Kaj studirati, da si takoj zaposljiv?
V OS sem bila odlicna, se vpisala na gimnazijo v domacem mestu, predvsem zaradi blizine, zdaj sem 4. letnik in se moram odlocit. Ni nobenega predmeta, ki bi mi sel ekstremno dobro ali slabo, zakljuceno imam v veliki vecini 4. Moje sanjsko delo je modni oblikovalec, ne visoka moda, ampak da ustvarjas za sirse dostopne blagovne znamke, kar pa je sploh v Sloveniji izredno tezko… Ker bi se rada cimprej osamosvojila zaradi stanovanjske stiske doma, bi sla studirat nekaj, kjer bi hitro dobila sluzbo. Kaksen predlog?
Kako postati žlahta izbrani lopovščini,…….če to doštudiraš, ne rabiš nič več skrbet.
a bejž no? Težko, zelo težko???? Pa zaposlitve tudi vsi ne dobijo kar tako. Je jo bilo pa do sedaj nekoliko več, dokler se je še kaj širilo, zdaj je pa tudi konec .
Kaj torej študirati?
Karkoli ti omogoča najti zaposlitev 100km severno. Če boš doštudirala nekaj, s čimer bi se lahko zaposlila v realnem svetu, je dobro. Tudi modno oblikovanje (za “širše” blagovne znamke) ni narobe, če boš osvojila znanje in še nekaj več. Torej poleg tega še jeziki in širša splošna izobrazba – onkraj tega, kar ti je dala gimnazija in okolje v katerem živiš.
Glede osamosvojitve je pa tako. Na svojem si lahko tukaj v Slo ali nekje v širšem svetu. Ne se omejevat v neke namišljene meje. Že med študijem lahko narediš marsikaj v to smer. Pozanimaj se glede študijskih izmenjav in možnosti študiranja npr. v sosednji A. Da se dobiti tudi štipendijo (tudi s štiricami v spričevalu).
Pa saj ne vem, zakaj toliko o teži študija farmacije, ko je p študij dejansko na težavnostni stopnjimalenkost višje kot ala medicinska sestrain ni primerljiv s katerokoli tehnično stroko.
Iz zapisanega sklepam, da si nadarjena šivilja in kreatorka in bi bila FNT zate breze zveze, saj jih neseš po znanju, še preden bi tja stopila.
Nadalje sklepam, da si s podeželja (ne vem zakaj mi hodi na misel Novo Mesto), saj so le tam tako pridna dekleta, da pa imaš verjetno slabo funkcionalno primarno družino – zato bi se rada čimprej osamosvojila.
Iz spričevala sklepam, da si izrazit praktik – zato – pot pod noge in marš v Nemčijo. Tam te bodo sprejeli TAKOJ, saj cenijo praktična znanja.
Če sem imel v vseh točkah prav in če potrebuješ kakšno zvezo tam gori, imam poznane.
(Maßatelier: Mode und Tracht)
Prosim sporoči.
Šivilje, ki znajo dobro šivat, imajo malo smisla za oblikovanje in svetovanje, so zlata vredne. Malo jih je, pa še te imajo čakalne dobe skoraj take kot dohtarji…Posebno za malce večje številke, ker vsi pač ne nosimo oprijetih cunjic št. 36 ali 38, pa bi radi nosili kaj boljšga kot tiste črne ali rjave vreče, ki jih ponujajo trgovine pri številki 44 in več….
Pa saj ne vem, zakaj toliko o teži študija farmacije, ko je p študij dejansko na težavnostni stopnjimalenkost višje kot ala medicinska sestrain ni primerljiv s katerokoli tehnično stroko.[/quote]
Ko ga boš opravil uspešno, se pa javi. In bomo potem čvekali o lahkotnosti tega študija pametnjakovič!![/quote]
Bejž no, pa kaj ti ni prav, če je pa res. Saj medicinske sestre tud jamrajo, da je njihov študij najtežji in verjamem, da za tiste, ki se tam prijavijo je res in še temu marsikatera ni kos. :-)))
Forum je zaprt za komentiranje.