Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj ste danes kuhale?

Kaj ste danes kuhale?

Pri nas:polnjene paprike s pirejem in makovo pecivo.

Zeljno juho po receptu sestre Nikoline :)) + jabolčni in sirov zavitek

Zaenkrat nismo še nič kuhali, ker smo jedli samo surovo hrano 🙂

Pašta z govejim golažem, zraven redič s fižolom.

korenčkova juha z ajdovo kašo, polpeti v omaki, pire in kot po navadi brez solate.

Tortelini s pršutom, paradižnik omaka, rdeča pesa.

Goveja juha z rezanci. Sirovi štruklji.

Solata iz rukole, češnjevega paradižnika, avokada in pinjol, zraven pa file lososa.

Včeraj smo imeli vampe – so mi tako okusni ratali, da smo polizali še kastrolo :).

Danes imam že piščanca v paci, olupljen krompir – vse to fliknem v pečico za eno uro, ko bo naš ustal 🙂 – je imel ponoči službo. In radič s fižolom.

Jutri pa gobovo omako (moram ponucat šampinjone) in špagete.

Nobenih sladic, ker (hvala bogu) nismo sladkosnedi. Kavo pa pijemo samo zjutraj.

lososa sem spekla v listnatem testu, pečen krompir in radič iz njive

Mi smo imeli mlince, rdeče zelje v omaki, pečene kose piščanca, radič in endivija v solati,
orehove čokoladne kocke za popoldne in za jutri, ko gremo na piknik

Špagete z različnimi omakami:

1,opcija: s česom, domačimi čiliji in inčuni ( sardelinimi fileti) na olivnem olju, paremzan
2. opcija: tuna v olivnem olju, malo popra in parmezana, po vrhu sveže narezan peteršilj
3. opcija: bolognese ( imam po porcijah pripravljeno spraženo meso, potem samo dokončam z malo rdečega vina,da povre alkohol in obdrži aromo, četrt lovorjevega lista, peteršiljem in paradižnikovimi pelati)
4. opcija: gamberi in bučke, smetana za kuho, belo vino, poper, parmezan, sveže narezan peteršilj po vrhu

Solata: rdeča pesa

Sladica: domači sorbejski sladoledi ( mango, malina, jagoda, jabolko)

Z možem še vsak kozarček belega pinota zraven.

Vse pripravljeno v 15 minutah.

VSe pospravljeno, posoda se že pere.

kavo

Hmmmm, same dobre stvari…

Jaz tudi, ravno pijem.

Je bil za kosilo žar, je toplo, pa smo se zunaj martinčkali. Pa ajver, kajmak, paradajz zraven.
Sosedi so malo pogledovali. Pa kaj čem, če jim je tja pihalo 😀

Jaz tudi, ravno pijem.

Je bil za kosilo žar, je toplo, pa smo se zunaj martinčkali. Pa ajver, kajmak, paradajz zraven.
Sosedi so malo pogledovali. Pa kaj čem, če jim je tja pihalo :D[/quote]

:(( da nisem tvoja soseda,hhmmm kajmak,paradajz

telečja obara + ajdovi žganci z ocvirki mnjamm

raclete

Mi smo imeli piščančje fileje v smetanovi omaki z grahom in pire krompir, zraven paradižnikova solata.. Zdajle pa bomo skuto s grozdjem, če se mi bo dalo bom morda spekla jabolčni zavitek 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close