Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj v krogu družine pripraviti za Abrahama?

Kaj v krogu družine pripraviti za Abrahama?

Mož bo poleti praznoval Abrahama. Imeli bomo piknik za ene 25 ljudi – samo družina in bratje in sestra z družinami. Mož si kakih ceremonij prav s prihodom Abrahama ne želi, pa vendar bi mu z otroki radi pripravili kaj manjšega. Posneli bomo filmček. Ima kdo še kako prijetno idejo za tako družbo na pikniku? Hvala.

če nič noče, kaj ga potem gnjavite. Ti mu raj dobr nastavi zvečer bo bolj vesel.

Če on noče caramonij, je najbolš, da mu v koverto porineš 1000€ pa bo mir.

Ti mu uredi eno pol mlajšo od tebe.

ne da si ničesar ne želi, samo ne tistega prihoda Abrahama, ostalo lahko. Kaka ideja?

Človek je povedal, da si ne želi nekega cirkusa, ti pa še kar težiš, da mora bit, ker je pač “Abraham” … Meni gre recimo že sama beseda Abraham na živce, pa ne zato, ker bi mi šlo na živce mojih 50 let (jih čisto fajn nosim) ampak poimenovanje samo. In vsesplošna miselnost, da mora bit pa v zvezi s tem povezan hud žur pa neki heci pa igrice in kar je še takega. A je res tako težko razumet, da si nekateri tega ne želimo in nam je 50. rojstni dan enak kot 37. in 42. in vsi drugi, ki so že bili in še bodo? Jaz sem moje povabila na kosilo kot vsako leto in hvala bogu nimam v familiji takih gnjavatorjev, ki bi mi po vsej sili hoteli pripravit kako “presenečenje”.

Zakaj posiljevati človeka z nečem, česar si ne želi?? ! Da bo imel neprijeten spomin na praznovanje?
Če tega ne mara, moraš to upoštevati. Pojdite vi (on, ti, vajini otroci) nekam na izlet, mimogrede na kosilo in uživajte. Ne razumem ljudi, ki ne morejo/ne znajo upoštevati želja drugih !! Tukaj gre za njega, ne zate in žlahto ! Razumeš??? Poskusi.

z mojima predhodnima. ni bistvo, ali je to 31, 45, 50, 51….bistvo je, da nekateri ljudje tega cirkusa ne prenesemo.
z grozo bi ga pričakovala (če bi se pustila prisiliti), z grozo bi se ga spominjala.
tvoj mož je po vsej verjetnosti take sorte. spoštuj to, saj gre za njega.

Podpišem!

Bom še enkrat napisala – moj mož je človek za hece, kake igre – ne želi pa, da pride nekdo oblečen v Abrahama, samo to. Sicer ima rad, da se kaj dogaja. Prosim za kako idejo in ne pišite več, naj spoštujem, da nekdo pač ne želi …

Naredi tako, kot je možu najbolj všeč. Pa spusti tistega Abrahama.

Pri meni je čisto enako. Ne prenesem presenečenj in raznih igric pa razbijanja s pokrovkami na predvečer… Kar strese me ob vsem tem. Imela sem kosilo za sorodnike in dvoje prijatelje. V miru smo pojedli, poklepetali, se nasmejali in zame je to to.

No, pri nas je v zadnjem času v navadi, da (ali slavljenec ali njegovi ali pač prijatelji) pripravijo kratko prezentacijo – običajno so to slike iz otroštva, pa kakšne hecne slike iz mladosti (nore frizure iz 80ih, mopedi, še boljša moda…), pa potem ta resna punca, pa kakšna slikca s poroke, otročki, hobiji, kak dopust… toliko da se človeka na nek humoren način predstavi, zraven se pove kakšna anekdota in to je to. Na teh petdesetletnicah so družbe zelo raznolike, žlahta, prijatelji, ljudje, ki se pač dolgo niso videli in je vedno zabavno. Kaj več pa nam je na srečo prihranjeno, sem bila pa priča enega takega obiska “Abrahama” in razumem odpor tvojega moža proti takim “hecom”.

Jaz bom praznovala točno čez en mesec. Najprej sploh nisem hotela praznovat, potem pa sva se z možem odločila le za nekaj ožjih prijateljev brez žlahte (ker staršev, bratov in sester nimam, bratranci in sestrične so eni že pomrli, drugi so že starejši ali pa se ne družimo več), obstaja samo še širše sorodstvo in sosedje, zdaj pa sem se odločila, da povabim vse, ki jih prej nisem želela, ker se mi zdi, da bom bolj mirno spala. Pri meni bo to kosilo v gostilni, brez ostalih dodatkov, saj me bo že to kar koštalo. Kar se tiče presenečenj in hecov, je pa tako; v bistvu ne pričakujem nič, če pa me bo želel kdo presenetit, bom vesela vsakega nepredvidenega presenečenja. Mislim, da vsi, ki tukaj razlagate, kako vam je to odveč in bog ne daj…itd, mislite, da boste izpadli kul, ker ste tako zoprno preprosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close