin), tudi polovičke čebule so super, da se kosi mesa ne držijo skupaj. Da slučajno tisti piščančji ne bi dobili drobtinice s kotleta, hehe.

Za letos se tale polnjena prsa slišijo zelo dobro, mogoče ti tole pride v poštev za kakšno drugo leto. V ventilatorski pečici lahko v drugem nivoju hkrati pečeš še krompir ali kakšno zelenjavo, vse seveda za to, da nisi pribita za štedilnik.

Lepo praznovanje, Mimi

Telečja prsa, ni krize za narediti, le še danes pojdi do svojega mesarja in jih naroči, ker jih kar tako nimajo oz. jih hitro prodajo, pa povej, da ti naj kosti že ven da, da jih boš polnila, potem ti bo že pripravil, doma potem meso začini kot začiniš pečenko in pripravi filo. Potem pečeš malce dalj kot pečenko, narežeš in serviraš….zraven solata in nekaj zelenjavnega……..pa je kosilo tu….

Fila za prsa…..naredi kot kruhove cmoke, kruh na kocke popariš s mlekom, prepražiš npr. čebulo, slanino ali drobno narezana piščančja jetra, potem dodaš sol, poper, majeron in v hladno maso še jajca ……..peteršilja ne pozabi….potem dobro z rokam pregneti, potem z maso napolni prsa, ena način da jih napolniš tako, da imaš v sredi filo okoli meso, druga verzija, da pa oblikuješ kot rolado in nato še z vrvico dobro povezeš in daš peč na kosti, ki ti jih je mesar dal zraven…..

Poleg tega bi jaz osebno spekla še kakšno krvavico, pečenico in kos pečenke ali bedra, da bo za vsakega nekaj……….pa še vse skupaj….si pripraviš en dan prej…..razen juhe, priloge in solate………sladico in glavno pa dan prej…….tako boš imela več časa………za goste in predpriprave….

kaj pa kunec oziroma zajčje meso?

To je že bolj ekstra………nekateri tega ne jejo……………..

Sicer si napisala, da ti pečenka ne diši ravno najbolje (tudi meni ne, spadam v izbirčno kategorijo in skoraj ne jem mesa), ampak tale v mleku je za pasti dol.
Sodelavka jo je prvič prinesla, sicer svinjsko, smo vsi cmokali še dolgo potem.

Za eksotiko ti predlagam tole:

drugače imaš pa v indijski kuhinji karije na 1000 in 1 način.

kaj pa kakšni v naprej pripravljeni puranji zrezki, nasoljeni, povaljani v olju in povaljani v sezamu. vse skupaj daš na alu folijo in v pečico. zraven ponudi različne solate in omake …

Odgovorila ti je že kroki. Filo delam enako, le namesto jetrc (moji otroci jih ne marajo) dam v filo nekaj mlete teletine in na drobne kockice narezane puste, prekajene šunke. Če mi kaj file ostane, pa jo proti koncu pečenja dodam v pekač, s tem da jo v obliki štručke dam v folijo in jo na koncu pečenja malo razprem, da se zapeče.

lp

Julija

Naredi BYO (bring your own) party. Vsak prinese s sabo, kar bi rad jedel. :))))
Sicer pa naredi kaj zelenjavnega ali testeninskega.

Kaj pa piščančji žur?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close