kaj z avokadom?kak fajni recept?
guacamole
naseckaš čebulo, česen in paradižnik ter zmiksaš avokado, soliš, popopraš, dodaš limetin sok in malo svežega koriandra, če ga imaš
Ojla!
Avokado je odličen in zdrav dodatek v katerokoli solato. Ker je nežnega okusa, se dobro sklada z drugimi okusi.
Če želiš jesti samega, ga olupi nareži na koščke, posoli in pokapljaj z limono.
dobra jed je gvakamole: na drobno narežeš šalotko, paradižnik ali dva, pretlačiš avokado in vse skupaj zmešaš, soliš po okusu in pokapljaš z limono. Ješ lahko samo ali kot prilogo namesto solate.
pomembno je kupiti dober, zrel avokado, večinoma imajo v trgovinah pretrde avokade. Jz ga vedno pretipam, mora biti že toliko mehek, da se pri tipanju malo vda – tak je v redu zrel.
lp in dober tek!
Še super recept za avokadov sladoled:
1 avokado
100ml sladke smetane
30g grobo mletih mandljev
1jž limoninege soka
1jž medu
Avokado razpoloviš, odstraniš koščico. Z žlico izdolbeš meso in primešaš limonin sok, med, in smetano. Postaviš v zmrzovalnik. Ko želiš, narediš sladoled. Jaz zmiksam vse skupaj z paličnim, prej pustim malo stati na sobni temp. Potresem še z mandlji in voila. Lahko dodaš tudi banano recimo. Ali kakšno drugo sadje.
Zadnje čase vsak dan pojem en avokado.
Zadnjič mi je prinesel mož 3 avokade pa so trdi kot kamen, pozabila sem mu reči da ga mora potipati ali je mehak. Že en teden so enako trdi, tudi malo se ne zmehčajo. Zanima me, če se bodo zmehčali oziroma ali jih je treba imeti na toplem, da bodo hitreje mehki? Imam jih na hladnem, vendar ne v hladilniku. Škoda se mi jih zdi proč metat, saj so kar dragi.
Hvala.
Zadnje čase vsak dan pojem en avokado.
Zadnjič mi je prinesel mož 3 avokade pa so trdi kot kamen, pozabila sem mu reči da ga mora potipati ali je mehak. Že en teden so enako trdi, tudi malo se ne zmehčajo. Zanima me, če se bodo zmehčali oziroma ali jih je treba imeti na toplem, da bodo hitreje mehki? Imam jih na hladnem, vendar ne v hladilniku. Škoda se mi jih zdi proč metat, saj so kar dragi.
Hvala.[/quote]
Se bo zmehčal, bodi potrpežljiva. Pazi pa tudi pri uživanju avokada, res je dober, je pa tudi zeloooooooooo kaloričen.
Forum je zaprt za komentiranje.