Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kaj storiti v tej situaciji?

Kaj storiti v tej situaciji?

Pelješ se po glavni cesti omejitev 70, pelješ 80 in nenadoma ti s stranske ceste vzame prednost drug avto.
Bremzaš se umikaš, ker hočeš preprečiti nesrečo se namesto v avto zabiješ v jarek in obcestni znak. avto konkretno polomljen, povzročitelj pobegne, veš samo znamko avta, ker za reg. tablico ni bilo časa pogledat.
In kaj narediti sedaj’?
Policije nismo klicali, ker povzročitelja ne bi našli, očividcev ni, dobili bi edino kazen za prehitro vožnjo in še avto bi morali popraviti na lastne stroške, ker ni kasko zav.

Nauk te zgodbe, drugič raje počim v avto, kot se umikam, saj v tem primeru voznik ne bi pobegnil.

Če ti je več pomemben pleh, kot čl. življenje!

Definitivno prevelika štala, če se zakantaš v avto(policija, zavarovalnica, možnost poškodbe, bolniška,itd..)..polega tega moraš imet popolnoma izpraven avto, če nočeš še kakšno kazen fasat(pod 0.5 promila, vožnja pod 50 km/h, zadosten profil gum, kompletna oprema do žarnice natančno, itdd..)

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Imaš point, definitivno. Kdo sedaj povrne kakšno škodo?

ker sem preprečila nesrečo Nič kriva, popravilo 3.000 eur pl.sama.

očitno povzročitelju, saj je pobegnil, sama sem imela v avtu dojenčka in ni niti ustavil, kaj šele pomagal.
Hvala onemu zgoraj, da je vse ok . Pleh je pleh, popravilo pa tudi stane.

Pa saj on bi se zakantal vate tudi, če bi vozila 70.Kako bi ti pa policia dokazala, da si vozila 80?

Enkrat se je en važič točno tako zaletel vame in je policaju dopovedoval, da sem vozila prehitro. Policaj ga je utišal s tem, da mu je rekel, da bi lahko bila jaz tudi pijana, on bi se moral v vsakem primeru ustaviti oz. zmanjšati hitrost in se torej ravnati po predpisih.

A se ne šteje to kot pobeg s kraja nesreče? Če še ni predolgo od dogodka, bi ga jaz prijavila na policiji. Nič zato, če ne veš številke, policaji bodo že prišli do njega.

En večer pred 4 leti sem se peljala proti domu po najbolj prometni cesti v mestu. Omejitev je 70, vozila sem okoli 90, verjetno več. Na križišču sem se zaletela v avtomobil, ki je prevozil rdečo luč. Hvala bogu se je nekaj očividcev ustavilo in počakalo na policijo. Kar hočem povedat je – NIHČE ni mojemu avtu posvečal niti malo pozornosti, nobenega policista ni brigalo ali je profil gum ok ali ne, ali sem vozila prehitro ali po omejitvi.
Težave – težave – vsekakor pokliči policijo, škoda, da je nisi takoj…

Točno tako, nihče ti ne more dokazati, da si namesto 70 peljala 80, razen, če bi imeli radar. Šteje samo to, da si bila na prednostni cesti in ti je nekdo izsilil prednost.

Na žalost pa je tako, da (glede na to, da si zapeljala v jarek), poškodbe pri tebi (in sopotniku) niso izključene – lahko se pokažejo šele čez nekaj časa.

Je pa na žalost tudi to – če ni prišlo do trka, brez prič ne moreš dokazati, da ti je res nekdo izsilil prednost. Je samo tvoja beseda proti njegovi. Tako da bi res bilo bolje, da bi prišlo do trka, vsaj malo, da ostanejo neke sledi na tvojem avtu, da si res trčila vanj.

V tem primeru bi popravilo avta šlo iz njegove police, ti bi imela bolniško, pa še odškodnino bi dobila iz njegove police.

Tudi če greš klicat policijo, ti brez dokazov (sledi trka, priče), ne pomaga nič. Lahko še dobiš kazen za neprilagojeno hitrost (ker nisi prilagodila vožnje in povzročila sebi nesrečo, hitrost sama nima nič s tem).

Sem takoj poklicala prijatelja, ki dela na policiji in mi je povedal, da bi mi policija napisala kazen, povzročitelja pa ne bi iskali (zavorna pot se izmeri), tako bi plačala še kazen in popravilo avta.
Tako je, če se umikaš, če trčiš brez umikanja dobiš kupon povzročitelja. Ker nisva spokala se je on hinavsko odpeljal, svašta res.Kaska nimam. tako da je bilo res nesmiselno karkoli reševati.

Ojej, škoda, da se ne da nič storiti… 🙁 Upam, da ti to ne pokvari prazničnega razpoloženja; konec koncev šteje samo zdravje, ku*c gleda pleh.
Srečno!

New Report

Close