Kaj storite z vrečkami za sadje in zelenjavo?
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Starševski čvek › Kaj storite z vrečkami za sadje in zelenjavo?
Ko v trgovini kupite sadje ali zelenjavo, to daste v plastično vrečko. Kaj doma, ko že vse prepakirate, storite s temi vrečkami? Ali jih zavržete ali jih uporabite za druge, bolj koristne namene?
Jaz jih uporabljam za smeti. Sicer je pa res, da zadnje čase prakticiram tako, da več različnih vrst sadja ali zelenjave v trgovini dam v eno vrečko, tako da je teh vrečk čim manj
Zmečem v smeti, v kanto za embalažo.
Sploh jih ne jemljem več, razen, če je tega precej kosov, npr mandarine. Drugače nalepim direkt na zelenjavo/sadje. Tudi, ce imam recimo 3 bučke, jih stehtam, na eno dam nalepko in to je to. Tako da praktično skoraj nimam teh vrečk doma. Ko je, jo porabim za smeti.
Nekaj jih porabim za malico, ostalo v smeti. Tudi sam zlagam v eno vrečko več artiklov, razen če sem v trgovini s hitro blagajno ne, ker potem traja predolgo…
Zložim na “trikotnik”, dam v posodo pod pomivalno korito in jih porabim za smeti….
Trudim se, da jih vzamem čim manj. Etiketo s ceno nalepim direktno na banane, ananas, itn.
Preostale porabim za smeti, torej jih napnem čez koš za navadne odpadke in plastične odpadke.
Poleti jih dobim malo, ker imamo vrt, zato porabim vse iz zimske zaloge.
sama sem si iz zaves zašila vrečke za sadje in zelenjavo, na zažetku so me v trgovini čudno gledali, sedaj so že navajeni. Pred tem sem vrečke porabila za smeti.
V te vrecke lupim krompir in ostalo, vrzem vanje majhne smeti, sploh te bio, ki se zasmrdijo, meni so zelo prakticne.
Vrečke gredo direkt v smeti, saj niso za nič uporabne.
Večje, od Mercatorja ali špara so za smeti v redu.
porabim delno v gospodinjstvu, največ pa za kužka, ko greva na sprehod najmanj 3x dnevmo.
Kužek skoraj vedno kaj nakupčka in z veseljem poberem in vrečke mi pridejo prav.
Uporabimo za smeti.
Za mačje iztrebke.
Vrečk nimam več. Po sadje in zelenjavo hodim z vrečkami iz blaga.
Včasih za kaj prepakirat, največkrat za smeti.
naprej za mali koš za smeti, ki ga imam na wcju.
Pasje dreke pobiram!
že v osnovi jih probam čimmanj vzet, kasneje jih pa za smeti uporabim.
za tamali koš za smeti v kopalnici.
v njih dnevno zbiram embalažo in potem odvržem v primerno kanto. tudi malico nosim v službo v njih.
zelo apetitlih, ta malica v vrečki z ostanki pesticidov.
ti vsaj splesnit ne more, pa črvi se ne zaredijo:-)))
Forum je zaprt za komentiranje.