Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj z avokadom?kak fajni recept?

kaj z avokadom?kak fajni recept?

:)kuharice na plano:)

http://lanovo.myminicity.com/

guacamole

naseckaš čebulo, česen in paradižnik ter zmiksaš avokado, soliš, popopraš, dodaš limetin sok in malo svežega koriandra, če ga imaš

http://allrecipes.com/Recipe/Guacamole/Detail.aspx

avokado izdolbeš po koščkih, ki jih daš v krožnik…

v eni posodici sesekljaš česen, dodaš zenf npr. eno jušbo žlico ma ne zvrhano, precej olivnega olja, sol, poper in malo kisa…to vse zmešaš, da pride taka omakica in preliješ po avokadu

Ojla!

Avokado je odličen in zdrav dodatek v katerokoli solato. Ker je nežnega okusa, se dobro sklada z drugimi okusi.

Če želiš jesti samega, ga olupi nareži na koščke, posoli in pokapljaj z limono.

dobra jed je gvakamole: na drobno narežeš šalotko, paradižnik ali dva, pretlačiš avokado in vse skupaj zmešaš, soliš po okusu in pokapljaš z limono. Ješ lahko samo ali kot prilogo namesto solate.

pomembno je kupiti dober, zrel avokado, večinoma imajo v trgovinah pretrde avokade. Jz ga vedno pretipam, mora biti že toliko mehek, da se pri tipanju malo vda – tak je v redu zrel.

lp in dober tek!

Jaz ga pretlačim, premešam s kislo smetano, malo posolim in mažem na kruh. Njami.

Dobro ga zmiksaj,
dodaj nekaj kapljic limone (da ne oksidira na črno),
žlička olivnega olja (ali več, odvisno koliko maraš okus ol.olja),
malo soli (po okusu).

In imaš pomako ali namaz!

Njami! (MI ga jemo brez soli in olja in je fantastičen!)

olupim, narežem na lističe, posolim, pokapljam z limono, prelijem s 4 žlicami paradižnikove omake (pelati)-vročo.

toast namažeš z maslom in naložiš avokado z omako.

božansko…

meni je avokado sam po sebi tako dober, da ga nikdar ne mešam z ničemer … mogoče edino s kislo smetano.

mora biti mehak kot puter in tako si ga tudi namažem na kruh …. njami 🙂

Toast, obložen z avokadom, lososom in krhlji mandarine. Pri nas vedno za kakšne slovesne zajtrke. Zraven obvezno kozarec dobre ohlajene penine.

hvala,…:)

http://lanovo.myminicity.com/

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/avokado.html

Še super recept za avokadov sladoled:

1 avokado
100ml sladke smetane
30g grobo mletih mandljev
1jž limoninege soka
1jž medu

Avokado razpoloviš, odstraniš koščico. Z žlico izdolbeš meso in primešaš limonin sok, med, in smetano. Postaviš v zmrzovalnik. Ko želiš, narediš sladoled. Jaz zmiksam vse skupaj z paličnim, prej pustim malo stati na sobni temp. Potresem še z mandlji in voila. Lahko dodaš tudi banano recimo. Ali kakšno drugo sadje.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Zadnje čase vsak dan pojem en avokado.
Zadnjič mi je prinesel mož 3 avokade pa so trdi kot kamen, pozabila sem mu reči da ga mora potipati ali je mehak. Že en teden so enako trdi, tudi malo se ne zmehčajo. Zanima me, če se bodo zmehčali oziroma ali jih je treba imeti na toplem, da bodo hitreje mehki? Imam jih na hladnem, vendar ne v hladilniku. Škoda se mi jih zdi proč metat, saj so kar dragi.
Hvala.

ja na toplo ga daj bo prejj mehak, ampak pazi da ne porjavi …

Zadnje čase vsak dan pojem en avokado.
Zadnjič mi je prinesel mož 3 avokade pa so trdi kot kamen, pozabila sem mu reči da ga mora potipati ali je mehak. Že en teden so enako trdi, tudi malo se ne zmehčajo. Zanima me, če se bodo zmehčali oziroma ali jih je treba imeti na toplem, da bodo hitreje mehki? Imam jih na hladnem, vendar ne v hladilniku. Škoda se mi jih zdi proč metat, saj so kar dragi.
Hvala.[/quote]

Se bo zmehčal, bodi potrpežljiva. Pazi pa tudi pri uživanju avokada, res je dober, je pa tudi zeloooooooooo kaloričen.

Jaz pa zrel (mehek) avokado pretlačim, dodam na kocke narezan paradižnik, solim, mogoče malo popra (če sem sama ne) in si namažem na toplo tortiljo, v kateri je stopljen sirček.

M

Jaz ga pa jem vedno takole (ravnokar sem se ga napokala);
Pol zrelega (mehkega) avokada + ena banana – olupim in narežem na koščke ter zmiksam s paličnim mešalnikom. Odlično je, lahko pa dodaš še nekaj medu, smetane, kakava in/ali zdrobljenih orehov ter dobiš odlično in zdravo sladico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close