kaj z zamrznjenimi borovnicami?
Lahko pa jih ješ kar odtaljene. Običajno sem naredila narastek iz prosene kaše (podobno kot rižev narastek), zraven pa smo jedli odtaljene borovnice. Lahko jih vmešaš v jogurt, skuto …
Sicer pa je zelo dobra dobra tudi kakšna pita, kjer je nadev kombinacija skute in borovnic. Kar sline se mi cedijo.
NAjboljša pita……nardiš krhko testo, ga pol porazdeliš oz. razvaljaš testo, pošpikaš in potem daš malo drobtin, malo sladkorja, zmrznjene borovnice, malo cimeta in še enkrat drobtine in sladkor, čez to pa drug del testa…pošpikaš……potem pa toliko mleka, da premažeš in sladkor kar dokaj na gosto posuješ čez….naredi skorjo…………….to sem jaz enkrat nardila na hitro…………pita 1A………….nič tekoča…..
Hola !
Pa še moj recept za borovničevo pito
250 g moke, 50 g sladkorja, sol, 1 jajce in 125 g masla zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v folijo in damo za 1 uro v hladilnik. Nato ga razvaljamo in damo v pomaščen in pomokan model za torte s premorom 26 cm. naredimo tudi 3 4 cm visok rob. Po testu posipamo 75 g mletih mandljev, nanje pa damo 450 g borovnic. 200 g Creme fraiche ali goste kisle smetane razžvrkljamo z 1 jajcem, 25 g sladkorja in limonino lupinico. Vmešamo še 75 g mletih mandljev in polijem o po borovnicah. Pečemo pri 200°C približno 45 minut, da zlato porumeni. ohlajeno posipamo s sladkorjem v prahu.
Lp, Maja
Forum je zaprt za komentiranje.