Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj slastnega kuhamo danes?

Kaj slastnega kuhamo danes?

Mi pečeno zelenjavo (paprike, bučke, korenček, čebulo), ajdovo kašo ter zeleno solato z radičem.

Za posladek bo suho sadje.

Perutnina in krompir spečeno v pečici in solata že pojedli. Sladica se peče: Jogurtova pita.

juho (nekaj jo je šlo za kosilo, nekaj jo bo pa šlo v skrinjo) in šniclni od včeraj

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Malancane na žaru naravni šnicl ihanskega brancina zraven pa veliko skledo regrata s krompirjem in jajci.

Naredite kdaj melancane na žaru s šunko in sirom? Popečeš melancan na eni strani, obrneš, daš gor šunko in sir, počakaš, da se sir stopi in na krožnik.

Goveja juha z rezanci, štefani pečenka, pečen krompir, popečene bučke, solata iz črne redkve, zdaj pa še pijemo kavico in se sladkamo kremnimi rezinami (včeraj kupili v Hoferju).

lepo nedeljo

Pri nas pa danes čili con carne (bo še za jutri), skodrani rezanci in štrucar in rdeč radič v solati.
Jutri isto, samo polenta bo zraven.

Ja. Zakon!

Filana kura in radič.

mi zaupaš recept kako ga pripraviš? Naša komplet familija ga obožuje ampak, ga še nikoli nisem pripravila sama, pa bi ga z veseljem, po res preverjenem receptu.

Mi smo jedli: pečen krompir s korenjem, zrezke v smetanovi omaki zraven pa fižolova solata.

Imela sem filane paprike v paradižnikovi omaki,pire krompir in solatka s koruzo,zraven sok,za sladico pa so mi prinesli iz slaščičarne jagodno smetanovo tortico,oni so si vzeli kremšnite. Njami super je blo! 🙂

___________________________________________________________ http://www.facebook.com/rednnammay ___________________________________________________________

Govejo juho, čevapčiče, perutke in bučke na žaru, prebranec, zeleno solato, za sladico pa skutino ledene kocke

mi zaupaš recept kako ga pripraviš? Naša komplet familija ga obožuje ampak, ga še nikoli nisem pripravila sama, pa bi ga z veseljem, po res preverjenem receptu.[/quote]
Sicer nisem Gorenjka, čili pa delam tako: prepražim čebulo in na njej mleto ali drobno narezano govedino in to nekaj časa dušim (ne prav dolgo). Dodam na kocke narezano papriko (po možnosti različne barve), konzervo rdečega fižola (prej sperem) in konzervo koruze. Začinim s kupljeno mešanico za čili ali pa: čili v prahu, malo navadne rdeče paprike, zelenjavna kocka, sol, poper, česen, ščepec mlete kumine in če imam še kako zrno koriandra. Zalijem z vodo, da je ravno pokrito, dodam še žlico ali dve pasiranega paradižnika ali kečapa in kuham kake pol ure. Pred koncem zgostim z žlico moke ali drobtin, potem še vsaj 10 minut kuham.

Mi pa danes: špragljeva juha, puranji zrezki s šapinjoni v omaki, pire krompir, skleda domačega radiča z naribanim korenčkom,ingverjem, fižolom, sladica pa jogurtova pita.

Mi smo pa danes jedli:

govejo juho z zdrobovimi žličniki

čevapčiči, pleskavice, ajvar, čebula,
pomes frittes,
zelena solata s fižolom,

čokoladna torta
KAVA:)))

goveja juhica z rezančki
telečji zrezki z jurčki in smetano
pire krompir
kumare v solati
zelena solata
popoldne pa krof (domači iz skrinje)

mi zaupaš recept kako ga pripraviš? Naša komplet familija ga obožuje ampak, ga še nikoli nisem pripravila sama, pa bi ga z veseljem, po res preverjenem receptu.[/quote]

Moj chili je malo prirejen, a ga vsi hvalijo. Potenstam eno veliko cebulo in pekoce feferone in na tem nato mleto meso. Dodam dva stroka cesna, Plocevinko pelatov, plocevinko rdecega fizola in plocevinko koruze. Zalijem z vodo, ker imam rad malo bolj redkega. Kuham 45 minut in vmes dodajam cesen, na 15 minut po en strok. 10 minut pred koncem dodam se eno na trakce narezano zeleno papriko. Ne maram tistih vreck z zacimbami, ker se mi od njih spihuje in imajo za moje pojme slab okus. Super recept, malo dela in hitro pripravljeno. Obvezno z belim kruhom in pivom!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close