Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj vse iz grozdja?

Kaj vse iz grozdja?

Kaj vse pripravljate iz grozdnih jagod? Sladice, marmelade, vloženo….?

Prosim za kakšen nasvet in recept. 🙂

V preobilici pridelka sem grozdne bunkice skuhala kot kompot. Jedla sem ga tudi že v zavitku (namesto jabolk).

lp!

Jaz ga tudi zamrznem. Pozimi prav pride za kak aromatičen čaj.

Julija

Dobro marmelado delam iz grozja.
lp E.

Ravno me je tašča “razveselila” s tremi posodami grozdja, že “orufkanega” – kako se reče to po slovensko, prosim, se ne morem spomnit:)) , pa se trudim, verjemite mi:)))))))))))))))

Torej, ker danes ni bilo časa (niti namena) za kuhanje marmelade, bo počakal do jutri. Mora, ga sploh ne upoštevam, če zavre!:)))))
Sicer je pa od popoldan.

Če se mi ne bo dalo delati marmelade, ga bom vrgla v sokovnik in nalila v pol literske plastične steklenice in takoj v skrinjo! potem se pa odtaja in imaš svež sok tudi pozimi.

Mogoče bom pa iz enega dela spekla kaj … ko imam najmanj časa, se znam kaj takega lotiti:))))

<http://kate.moj-album.com/>

Zelo dober iz grozdja je sok narejen v sokovniku. Iz malo večje nakupovalne košare priteče 5l soka, ki je malo bolj sladek ( če dodamo sladkor) in se meša 50:50.

Letos bi rada naredila liker iz grozja, ker pa še nimam recepta, se priporočam , če ga katera ima.

Lp

Ne vem, zakaj – grozdje je zame samo v naravni obliki:))) Uzivam! Aha, rozine so mi tudi vsec.
Mogoce zato, ker so me otroka silili piti sladki most in mi je bil fuj- presladek.

Zdaj pa malo sale: Mislim, da je najboljsi produkt iz grozdja – kvalitetno vino:)))

Sem pa prepricana, da je vse zgoraj nasteto zelo dobro:)

Lep pozdrav

“orufkanega” tole bi morda pomenilo “specljanega” – grozdne jagode obrane – potrgane s pecljev – torej le posamične jagode.

Eva, lahko napišeš recept za marmelado?

Hvala! 🙂

Babi, se strinjam…dobro grozdje, dobro vino:))
Samo letos bo naš cviček bolj podoben vinskemu kisu:))
Pozdravčka iz trenutno sončne Dolenjske

A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close