Najdi forum

Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › Kaj vse iz grozdja?

Kaj vse iz grozdja?

Kaj vse pripravljate iz grozdnih jagod? Sladice, marmelade, vloženo….?

Prosim za kakšen nasvet in recept. 🙂

V preobilici pridelka sem grozdne bunkice skuhala kot kompot. Jedla sem ga tudi že v zavitku (namesto jabolk).

lp!

Jaz ga tudi zamrznem. Pozimi prav pride za kak aromatičen čaj.

Julija

Dobro marmelado delam iz grozja.
lp E.

Ravno me je tašča “razveselila” s tremi posodami grozdja, že “orufkanega” – kako se reče to po slovensko, prosim, se ne morem spomnit:)) , pa se trudim, verjemite mi:)))))))))))))))

Torej, ker danes ni bilo časa (niti namena) za kuhanje marmelade, bo počakal do jutri. Mora, ga sploh ne upoštevam, če zavre!:)))))
Sicer je pa od popoldan.

Če se mi ne bo dalo delati marmelade, ga bom vrgla v sokovnik in nalila v pol literske plastične steklenice in takoj v skrinjo! potem se pa odtaja in imaš svež sok tudi pozimi.

Mogoče bom pa iz enega dela spekla kaj … ko imam najmanj časa, se znam kaj takega lotiti:))))

<http://kate.moj-album.com/>

Zelo dober iz grozdja je sok narejen v sokovniku. Iz malo večje nakupovalne košare priteče 5l soka, ki je malo bolj sladek ( če dodamo sladkor) in se meša 50:50.

Letos bi rada naredila liker iz grozja, ker pa še nimam recepta, se priporočam , če ga katera ima.

Lp

Ne vem, zakaj – grozdje je zame samo v naravni obliki:))) Uzivam! Aha, rozine so mi tudi vsec.
Mogoce zato, ker so me otroka silili piti sladki most in mi je bil fuj- presladek.

Zdaj pa malo sale: Mislim, da je najboljsi produkt iz grozdja – kvalitetno vino:)))

Sem pa prepricana, da je vse zgoraj nasteto zelo dobro:)

Lep pozdrav

“orufkanega” tole bi morda pomenilo “specljanega” – grozdne jagode obrane – potrgane s pecljev – torej le posamične jagode.

Eva, lahko napišeš recept za marmelado?

Hvala! 🙂

Babi, se strinjam…dobro grozdje, dobro vino:))
Samo letos bo naš cviček bolj podoben vinskemu kisu:))
Pozdravčka iz trenutno sončne Dolenjske

A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close