Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj z zamrznjenimi borovnicami?

kaj z zamrznjenimi borovnicami?

Zivjo, v skrinji imam se nekaj zamrznjenih borovnic, ki bi rada porabila preden se bojo letosnje zacele. Kdo mi lahko da kako idejo oz. zaupa kaksen dober recept?

Hvala vsem za odgovor.

Mafini z borovnicami – recept je bil tukaj že zapisan.

Borovničeva marmelada (manjša količina “za sproti”).

Borovničev preliv za sladoled. Recept mislim da so punce tudi že napisale.

Biskvit z borovnicami (navaden biskvit s sadjem).

kaj pa cmoki z borovničevim nadevom?

mogoče borovničev zavitek? (štrudel)

Njam borovničev zavitek,ali pa sladoled…ali pa kar tako v sadni kupi z ostalim sadjem…
Ali pa narediš borovničevo vino,liker…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Lahko pa jih ješ kar odtaljene. Običajno sem naredila narastek iz prosene kaše (podobno kot rižev narastek), zraven pa smo jedli odtaljene borovnice. Lahko jih vmešaš v jogurt, skuto …
Sicer pa je zelo dobra dobra tudi kakšna pita, kjer je nadev kombinacija skute in borovnic. Kar sline se mi cedijo.

Pohorska omleta! zraven pa lahko kupiš še zamrznene maline, ji odtajaš, anto pa skupja s smetano in borovnicami nadevaš pečene omletke! Če skuhaš še juhico, imaš že kompletno lahko in predvsem dobro kosilo…kaj dobro – odlično!
p.s. pohorska omleta je namreč ena mojih najlubših slaščic 🙂

LP

:))))Sva danes obe gledali v isti kot skrinje?:)))) Sem naredila borovničev štrudelj.

Drugače delam pa sladoled.

Točno to, kar je Zala napisala, sem hotla tudi jaz. Stara mama je vedno naredila malo debelejše omlete, notri pa zmiksane borovnice, ki jih je kar zmznjene zmiksala z malo mleka (da je malo bolj tekoče). S tem je omlete nadevala, prepognila in zraven dala stepeno smetano.

Punce, super ste, ideje so res odlicne. Pred casom sem naredila pito z borovnicami ampak je bilo vse prevec vodeno in se ni hotelo speci. Zato me zanima, npr. za strudel, ali je bolje jih prej malo pokuhat s sladkorjem, ali pa ste jih dale kar zamrznjene v pec?

Meni osebno je pri borovničevi piti ali štrudlu najboljša kombinacija borovnice+skuta in ni nič vodeno.

Najhitreje pa je, če še zmrznjene borovnice preliješ z vročim pudingom. Borovnice se odtalijo, puding pa se hitro ohladi. In posladek je tu!

Tudi jaz tako delam.

NAjboljša pita……nardiš krhko testo, ga pol porazdeliš oz. razvaljaš testo, pošpikaš in potem daš malo drobtin, malo sladkorja, zmrznjene borovnice, malo cimeta in še enkrat drobtine in sladkor, čez to pa drug del testa…pošpikaš……potem pa toliko mleka, da premažeš in sladkor kar dokaj na gosto posuješ čez….naredi skorjo…………….to sem jaz enkrat nardila na hitro…………pita 1A………….nič tekoča…..

Hola !

Pa še moj recept za borovničevo pito

250 g moke, 50 g sladkorja, sol, 1 jajce in 125 g masla zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v folijo in damo za 1 uro v hladilnik. Nato ga razvaljamo in damo v pomaščen in pomokan model za torte s premorom 26 cm. naredimo tudi 3 4 cm visok rob. Po testu posipamo 75 g mletih mandljev, nanje pa damo 450 g borovnic. 200 g Creme fraiche ali goste kisle smetane razžvrkljamo z 1 jajcem, 25 g sladkorja in limonino lupinico. Vmešamo še 75 g mletih mandljev in polijem o po borovnicah. Pečemo pri 200°C približno 45 minut, da zlato porumeni. ohlajeno posipamo s sladkorjem v prahu.

Lp, Maja

Naši so nori na jogurtno pecivo z borovnicami.

Meni pri teh pitah obloženih s sadjem nikoli ne rata, da bi se testo spodaj zapeklo.
Ima katera kakšen nasvet? Jaz enostavno spečem najprej testo, nato dam nadev in še malo zapečem.
lP, Mina

Mina35, meni se je do zdaj pri tej piti testo še vedno lepo zapeklo.

Lp, Maja

Punce hvala za vse nasvete. sem naredila strudel in je bil odlicen!!!!! Naslednje leto pa se priporocam za nove ideje :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close