kaj za božično večerjo
Pozdravljene, potrebujem vašo pomoč. Pravkar sem si ogledovala forum in poskušala dobiti idejo za božično včererjo, pa mi nekako ne uspe. Prosim, če mi daste nekaj predlogov, kaj prirpaviti za božično večerjo. Zagotovo bom naedila polnjen krompir, na maslu prepražila nekaj zelenjave, zmanjka pa mi ideje za meso. Mož ima zelo rad meso, moj oče tudi midve z mamo pa bolj tako. Za sladico pa bom pripravila že jutri na forumu tako “opevane ledene skutine kocke, še vedno so hit.
Hvala in LP
Pri nas bo puranja pečenka, polnjena z blitvo in mozzarello, nekaj majhnih dunajskih zrezkov, obilo zelenjave, pečen pire krompir, dve vrsti solate, za sladico pa lešnikova rulada. Za tiste, ki ne jedo mesa, bom pripravila ohrovtove zvitke s paradižnikovo omako. Pa potica in drobno pecivo tudi ne bodo manjkali na praznični mizi. Za predjed bom pripravila kremno zelenjavno juho posuto s parmezanom in zapečeno v pečici.
lp
Je katera poskusila to “torto” ? Okusno in tudi reže se lepo.
TORTA IZ PIŠČANČJIH PRSI
5-6 pišč.prsi-meso brez kosti in kože, narezanih na pribl. do1cm debele zrezke
2 kisli smetani
½ kg sira (gauda, trapist…da se lepo nariba)
4 – 5 jajc
moka, maslo,sol , poper, začimbe
zrezke posoliti, popoprati, začiniti (majaron, curry…) pustiti par ur ali čez noč.
Kislo smetano, 1 – 2 jajci in zvrhano žlico moke, malo soli in popra dobro razmešati
Jena ali lončeno posodo dobro namazati z maslom
-Zrezke (odcediti, če je potrebno,navadno ni trba)
-povaljati v moki,
-jajcu
-naribanem siru
in jih nalagati enega poleg drugega, potem drugo, tretjo plast, da se lepo prekrivajo
preliti s mešanico kisle smetane, jajc in moke
posodo dati v hladno pečico, nastaviti na ne premočno temperaturo za pribl. 1 uro, da lepo zarumeni,
ko vzameš iz pečice, naj obvezno počiva pribl. 10 – 15 minut, tudi več, da meso miruje in se sir »skrči«, potem se lepo razreže na rezine.
(Lažje je na namazan pekač naribat sir, zrezke pomokane in potunkane v stepena jajca, polagat direktno v pekač in sproti čez naribat sir, pa spet drugo plast… mnogo manj packarije, efekt isti.)
Forum je zaprt za komentiranje.