Kaj slastnega kuhamo danes?
Imela sem filane paprike v paradižnikovi omaki,pire krompir in solatka s koruzo,zraven sok,za sladico pa so mi prinesli iz slaščičarne jagodno smetanovo tortico,oni so si vzeli kremšnite. Njami super je blo! 🙂
mi zaupaš recept kako ga pripraviš? Naša komplet familija ga obožuje ampak, ga še nikoli nisem pripravila sama, pa bi ga z veseljem, po res preverjenem receptu.[/quote]
Sicer nisem Gorenjka, čili pa delam tako: prepražim čebulo in na njej mleto ali drobno narezano govedino in to nekaj časa dušim (ne prav dolgo). Dodam na kocke narezano papriko (po možnosti različne barve), konzervo rdečega fižola (prej sperem) in konzervo koruze. Začinim s kupljeno mešanico za čili ali pa: čili v prahu, malo navadne rdeče paprike, zelenjavna kocka, sol, poper, česen, ščepec mlete kumine in če imam še kako zrno koriandra. Zalijem z vodo, da je ravno pokrito, dodam še žlico ali dve pasiranega paradižnika ali kečapa in kuham kake pol ure. Pred koncem zgostim z žlico moke ali drobtin, potem še vsaj 10 minut kuham.
mi zaupaš recept kako ga pripraviš? Naša komplet familija ga obožuje ampak, ga še nikoli nisem pripravila sama, pa bi ga z veseljem, po res preverjenem receptu.[/quote]
Moj chili je malo prirejen, a ga vsi hvalijo. Potenstam eno veliko cebulo in pekoce feferone in na tem nato mleto meso. Dodam dva stroka cesna, Plocevinko pelatov, plocevinko rdecega fizola in plocevinko koruze. Zalijem z vodo, ker imam rad malo bolj redkega. Kuham 45 minut in vmes dodajam cesen, na 15 minut po en strok. 10 minut pred koncem dodam se eno na trakce narezano zeleno papriko. Ne maram tistih vreck z zacimbami, ker se mi od njih spihuje in imajo za moje pojme slab okus. Super recept, malo dela in hitro pripravljeno. Obvezno z belim kruhom in pivom!
Forum je zaprt za komentiranje.